22 Eylül 2014 Pazartesi

22 Eylül 2014 - Astrolozi


Ay, yeni haftaya Başak burcunda ilerleyerek giriyor. Başak bereketlidir; üretmeyi, çalışmayı sever; titizdir, satır aralarını atlamaz.. Ama bir de o aralara bir takılır ki; işte o zaman o detaylar arasında kendini dans eder bulabilir.. Esas amacından uzaklaşmış, "ne yapmam gerekliydi; şimdi ne yapıyorum" der gibi şaşırabilir. Pratiklikle kendine özgü yöntemleri bir araya getirmeye bayılır. Her şeyi listeyebilir, kontrol edebilir, ölçmeden adım atmayabilir. Rahat olabilmesi için her şeyin düzenli olmasını talep eder. Onu ilgilendirsin, ilgilendirmesin, her konuya kafadan dalabilir ve çoğu kişinin çekindiği işleri üzerine alabilir. Hizmet etmek onun için asıl amaç geldiğinde ise, bir güzel tüm bu uğraşlarından, omuzlarındaki yüklerden de bir güzel yakınır.

06:05'te Ay ve Mars arasında sert bir kare gerçekleşiyor; agresyon derecelerimize tavan yaptırabilecek bir görünüm. Kısa süreli demek isterdim ancak hemen ardından 06:07'de de Ay ve Neptün karşı karşıya geliyor; kafalar iyice bulanıyor.. Gerçekler, hayaller birbirine giriyor. Önyargılar, gerçeklerin önüne geçebilir; o kadar yanlış yönlendirici bir etki ki.. Bu iki açı aslında daha önemli bir etkileşimin tetiğe basan tarafları. 06:38'de gerçeği yani Mars ve Neptün arasındaki sert kare netleşiyor. İşte bu etki dünden başladı ve bugün de tüm gün etkili olacaktır.

Mars ve Neptün, birbirlerine kafa tuttuklarında, önem ve hayal kargaşası yaşarız. Bilinçaltından gelen fantastik sesler, bizlere karmaşık durumlar yaşatabilir; çoğumuzun psikolojik problemleri su yüzüne çıkabilir. Yorgunluk, karamsarlık, stres ve sıkıntının hakim olduğu 2 gün yaşamak mümkündür. Cüretkarlığımız çizmeyi aşabilir. Bir taraftan da yeteneklerimizi ortaya çıkarmamıza ve başarılı olacağımıza inanarak, şartlar içinde inatla ilerlemek isteyebiliriz. Fakat inanın, tarzımız hiç de alışılmış bir yönde olmayacaktır. Sağlık açısından çoğu rahatsızlıkları tetikleyecektir. Alkol alımı, bilmeden ilaç kullanma çeşitli problemlere neden olabilir. Zehirlenmeler, alerjik reaksiyonlar.. hepsi uyanabilir. Enerjinizi içinize döndürüp, yaratıcılık gerektiren uğraşlar uygun olacaktır. Neptün'ün tarzına uygun, ruhani çalışmalar, meditasyon, namaz, dua bu çılgın enerhiyi dizginleyebilir.

17:03'te ise Ay ve Pluto arasında güzel üçgen açı ile, sabah tavan yapan duyguları, deli hissedişleri biraz olsun analiz etme şansı bulabiliriz. Bizleri ne bu hale getiriyor; hayatımızın neresi bize bu kadar batıyor sorularına cevp bulmak adına içimizde analiz yapmak bu saatler uygun olur. Herşeyi derinden hissedebileceğimiz, antenlerimizi çalışacağı bir akşam var önümüzde.. Araştırmalar yapmak, bir konunun derinine inmek, kafaya bir fikri takıp, onunla ilgili düşüncelere üretmek mümkün; aman o fikrin de esiri olmaya kalkmayın ama..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder