2 Eylül 2014 Salı

2 Eylül 2014 - Astrolozi



Ay, dün akşamdan beri Yay burcunda ilerliyor.. Çok daha dışa dönük ve özgürlük peşinde olacağımız bir gün var önümüzde.. Kendimize özgü felsefeler ve adalet kavramları geliştirmek, uzun süreli amaçlar edinmek, hayata çok daha olumlu ve iyimser bakmak ve tabii neşeli olmak mümkün.. Etrafımızda karamsar kişileri istemeyebiliriz bile.. Soyut düşüncelere bayılsak da dünya ile ilgimiz devam edecektir; bunun yanında ise gezip tozmak, eğlenmek, yeni insanlar, yabancı kültürler ve tabii ki öğrenme merakı ve bilgiyi paylaşma isteği de yoğun olabilir.

07:18'de Ay ve Neptün arasındaki sert kare hayalleri ve hafızamızdaki birikimleri ön plana çıkarabilir; eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar gerçeklerden önemli bir hale gelebilir ve kafamızı karıştırabilir. Sabah erken saatlerde önemli kararlar almaktan uzak durmak en iyisi olacaktır. Çevremize hassasiyetimiz de doğru değerlendirmelerden uzak bir şekilde yoğunlaşabilir ve basit şeyler bile problem görünebilir; dikkatli olunması gereken saatler diyebiliriz.

08:37'de Merkür, 28 Eylül'e kadar kalmak üzere Terazi burcuna geçiyor.. Bu süreç hayatımızı paylaştığımız eşimiz, işimizi paylaştığımız ortağımız veya bu gibi konumları olan kişilere düşüncelerimizi açıklamanın, aydınlatmanın en uygun zamanıdır. İyi planlar yapılabilir, projeler hazırlanabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara birlikte girebilirsiniz. Karşı tarafın fikirlerine kulak vermek, düşüncelerini öğrenmek, tek çalışmaktan daha fazla kazançlar sağlayabilir. Kendimizle ilgili bazı sorunları bir danışmana danışmak, önümüzü daha iyi görebilmek için hem bizi dinleyebilecek, hem de bize duyarlı olabilecek bilinçli kişilerden tavsiyeler bizlere yeni ufuklar açacaktır. Yakınlarımızla çıkabilecek anlaşmazlıkları, karşı tarafla konuşmanın kolay olacağı bir dönem. Bu bir kaç haftalık dönemde ikili ilişkilerimiz, iş ortamımız daha hareketli, canlı, neşeli ve esprili geçebilir. Sanat ve hayatın estetik yanları ile ilgili konular öne çıkabilir. Uyum arayan, güzel konuşan, sanat yeteneği yüksek, rafine, dengeleyici, güzelliklerden ve barıştan yana, uzlaştırıcı, objektif, kibar düşünceler, jest sahibi özelliklerin öze çıkabileceği gibi, haritalarımıza ve Merkür'ün açılarına bağlı olarak fazla dırdırcı ve huzursuz, sürekli şikayet eden, sinirli, aşırı mantıklı ve hayal gücü dar bir hale bürünmek de mümkün..

14:11'de Ay ve Güneş arasında sert bir kare var; bu etkinin yükselttiği duygusal tansiyon önce dış görünüşte fark edilen sert bir enerji verebilir ve insanlarla olan davranışlarımız gerginleşebilir. Alınganlık her zamankinden daha yoğun olabileceği gibi kendimizi hasta veya mutsuz hissedebiliriz. Bazı ufak problemler dikkat edilmezse probleme dönüşecektir; sadece duygusal bir dalgalanma gibi de atlatmamız mümkün tabii.. Özellikle kadın-erkek ilişkilerinde dengeyi sağlamaya dikkat etmek gerek.

15:10'da Ay ve Jüpiter arasındaki üçgen açı ile Güneş'in sert etkisi biraz olsun dağılacaktır; etrafa daha iyimser hatta problemleri göz ardı ederek pembe gölüklerle bakmak bence öğleden sonrasının yükselen tansiyonuna iyi gelebilir. Çevremizdekilere duygusal ve fiziksel cömertlikle yaklaşmak, hayatın farklı yönlerine eğilmek, başkalarının rahatı için çalışmalar içinde olmak, ikna ve bilgi gerektiren konularla ilgilenmek mümkün..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder