21 Eylül 2014 Pazar

Terazi Yeni Ayı - Astrolozi


23 Eylül'de, gündüz ve gece eşitliğinin hemen ardından başlayan sonbaharı müjdeleyen bir Yeni Ay, bu 01 derece Terazi Yeni Ay'ı. Durumların başlangıçları nasıl ise, devamı da öyle gelir inancı vardır Astroloji'de; o yüzden dünyaya geliş, mevsim başlangıçları, bir sorunun aklınıza düştüğü saniye, işe başlangıcınız, evliliklerde imzayı attığınız saniye, hatta belki bir maçın ilk başlangıç düdüğü.. İşte  o yüzden de bu Yeni Ay ayrı bir önem taşımakta; tüm sonbaharın enerjisin üzerinde taşıyor olabilir..

24 Eylül sabahı, 09:12'de Terazi 01 Terazi burcunda Ay ve Güneş kol kola giriyorlar.. Terazi ayrıca Yeni Ay haritasının da yükseleni; haritada 27 derece Terazi burcu yükseliyor. Neden önemli derseniz; bir haritanın başı nereye gidiyorsa, gerisi de ona göre yönlenir. 27 derece Terazi biraz sorunlu bir bölge. Astroloji'de sorunlar, problemler içerebilen 15 derece Terazi ve 15 derece Akrep arasındaki "yanan yol" dediğimiz bir bölge. Terazi malum en başta ikili ilişkileri ile ilgili; adaletin, dengenin simgesidir bu burç. Etrafımızdakileri memnun etmek, sosyal ve uyumlu olmak, eşitliğe inanmak, barışçıl olmak, nezaket ve kibarlık, politik davranışlar, arabuluculuk, danıştığımız kişiler; hep konuları arasında. Öncü ve hava grubundan; o bir başlatan, ilk adımı atan.. ama bir Koç gibi düşüncesiz kendini ortaya atan değil, bir Yengeç gibi duyguları ile hareket eden değil ya da bir Oğlak gibi hesaplar üzerinden duygularını da hiçe sayarak hiç değil. Onun tek isteği kimseyi kırmadan, üzmeden, herkesin işine gelecek şekilde işleri düzenlemek.. Tabii bu onun zayıf tarafı; onu kırmayayım, bunu da düşeneyim derken, harekete geçmekte, kararlarında zorlanıyor.

Terazi ile start alan haritalarda yönetici gezegen önem kazanır; burada da Venüs oldukça önemli.. 23 derece Başak'ta tatlı kızımız, hemen Yeni Ay derecesinin ardında, kavuşum diyebiliriz. Başak fazla analizci, titiz, detaycı, kılı kırk yarıyor; detaylar kafaları karıştırıyor. Üretmeyi, büyütmeyi, sarıp sarmalamayı, yardım etmeyi çok seviyor. Yalnız, etrafındanda aynı titzliği ve özveriyi bekliyor. 23 derece Başak'ta bulunan Coma Berenices sabit yıldızı da görme problemleri ile ilgili. Venüs gördüğü her şeye takılabilir; eğer özverilerinin karşılığını da bulamazsa çok darılır ve şikayet eden, ktirize eden devamlı eleştiren biri haline dönebilir. Temel bir açısı yok Venüs'ün; bu da onu başı boş kılıyor; ne yapacağı nerede canı sıkılıp, nerede mutlu olacağı pek belli değil. Aynen haritamızın başrol oyuncusu Terazi Yeni Ay'ı gibi; açısız, sahipsiz..

Yeni Ay 12. evde; Terazi hem 12. evi hem de Asc'nin sahibi.. O etrafına göstermek istediği şefkatini sevgisini, anlayışını göstermekte zorlanmakta. İlk adımı bir türlü atamıyor; hem kararsızlıktan hem hep karşıdan beklemekten. Bu birçok değerli fırsatı kaçırmasına neden olabilir. Çok verici olabilir, sevgisi için her şeyini feda edebilir; hatta aşırıya da kaçabilir ama enerji maalesef içe dönük çalışacağından girişimde zorlanabilir. Bu arda duygusal açlıklar, fiziksel açlıkla karıştırılabilir ve gereğinden fazla yeme içme isteği sorun çıkarabilir. Biliyorsunuz Mars ve Neptün arasındaki sert kare de aktif.. Hastalıklar, zehirlenmeler, alerjik reaksiyonlar bu bilinçaltı probleminden, ortaya dökemediklerimizden dolayı gündeme gelebilir.

Bir çoğumuzda çekingenlik, güvensizlik, utangaçlık kendimizi bir türlü ortaya sürememize neden olacaktır. Duygularımızı anlayacak, paylaşacak ve bize destek olacak kişilere ihtiyaç duyacağız. Ancak bu kendimize güvenmeme duygusu altında bu hedefe ulaşmak da zorlanabiliriz. Sebepsiz daralmalar, psikolojik sıkıntılar, huzursuzluklar oluşabilir. Anacak 12. ev psikolojik egzersizleri, mistik öğretileri, meditasyonları, İlahi Ol'an ile olan ilişki ile positif kullanılabilir. Buı dönemde yapılacak en güzel şey "ben"imizi, özümüzü dengede ve sevgide tutmaya çalışmaktır. Mistik ve ruhani başlıklar bu dönemde akıl ve mantıkla anlamaya bir yandan çalışırken, şimdi hissederek yaşanabilir. Daha önce öğrendiğiniz bir konu şimdi hissedilerek yerine oturacaktır. Yalnız kalmaya çalışarak, kendi içimize dönerek, kendimizi anlamaya çalışmak, "ben"imizi sevgiyle sarmalamak adına en iyi zaman..

Terazi'yi diğer seven gezegen ise Satürn; haritada Akrep burcunda; baskıcı, maddi değerler tarafından test ediliyor. Jüpiter ile bir karesi, ama Jüpiter ile beraber Uranüs'e üçgen bir açısı var; Uranüs ise ayağa pranga misali Güney Düğüm ile kavuşumda. Evet zorlanma, kısıtlanma olabilir, seçenekler azalabilir; deli gibi çalışsak da şartlar istediğimiz gibi olamayabilir, yerimizde sayabiliriz. Ancak bunu huzurluk besleyici hale getirmek yerine, sabırla, sakince durumları değerlendirmek, yanlışları saptamak, belki güvendiğimiz kişilerden destekler almak, yaratıcı detaylar oluşturmamıza, günlük hayatımızda bazı şartların birden değişmesine yarayabilir. Haritada öncü ve hava burçlarının yoğunluğu, zihnimizi bu süre içinde atak ve hızı çalışacağını, ilişkilerimizin oldukça öne çıkacağını fısıldıyor. Evet zihin çalışmalı hem de yaratıcı ve zekice.. ama harekete geçmeden önce tüm detaylar incelenmeli, tartılmalı ölçülmeli, biçilmeli, geçmiş hatalardan dersler çıkartılmalı.. Zira 12. evin doğal yöneticisi Neptün, Mars ile kare ilişkisi içinde; aportta bekliyor. Ne mi demek; sevimli olmayan, ciddi zorluklar, çeşitli riskler, görünmez tehlikeler, kaygan zeminler demek..

Bu dönemde fizik enerjimiz düşük olabilir; isteksizlik, uyku hali ya da tam tersi uykusuzluk.. bağışıklık sistemimiz zayıf düşebileceğinden, hastalanmak kolaylaşacaktır. Mikrobik hastalıklar ve ruhsal sorunlar için oldukça açık bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki 8 Ekim Ay Tutulması'na kadar, yaratıcılığımızı geliştirmek, psikoljimizi sağlam tutmak, zihnimizi çalıştırmak; tuhaf, cesaret kırıcı, yanıltıcı durumlar olursa, bunlardan ders çıkarmak, sadece ne öğrendiğimize bakarak, sakin olmaya çalışalım. Aksi halde hem psikolojimiz alt üst olabilir hem de elimize yararlı bir şey geçmez. Özellikle ilişkilerimiz bu durumlardan oldukça etkilenebilir. Bilinçaltımızdaki korkularımızla yüzleşmemek adına, bunları çözebilmek, aslında tek savaştığımız kişi olan "ben" ile barış imzalamamız gerektiğini bilmeliyiz.

Not: Ülkemizin 4. evinde gerçekleşecek Yeni Ay, topraklarımız, yerleşim, tarım, muhalefet ile ilgili konuları içeriyor; Mars ile kavuşumda. Muhalefet partilerinin biraz şapkayı önlerine alıp, hatalarından ders almaları, belki de yeni başlangıçlar yapmaları gereken bir dönem. Ayrıca transit Mars da 6. eve girdi; sağlık kuruluşları, sağlık konulu bakanlıklar, işlemler ve halk sağlığı üzerinde problem yaşanabilir bu dönemde. Çalışan kesimde, kamu personelinde anlaşmazlıklar, grevler artabilir. Yeni Ay yöneticisi Venüs'ün durumu ve transit Satürn'ün ülkemizin hala Venüs'ünün tepesinde olması özelliklerle kadınlarla ve sanatçılarla ilgili haberlerin öne çıkabileceğini söylemekte.

Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder