5 Şubat 2014 Çarşamba

Merkür Balık'ta Geri Harekete Geçiyor - Astrolozi



Merkür,  6 Şubat 2014 de saat 23:44 de geri hareketine başlıyor ve 28 Şubat 2014 saat 16:01 de retrodan çıkıp doğru hareketine geçiyor. Hatırlarsanız, Balık burcuna da daha yeni geçmişti. 7 ve 13 Şubat arasında Balık burcunda, sonra da 13 ile 28 Şubat arasında ise Kova burcunda geri hareketine devam ediyor olacak.
Merkür gerilemesinin ne anlama geldiğini, takip edenlerimiz artık iyice ezberledirler.  Bu gezegen, anlamlandırma kabiliyetinin, aklın ve iletişimin gezegenidir. Retro olduğunda düşünme tarzı içten ve daha duyarlı olacaktır. Diğer insanların duygularını ve düşüncelerini sezme kabiliyeti artabilir. Aslında bu özellik herhangi bir olayda sonuca varmadan önce, daha iyi düşünmeye, daha iyi karar vermeye yardımcı olur. Teoride olup, pratiği olmayan bilgi bence değişkendir ve hatta bilgi olmayabilir. Sadece hamallığını yaptığınız bir bilgi olarakta hafızanızda fazladan yer edebilir. Bu yüzden bu dönemlerde yaşamınızda deneyimlediğiniz olaylar, teoride olan bilginin pratikle, gözlem ve deneyimle birleşmesinden dolayı bizim için tecrübe olabilir, hayatımızı zor duruma getiren değil, bilakis kolaylaştıran bilgi olabilir.
Merkür Retrolarında, zihin geçmişe döner, bu yüzdendir ki, çoğu zaman bizi geçmişe ait, uzun süredir görüşmediği, arasındaki hesap daha kapanmamış olan kişilerle bir şekilde yeniden karşılaştırabilir. Durağan ilişkiler vardır, bir dönem karar alınmış, ciddi bir birlikteliğe giderken vazgeçilmiş, çeşitli sebep/bahanelerle uzaklaştığınız/koptuğunuz ilişkiler vardır, bu Retro dilimi, hele ki, balık alanında birde, etkileşimi olanlar adına geçmişten ilişkisi olduğu bir hukuğu olduğu kişileri yeniden hayatlarına dâhil edebilir. Sonuç tabii ki bize bağlı, o aradaki zaman zarfında iki insanda bilincini nasıl geliştirdi ve ilişkiyi nasıl değerlendirdi, bilinç havuzuna nasıl kaydetti ise, yeni bir başlangıçta olabilir, bir daha karşılaşmamakla da sonuçlanabilir.
Bu dönemde, dikkat isteyen, azami gayret isteyen, yeni bir projeye, bir alım/satım işine başlamamakta fayda vardır. Mümkünse şu dönemde, sayısal zekânızla yapmanız gerekenleri, düşünmeniz ve eyleme geçmeniz gerekenleri bir yere bırakın, duygusal zekânızı tanımak adına değerlendirin. Duygusal olan konularla ilgili yaralarımız var ise onları şifalandırma yollarını arayın ki balık burcu alanı şifacıların, mistiklerin, maneviyatı güçlü olan insanların, adanmışların alanıdır, siz yönelin etrafınızda bu bilince sahip olan birileri mutlaka vardır bir şekilde karşılaşacaksınızdır. Çocukluk koşullarınızla, içinizdeki ebeveyn figürleriyle, nerelerde başarısız kaldığınız ve kökeniyle ilgilenin. Emin olun, pek çok sorunun kaynağının kendimiz olduğunu fark edeceğizdir, bizim bakış açımızla, olayları değerlendirme terazimizle alakalı olduğunu idrak edeceğizdir.
Şu dönem, inziva açısından olumlu bir dönemdir, sosyal hayatınızdan sıyrılmayın elbette, kendinize ayırdığınız zamanlarınız olsun, sessizlik içinde dışardan duyacağınız kelimelere kapalı, kendi kelimelerinizle, basit sorular yönelterek kendinize uygun cevapları bulmak için 12.evin alanına dalış yapabilirsiniz. İnsan zihninde her sorunun bir cevabı mevcuttur.  İyileşmek için kendinize izin verin, bağımlıklarınız var ise, sizi tüketen yoran cinsten, şu dönem hastalıklı bağımlıkların da iyileşmesi için bir kapı olabilir.
İnsanlarla kurduğumuz iletişimle tecrübe sahibi oluyoruz, her iletişim, en basit, en sıradan bir merhabadan tut, en derin, en mahrem ilişkilerimize varıncaya dek tecrübe ediniyoruz. Düşüyor, kalkıyor, kargaya bülbül dediğimiz, çakala, aslan değeri verdiğimiz anlar oluyor. Yanılıyor, yıkılıyoruz. Kinlenmeye gerek yok, lafın sözün peşine düşmeye gerek yok, zihni kirletmeye, bu tür üremesi kolay olan kin, kötülük tohumlarının, bir zehirli sarmaşık gibi beynin kıvrımlarını sarmasına gerek yok. Salın, azad edin, bağışlayın. Bunların her biri, gökte semah eden yıldızların seyriyle denk gelince bir noktanıza, bizim kendimize ettiğimiz zulümler olarak geri dönüyor. Zihni bu tür şeylerle doldurmak yormak yerine, işinize bakın, gözünüzün önündeki yaşama bakın, geçmişte yeterince tecrübe edindiniz, bir kemik aynı yerden iki kere kırılmaz, ateşte elini yakan çocuk bir daha ateşe yaklaşmaz!
Bu süreçte iş toplantı seyahat ve eğitim planlarında aksilikler, gecikmeler, ertelemeler artabilir. İletişimde yanlış anlamalar, eksik-yanlış bilgiyle hareket etme, dikkat dağınıklığı daha sık görülür. Teknolojik aletlerde bozulma, çalıntı veya kayıp riski artabilir. Özellikle de teknolojiyi anlatan kova burcunda Merkür geri giderken elektrik-elektronik aletler almak sıkıntı yaratabilir. Etraflıca düşünüp alışveriş yapmakta fayda var.
Merkür geri giderken yeni bir şeylere başlamak yerine, süre giden veya geçmişten kalan işleri-projeleri, yazı işlerini tamamlamak, problemleri çözmek, öneri getirmek enerjiyi bu alanda kullanmak daha doğru olabilir. Bu dönemde var olan veya çıkacak problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşabilir, süreci yeniden gözden geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Ticari faaliyetlerde, sözleşmelerde, iletişimde yanlış anlamaların ve sorunların önüne geçmek için bir konuyu iyice düşünüp tartmadan harekete geçmeyin! Bu dönem iletişim ve yazışmalarda hassasiyetler doğabilir. Sözlerimize yazdıklarımıza özen göstermeli, sabit fikirlilikten subjektif düşüncelerden uzaklaşmaya çalışmalıyız. 

Balık ve Kova burcunda geri gidecek Merkür'ü iki açıdan incelemekte fayda var..
Merkür, Balık burcunda, ruhsal veya dinsel konulara eğilimlidir. Olaylara bakış açısı sübjektiftir. Vicdanlıdır, başkalarına yardım elini uzatır. Romantik ve şiirseldir. Yaratıcı ve sanatsal yetenekleri çok fazladır. Güçlü sezgileri vardır. Retro halindeyken ise, zihnin bir konuya odaklanması kendini iyi ifade edebilmesi zordur. Fikirsel anlamda, sezgileriyle hareket edebilir, yanlış kararlar verebilir. Kafası karışabilir, net olmayabilir, hedefinden şaşabilir. Balıkta, somut düşünceler ve mantık yoktur, sezgisellik ve soyutluk vardır. Duygularının esiri olabilir. Dalgınlık, karışıklık hayatını etkileyebilir, aklına geleni mantık dışında hemen hayata geçirebilir. Kimi zamanda kendini kurban ederken, başkalarını da arkasından sürükleyecektir.

Merkür balık burcunda retroyken; yaratıcı ilham ve esin dolu fikirler öne çıkabilir. Sanatsal ifade de bakış açısında artış görülebilinir. Akıl ve mantıktan çok sezgileri ve hisleriyle, ilahi olanla evrensel bilinçle hareket etme eğilimi artar. Olumsuz tarafı ise, alınganlık ve kararsızlık gösterme, etkin net kararlar alamama veya kendini ifade edememedir.

    Kova’da ise, Merkür güçlüdür, bu burçta, üçlü yöneticiliğine sahiptir. Düşünsel faaliyetlerini başarıyla sergiler. İlerici bir bakış açısı vardır. Özgürlüğüne düşkün, olaylara farklı açıdan bakar, orijinal düşünceleriyle dikkat çeker. Geleneksel fikirler ona göre değildir, sıra dışı, liberal ve hümanisttir. Reformistdir, teknolojiye ve yeni gelişmelere açıktır. Bilim adamıdır, düşünceleri net ve objektiftir.  Retro halindeyken ise, fikirlerde sabit ve inatçılık baş gösterebilir. Mantıktan uzaklaşabilir, kafasına koyduğunu yapmak için uğraşabilir. Kendi doğrusu vardır, bunu uygulamakta ısrar edebilir. Olaylara geniş açıdan bakmadan, başkalarının fikrini almadan kararlar verebilir bu da ona zarar verebilir. Kararlı olmakta, bütünleşmekte zorlanabilir. Ne pahasına olursa olsun aykırı tavırlar sergileyebilir. İnatçılık ve dik kafalık görülebilir. Merkür retro önce bu burçta başlayacak,  13 üne kadar kalacak daha sonra retro halini 13 Şubat saat 5:31 den itibaren Kova burcunda sürdürecek ve 28 Şubat 2014e kadar devam edecek. Retro da bu burçların olumsuz yönlerini ön plana çıkacak ve bizim de hayatımızda var olacaklardır. Özellikle yönetici gezegenleri merkür olduğundan İkizler ve Başak'ta retrodan paylarını alabilirler. Ayın 13 üne kadar en çok Balık-Başak-Yay-İkizler, 13 ünden 28 ine kadar ise Kova-Aslan-Boğa-Akrep burçları etki altında olacaklar. 

Merkür retroda Kova burcuna geçtiğindeyse; daha çok akıl ve mantık öne çıkar. Düşünce ve söylemlerde daha yenilikçi, farklı, adil ve tarafsız olma eğilimi artar. Fikir paylaşımlarında bulunmak, beyin fırtınası uygulamaları düzenlemek için güzel zamanlardır. Takım çalışmalarından yeni fikirler çıkabilir. Olumsuz tarafı ise inatçılık, farklılık ve yenilik arayışında uç noktalara gitme, ütopik, uygulamadan yoksun fikir ve söylemler içine sıkışıp kalmayı sayabiliriz.



Genel olarak aşağıdaki konulara dikkat etmekte fayda var;
  1. ·        Daha önceden sinyal vermiş bozulmaya yüz tutmuş eşyalarımız bu dönemde artık çöküntüye uğrarlar.  Arabanızı, eşyalarınızı tamir ettirin, bilgisayarlarınızı yedekleyin.
  2. ·        Mailleri kontrol edin gidip gitmediğinden emin olun. Karşınızdaki kişiler, müşteriler fikir değiştirebilir, zor beğenebilir, kafaları karışır, yanlış anlaşmalar olabilir. Bu dönemde kararlarından emin olmak için olayların üstünde fazlaca durmalısınız. Önemli görüşmeleri, anlaşmaları, kontratları, imzaları para alışverişlerini bu döneme mümkünse getirmeyin, yazılanları en az iki kez okuyun.  Siparişlerinizi, detaylandırarak tam olarak almaya çalışın, gerekirse notlarınızı yedekleyin, karşınızdakine sorun, emin olun.
  3. ·        İkili ilişkiler, ortaklıklar, aşk hayatınızda karışıklık olabilir, mantıktan uzak düşünceler daha sonra da inatçılık, ben bilirimci tavırlar ön plana çıkabilir. Çeşitli çözümler bulmak bu dönemde zor, en iyisi bir çok alanda büyük değişikliklere gitmemek ve retronun geçmesini beklemek gerekiyor. 
  4. ·        Mahkemeler, hukuki konularda, beklenmedik gelişmelere açık olmalısınız. İşler karışabilir, neticeler pek de istediğiniz gibi olmayabilir.
  5. ·        Sağlıkla ilgili beklenmedik sorunlarda olabilir, yanlış tanılar konulabilir. O döneme gelen, tahlillerde sorunlar olursa daha sonra yenilemekte fayda var. Randevularınızı da gerekmedikçe o tarihlerde almamaya çalışın.
  6. ·        Uçak, tatil rezervasyonu, kargo, ulaşım hizmetleri mutlaka konfirme etmelisiniz. Kalacağınız yeri, odanızı olası yanlış anlaşmalardan dolayı kontrolünü yapıp emin olun. Bilmediğiniz yerlerde konaklamamaya özen gösterin. Oldu dediğiniz tüm konuların bu dönemde olmadığını görüp hayal kırıklığı yaşamamak için plancı ve önlemci olmalısınız.
  7. ·        Blok yazılarınızı, internet çalışmalarınızı, daha önceden hazırlayın,  iyice kontrol edin, o dönemler zorlanabilirsiniz. Kitap çıkarmak, tezinizi hazırlamak gibi yazı çalışmalarını bu dönemde erteleyin.
  8. ·        Yolculuklarda, araba kullanırken, uyanık olun, kazalara açık bir dönemde kendinizden çok karşınızdakine dikkat etmelisiniz.
  9. ·        Su ve hava grubundaki retrolarda doğal afetlere de sebep olabilir.  Sel, fırtına, aşırı sıcak ve soğuk hava dalgaları da retrolar da yaşanabilir.
Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder