27 Şubat 2014 Perşembe

Balık Burcunda Yeni Ay - Astrolozi



Günlerden 1 Mart 2014.. Saat 10:00.. Balık burcunun 10 derecesinde yepyeni bir Yeni Ay.. 

Yeni Ay haritasında 28 derece ile Boğa burcu Yükselen'e yerleşmiş; 29 derecede Pleiades Sabit Yıldızı mevcut, yani Yükselen buraya çok yakın.. Anlamı ise utanç, onur yitirmeye neden olabilecek olaylar.. Yöneticisi Venüs 9. evde Oğlak burcunda ve ağır aksak ilerleyen Mars ile arasında bir kare var. Etrafımızdan bu tarz haberler almaya devam edeceğiz gibi.. 9. ev medya, internet, eğitim, hukuk ve yurt dışı konuları ile ilgili olduğundan, mümkünse bu alanlarda yapılacak girişimlerde, çalışmalarda çok dikkatli olmakta fayda var; hukuksal sorunlara neden olabilecek durumlar meydana gelebilir. Şu da bir gerçek ki, Balık burcunun tamamlanmayı anlatması, eksik olan bazı karelerin de yerlerine oturmasına neden olacak. Önümüzdeki 10 günlük süreçte, bizi şaşırtacak, alık alık bakmamıza neden olabilecek olaylar da vizyona girebilir.

Gelelim Yeni Ay'a; 11. evde ve Neptün ile kavuşumu, dispozitörü Jüpiter ile üçgen ve Pluto ile sextil açısı var..  bu arada yine 3. ve 9. evler sahnede.. Toplumsal olaylarda bazı çözülmeler yaşayacağımıza işaret. Zaten bu Yeni Ay ile 11 derece Akrep'te gerçekleşmiş olan 3 Kasım Güneş Tutulması birbirlerine muhteşem bir üçgen açı yapıyorlar; ezberbozan bir Güneş Tutulması idi hatırlarsanız. Arkasından müthiş, radikal değişimler yaşadık, haberler aldık.. Bu Yeni Ay enerjisi ile bunların artması, değişim ve dönüşüm gücünü de arttıracaktır. Balık burcu umut doludur, idealisttir. Hayallerini gerçeğe döndürebilmek adına çalışır; sevgi ve merhamet doludur, şartlara sevgi ile kabul eder ama çaresine de bakar. Hele ki Yeni Ay, yöneticisi Neptün ile kavuşumda; Balık burcunun etkileri sanki duble.. 

Yaratıcı hayal gücü, sınırsızlık isteği vereceği gibi, kararsızlıklar, dalgınlıklar, aşırı iyi niyetin neden olabileceği hatalar da getirebilir. Ancak son zamanlarda yaşadığımız gerginlikler, bizi nerelere yönlendiriyor, sürüklüyor; bakıp görmek ve direnmeyip razı gelmek gerekiyor. Çalışkanlık, sabır, özveri, kararlılık, alçakgönüllük, özüne güven, hayata ve çevremizdekilere, onların haklarına ve tercihlerine saygı.. öne çıkan ve kabul edilmesi gereken ana başlıklar. Satürn ve Merkür arasındaki sert kare ile özellikle otorite figürleri ile olam iletişimde aksilikler yaşayabileceğimize, toplumsal ilişkilerimizde, iletişimimizde sorumluluklarımızın ve varsa eksikliklerimizin farkına varmak ve üzerimize düşeni yapmak durumunda olduğumuzu anlatıyor. Hep ondan, bundan, yanlış giden işlerden şikayet edip, çuvaldızı kendimize batırmaktan kaçmak, maalesef işleri düzeltmiyor. Balık diyor ki; içine dön ve hatalarını, yanlışlarını gör..

Jüpiter - Uranüs ve Pluto arasındaki T- kare, halen hayatta, değişimin ayak sesleri rap rap bağırmaya devam ediyor, dedik ya ezber bozuyor. Egoları yerden yere vuruyor, orasını burasını törpülüyor.. Balık burcunda oluşan Yeniay’ın yapıcı ve olumlu etkisi ele aldığımız her konuda kendini hissettirecek, ruhumuzu yenileyecektir. Başlangıçlar, yeni projeler, yaratıcılığa dayalı işlerde özellikle sanat dallarında gelişmeler, aşk, birlikteliklerin daha da romantik bir hal alması önümüzdeki 10 günlük süreçte tanık olacağımız gerçekler.. Özellikle haritalarımızda Balık burcunun bulunduğu evlerin konularında yenilikler için harika günler olacaktır.

Ama şimdilik Yeniay’ın pozitif ve umut veren yanına odaklanmalıyız. Hayal gücümüzle neler yaratacağız neler! Hele ki rüyalarımız bu süreçte artış gösterecektir; özellikle rehber rüyalara dikkat edelim. Başımıza ne gelirse gelsin, Balık burcu kabul eder, sevgiyle karşılar.. Yani kendimizi felaketlerin içinde boğuluyormuş gibi hissetmenin bize hiç mi hiç faydası olamaycaktır. 

Gökyüzü yine satır aralarına zarflarını kondurmuş, "olanları kabul et" diyor, "her ne oluyorsa hayrınadır, bana güven".. Oturup ah, vah etmenin yerine çözümlere odaklan..


Astrolozi





1 yorum:

  1. Merhaba..

    21.02.1992 doğumlu, balık burcuyum. doğum saatim 02.10.. Yükselenim yay. Bu aralar sanatla çalışmalarım oldu lakin henüz sonuçlanmadı, sonuçların olumlu olmasına bakıyor ve haber bekliyorum.. Sizce ne yönde olur?

    YanıtlaSil