25 Şubat 2014 Salı

Mars Geri Hareketi - Astrolozi



Bir Volkan düşünün; normalde patlayarak yeraltında biriken enerjiyi salıyor ve denge sağlanıyor. Mars, bana hep volkanları hatırlatır.. Kontrolsüzce patlar, gürler, lavları fışkırtır sonra da süner.. Fazla enerjisini salıverdikten sonra, hiç de korkutucu bir yanı olmaz.. Mars, bir ateş elementi; o olmadan insanlar canlılıktan yoksun olurlar. O, tutku ve dürtülerimizi, enerjimizi, girişimci yanlarımızı ve motivasyonumuzu temsil eder; coşku verir, hatta bazen bir volkan gibi davranışlarımızın sonucunu düşünmek için bir saniye bile durup düşünmememize ve bunun sonucu yıkıcı sonuçlara yol açabilir. Aslında azı da zarar, çoğu da zarar diyebileceğimiz, biraz dikkatli kullanılması gereken bir enerji.

Mars, 1 Mart 2014'te geri harekete geçmek üzere hızını yavaşlatıyor ve 3 Mart itibarı ile retrosuna başlayacak; 20 Mayıs 2014'e kadar sürecek bu hareketi.. Bizim şu, arada gökyüzüne doğru lavlarını savuran volkan var ya, hayal edin ki yeraltına doğru patlıyor.. Zaten hiç hoşlaşmadığı bir konumda bulunduğu Terazi burcunda; örneğin bu volkanı bir şehrin ortasında hayal edin. Konumu ona hiç uygun değil yani.. Böyle olunca de bu patlayışı daha sarsıcı etkiler barındırıyor tabii ki.. Mars hareket ister, mücadele ve hatta zaman zaman savaşmak ister ama Terazi denge ve uyum peşindedir. Diplamatik iletişimi ifade eden bu burç bu gergin enerjide zararlıdır. Ortaklıkları, evlilikleri, yakın danışmanları, ilk mahkemelerin evi  7. evin doğal yöneticisi Venüs’tür. Dişi enerji ile yönetilen Terazi, saldırgan ve yayılmacı eril enerjide dengesini bulamaz. Bu ev aynı zamanda açıkça fark edilen düşmanları ve düşmanlıkların da evidir. 7 Aralık 2013'ten beri bu konumda ve 26 Temmuz 2014'e kadar da kalacak; Mars'ın en uzun süren geçişlerinden birine şahit oluyoruz. Bu konu ile ilgili yazımı  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2013/12/mars-teraziye-geciyor-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.. 

Geri hareketinde bir gezegen hepimizi biraz tedirgin ediyor. Aslına bakarsanız ödev verildiği gün, zaman var nasılsa deyip son güne kadar oyalanan halimizi anlatıyor. Geri gelip bizi kontrol edeceğini düşünüyoruz sanırım ve haklıyız da, gerçekten de kontrole geliyor. Bir gezegen durağanlaştığında yani aslında açılar yüzünden tam olarak dünyamıza enerjisini aktaramadığında retro halde diyoruz, enerjisini tam olarak hissedemediğimiz için de hangi dereceye kadar gerileyecekse o dönemin enerjileri, olayları ile ilgili tekrar eden bir gündem yaratabiliyor. Mars, hareketin, enerjinin ve kişisel girişimlerin gezegenidir; normalde kişi kendi ile yarışmıyorsa, bu dönemde başkalarıyla da hiç yarışmaz. 

Mars gezegeninin geri hareketinin etkilerini özetleyecek olursak;
7 Aralık- 1 Mart Tarihleri arasında ki genel gündeminizi bir hatırlayın, bunların tekrar önünüze gelmesi olasıdır. Öte yandan Terazi’nin konuları olan evlilik, ortaklık, ilk mahkemeler ( yeni açılacak olanlar), danışmanlıklarla ilgili konularda enerjinin aktarımı, ilerlemek ve sonuçlandırmakla ilgili kesintiler olabilir.
 Terazi haritanızda hangi yaşam alanımıza geliyorsa oralarda gecikmeler, ilerletmek de zorlandığımız olaylarla  karşılaşabilirsiniz. Bu alanlarda karar almakta zorlanan, karar almak için başkalarının onayını bekleyen, sürekli bir erteleme eşliğinde aşırı tartışmacı ve kolayca kışkırtılabilen, kızgınlığını aniden ifade eden, öfkesiyle ilişkilerini yıkan, yeni oluşumlar için hep cesaretlendirilmesi gereken, gelgeç duygular içiğnde birine dönüşebiliriz. Çözüm bizim içimizde, mesajı okuduğumuz sürece enerjiyi doğru yere aktararak yorgunluk yerine sonuca odaklanabiliriz. En yüksek etkiyi Terazi, Yükselen Terazi, Mars Terazi, Akrep, Koç, Yükselen Akrep, Yükselen Koç, Mars Koç, Mars Akrep burçları hissedebilir.

Bu dönemde üzerinde çalıştığımız yeni projeler iptal olabilir ya da beklediğimiz gelişmeler kaydedilmez. Kazalar, kavgalar, çatışmalar artabilir, nedeni bilinmeyen bir sinir halidir. Özellikle stres kaynaklı sağlık problemlerinde artış görülebilir. Bizlerin de enerjimizin düşük olacağı gibi tüm işlerimizde genel bir yavaşlama görülecektir.

Gerileme sürecinde gökyüzü çok kritik etkilerde ayrıca. Uranüs ve Plüton arasında gerekleşecek sert etkide, Mars’ta başrolde olacak. Hem ülkemiz, hem de bireysel haritalarımızda, çekişme, rekabet ve değişimler etkide. Bu sert etkide, Jüpiter’de Yengeç burcundan, zorlu açıları tetikliyor olacak. Özellikle bu önemli 4 büyük gezegen arasındaki büyük çekişmeyi alevlendirecek. Tam tarihi 22 Nisan 2014. Adaleti simgeleyen Terazi burcundaki Mars ve Retro süreci, bize yeniden yapılanma sürecini de beraberinde getirecektir. Özellikle Mart ve Nisan aylarında geçekleşecek tutulmalar ve önemli 4 gezegenin yapacağı gergin açıları da göz önünde bulundurursak, gerçekten sağduyulu olmanın önemli olacağını söyleyebilirim. İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar önemli ölçüde etkilenecek. Dolayısı ile Mars’ın Terazi yolculuğu bitene kadar önemli değişimler yaşayacağımızı düşünebiliriz ve temkinli hareket etmemizin önemini kavramalıyız.

Mars Terazi süreci çok önemli değişimleri tetiklerken, Marsın Retro süreci hayatlarımızda önemli döngüleri işaret ediyor olacak. Gerilim ve tartışmalardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Özellikle Uranüs ve Plüton ile de kontakta olacağı Mart ve Nisan aylarına ayrıca dikkat etmeliyiz.  Doğal afetler, yangın ve benzeri etkilere karşı daha dikkatli olmalıyız, trafikte ve iletişimimizde, sinirlerimize dikkat etmeliyiz.
1 Mart ve 20 Mayıs 2014 arası için nacizane tavsiyelerime gelince;
*bu dönemi kızgınlık ve patlamalar yerine sabır ve sakinlik içinde geçirmek,
*hızı düşen işlerimiz ile ilgili plan ve projeler üretmek,
*amaç ve hedeflerin üzerinden geçmek,
*risk alarak, girişim yapmak yerine rezervlerden kullanmak,
*hukuk konularıyla ilgili yeni davalar açmak yerine, olayları tekrar değerlendirerek, yeni yönetemler belirlemek,
*önceden planmamışsa, acil olmadıkça ameliyatlardan uzak durmak (eğer mecbursanız hiç olmazsa 20 Mayıs sonrasını beklemeniz uygun olur),
*risk ve kaza potansiyeli olabilecek tüm aktivitelerden uzak durmak,
*ticaret ve spekülatif alanlarda riskten ve yeni girişimlerden uzak durmak,
*yeni ortaklık kurma girişimlerinden uzak durup, halen devam eden ilişkileri gösden geçirmek, elde olan teklifleri değerlendirmek
*bu süre içinde gelebilecek ortaklık, evlilik, ilişki tekliflerini mümkünse değerlendirmemek, geri gelen eş/sevgili konusunda da mümkünse daha sabırlı davranmak,
*mümkünse daha fazla spor ve fiziki çalışma gerektirebilecek aktivitelere katılarak içte biriken enerjiyi olumlu kullanmak,
*enerjinin dengelenmesi için doğada daha fazla vakit geçirebilmek, dua, meditatif çalışmalar için vakit ayırmak.

Yeniye başlamakta zorlayan geri hareketinde ki bir gezegen geçmişte yarım kalmış işleri bitirmek için güzel bir fırsat verebilir. Bu dönemde yeniyi başlatmak yerine eskiyle vedalaşmak, tamamlamak ve belki de fark etmek için kullabiliriz bu enerjiyi, herhangi bir olayda ısrarcı olmak yerine yeni bir yöntem denemeyi seçmeliyiz.. Ne ilginçtir ki, Mars retrosu tam da bahar başlangıcına denk gelmekte, zaten düşük olan enerjimiz bir de bahar yorgunluğu ile birleşecek.. İsteksiz, ruhsuz, sanki canımız çekilmiş gibi hissedebiliriz kendimizi; ama dedik ya bu bir süreç.. 20 Mayıs'ta bitecek geri hareket ile toparlanmaya başlayacağız, 26 Temmuz sonrasında ise Mars'ın güçlü olduğu Akrep burcuna geçişi ile müthiş bir enerji yoğunluğu hissedeceğiz ve yarım kalan girişimlere başlamak adına uygun dönemler bizi bekliyor olacak. Pürüzlü ve tıkanan işler o tarihten sonra daha hızlı gelişme kaydedecektir.


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder