17 Eylül 2014 Çarşamba

17 Eylül 2014 - Astrolozi


Ay bugün Yengeç burcunda ilerlemeye devam ediyor; Ay'ın doğal evi, en rahat ettiği konum.. Astrolojik olarak annelil içgüdüsü ile direkt bağlantılı olan Ay ve Yengeç, gün içerisinde yakınlarımızı sarıp sarmalamak isteyeceğimiz, onları en az kendimiz kadar korumak isteyebileceğimiz etkiler verecektir. Ruh halimiz denizler gibi dalgalı yani değişken olabilir; sezgilerimiz daha güçlü çalışabilir. Duyguların günümüzü yönettiğine şahit olabiliriz. Eğer ki bu duyguları kontrol edebilirsek,  dünyanın en anlayışlı kişileri olmak mümkün; yok eğer edemez isek de yoğun duyguların ve hassasiyetin kurbanı olabiliriz.

05:34'te Ay ve Neptün arasındaki harika üçgen; gün doğumunda gerçek dünyadan uzaklaşarak, iç dünyamıza çekilmek isteyebileceğimiz, iyi algılayıp, hissederek, doğru duyumlar alabileceğimiz saatlere işaret ediyor.. Özellikle dua, niyet, meditasyon gibi ruhani ritüeller için olağan üstü enerjiler verecektir. Uyuyorsanız da kalkıp, dua etmenizi öneririm. Sanatsal konularla ilgilenmek, yaratıcılığımızı en üst düzeyde kullanmabilmek ve üretkenlik için biçilmiş bir kaftan gibi.. Yardımlaşma, ve ihtiyacı olanlar ile duygusal bağ kurmak adına da oldukça yoğun etkiler sunacak iki su gezegeni.. Dünyayı toz pempe gösterecek kadar iyi niyetin yükseldiği, pozitif enerjinin yoğunlaştığı bir gün doğumu olacaktır.

Yengeç, biliyorsunuz bir öncü burç; yani sert etkili Kare yine görevde.. 16:05'te Ay ve Pluto karşıtlığı ile durum tetiklenebilir. Duygularımız oldukça derinleşecektir; hem de dengsiz bir şekilde.. İlişkilerimizde çekişmelere de neden olabilir; düşünceli ve bilinçli davranmak zorlaşabilir. Bir yandan, suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme, diğer yandan bunlardan kurtulma isteği güçlü gerginlikler yaratabilir; hatta kendi kendimizle bile. Önemli kararlar için mümkünse bu saatleri seçmeyin; zira durumları olduğu gibi görmeyi engelleyici etkiler barındırıyor..

21:31'de Venüs, Chiron'un karşısına yerleşiyor.. Başak burcundaki Venüs, didinip elinden geleni yaptığı halde, hala neden ilişkilerinde yeterli değeri görememesinden şikayet edebilir. Bu onun kanayan yarası.. Bir türlü işlerin yolunda gitmemesini kritize etmek adına içimizde dürütü hissedebiliriz. Ama korkmayın; 23:55'teki Ay ve Chiron arasındaki güzel üçgen, sanki yakınlarıma, sevdiklerime feda olsun sevgim, ilgim der gibi.. Gece yarısına doğru bu ikilemler biraz daha yerini duygsal güven saatlerine bırakacaktır; hepimizin aynı dünyayı, aynı evi paylaşıyor olduğumuzu hissetmek, her birimizi rahatlatacaktır..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder