7 Eylül 2014 Pazar

Balık Burcu'nda Dolunay - Astrolozi



Salı günü, sabah saat 04:38'de, Balık burcunun 16 derecesinde, gökyüzünün bizler için en önemli iki büyük ışığı birbirlerinin tam karşısına geçecekler; sanki etraflarında tüm gökyüzü döner gibi raksedecek, öpüşecekler.. Tam bu anda doğu ufkunda ise 21 derece Aslan burcu yükseliyor olacak; malum yöneticisi Güneş.. Kısacası Dolunay oldukça önemli hem Ay, hem de Güneş'in rolleriyle..

Yükselen 21 derece Aslan dedik ya; tam bu noktaya yakın konumda Own Worst Enemy (Tehlikeli Derece) adı ile bir sabit yıldız da bu yükselişe eşlik edecek. Kendi kendine davranış özgürlüğünün olmamasına, tutsaklığa, hapse girmeye, şiddetli bir yaşam sonuna işaret etmekte. Bu derecenin, gökyüzünün iki kötücülü Satürn ve Mars ile aralarında kare açılar var; bu da etkiyi iyice negatifleştirmekte; bu tarz haberleri zannediyorum önümüzdeki 10 günlük süreçte duyacağız.. Hele ki bu kötücüller 4. ev gibi önemli bir köşe konumdaysa, ülke genelinde etkili olabilir. Duygusal olarak da, agresif, depresif etkiler verecektir bu görünüm. Üzerimizde bizi karamsar yapabilecek etkiler ve bunlardan sebep de agresyon ve stres yaratabilir. Hemen korkmayın bunlar sadece Yükselen'in zorlayıcı etkileri.. Bunun dışında güzel haberler var bu Dolunay'dan..

Dolunay 16 derecede Balık'ta dedik; yani Başak ve Balık aksı, başka bir deyişle hizmet ekseni.. 16 dereceye çok yakın konumlanmış olan Achernar ise Satürn etkisinde bir yıldız; kamu işlerinde ani başarı, Ay ile kavuşumlarında büyük yükseliş, dini fayda anlamında.. Hem Satürn etkisinde hem de Satürn'den destekleyici üçgen bir açı alıyor.. Adım adım bir başarı diyebiliriz; idealist ve sistemli, yapıcı çalışmalar eşliğinde.. Günlük işlerin, insanın üzerine karabasan gibi çöken görevlerin, zorlukların rahatça göğüslenebileceği, duyguların kontrol edilebileceği, hayata daha akılcı ve ölçülü bir yaklaşım sergileyebileceğimiz, kimseye ihtiyaç duymadan tek başımıza değerlendirmelerimizi yapabileceğimiz bir dönem olacaktır. Otorite figürleri, patronlar, amirler, ebeveyn ile olan tüm ilişkilerde akıcı enerjiler görevde olacaktır. En sevdiğim görünümlerden biridir Satürn üçgenleri.. Kararlılık ve disiplin aşılar.

Balık ve Başak burcu, astrolojide hizmet ekseni olarak adlandırılır dedik; Balık'taki Ay ise üçlü yöneticiliğe sahip, soğuk ve nemli doğası ile bu burçta rahatı yerinde. Pozitif etkilerini gösterebilir kısacası.. Çevremizdekilerde duygudaşlık kurabilmeye, sezgisel yeteneğimizi kullanmaya, derinlik kazanmaya, evrensel olanı doğal olarak algılama ve kabullenmeye, merhamet ve şefkat duylarındaki artışa işaret etmekte. Hayatın gerçekleri ile yüzleşmekte ve olaylara objektif yaklaşmakta zorluk çekebilecek de olsa, Dolunay'ın destekleyici müthiş açıları var. Bu harita da Yükselen yöneticisi olduğundan Güneş de önem arzetmekte; zira ışığı ile Ay'ı aydınlatacak. Güneş'in ve Başak'ın kuru niteliğ, ilim ve irfan vurgulamakta. Faydalı becerileri geliştirmek ve bunları başkaları için kullanmak; burada Güneş tevazu ile ilişkilendirilebilir ve özgüven ve kibirini bir kenara bırakarak başkalarına fayda amaçlı olarak yardımlaşmaya, hizmete önem verecektir. Ego öenmli ölçüde bu konumda aşılabilir.

Bulundukları aks 2 ve 8 aksı; para ve maddiyat anlamında.. Maddi değerler bu süreçte öne çıkacak gibi.. 8. evin krizler evi olması, Dolunay'ın burada bulunuşu, maddesel kayıplara, kuvvetli duygusal tecrübelere, üzerimizde güçlü ve şiddetli etkileri olabilecek kişilerle karşılaşmaya, korkuların su yüzüne çıkmasına, ölümlere veya ameliyatlara, anısı olan eski şeylere ilgi yoğunluğuna, yani içimizdeki çıbanın canlanmasına neden olabilir. Chiron'da, malum şifa bekleyen ; burada ve Dolunay'a kavuşumda.. Bazı şeyleri deştikçe deşesimiz gelebilir.. Ancak destekleyici görünüm nedeni ile, ayaklarımız yerde olacağından, geçmiş tecrübelerden ders çıkarabilmek, ince ince maziyi ve tabii kendimizi iyileştirme gücünü bulacağız. Güneş'in 2. evdeki konumu ise sahip olunan soyut değerler, maddi nesneleri kullanma isteğini anlatmakta. İhtiyaçlara yeterince cevap verebildiğimizi kendimize ve başkalarına kanıtlama ihtiyacı duyabiliriz. Bunun yanında, kendi hayatımızın yanı sıra başkalarınınkini de kontrol altında tutma isteği ve kendi değer sistemimizi kabul ettirme dürtüsü hissedilebilir. Bu hareketler aşırıya kaçarsa insanlara itici gelecektir. Güneş'in ve Dolunay'ın Pluto ile olumlu görünümü ise, kararlı ve kendimizden emin olmaya, liderlik edebilmeye, idare şekillderinde sıradışı, adaletli ve eşit olmaya, ekip ruhuna, ileri görüşlü davranışlara, haksızlığa karşı savaşa, işaret ediyor. 2 ve 8 aksı ayrıca bana ölümü de çağrıştırdığından, sanat camiasından (Balık) bazı kişilerin ölüm haberlerini, 12. ev yöneticisi olmasından ötürü gizli örgüt, kuruluş, hapishane, hastane bağlantılı ölüm şekillerini de çağrıştırmakta. Hayatın normal akışı içinde, başka kişilerden kaynaklanan aksamalar olabilir; ancak kendimize yönelerek, yaptıklarımızı gözden geçirmek, daha sağlam temeller atmak ve insan ilişkilerinde yoğunluk ve derinlik sağlamak bu Dolunay döneminde önemli hale gelecektir.

Dolunay yöneticisi Neptün kendi burcunda ve çok kuvvetli konumda; Venüs ile karşıtlığı ve Merkür ile de 144'lük bir açısı var.. İlişkilerde aldanma, aldatma, bazı gizli bağlantıların açığa çıkması, sanatsal, estetik, romantik algıda dengesizlik, sosyal ilişkilerde ihmal ve en önemlisi kendimizi aldatma eğilimlerine işaret ediyor. Aşırı duygusallık ve hassasiyet bu harita genelinde tehlike oluşturmakta. Alkol ve uyuşturucu konularını da bana hatırlatan bu görünüm, bundan kaynaklı ölümler olabileceğini göstermekte. İletişim yolu ile bu başlıklardan haberdar olacağız.

Harita'da Güneş'i, Vesta'yı, Uranüs'ü, Asc'yi ve Chiron'u içine alan bir sürü açı kalıbı var; bunlarla sizleri sıkmamayım. Bunlardan benim çıkardığın ana fikir, içimizde uyanan hala kanamakta olan çıbanların merhemi bizlerde.. Korkular, endişeler, kaybetme korkuları kafamızda cirit atabilir ama hayata bakışımızda değişim yaratmak, o iksirin merhemini çıbana bastırmak daha doğrusu sorumluklarımızı bilerek, ipleri ele almak tüm krizsel ortamlardan kurtulmamızı sağlayacaktır. Kelin ilacı var.. bu kesin ama bir türlü sürmeye üşeniyor ya da başkaların keline fazla odaklanmış durumda, kendi kafasını göremiyor.. Dolunay'lar olayların netleşmesine, şapkanın düşüp kelin görünmesine neden olur.. O düşmeden, harekete geçmek en iyisi.. Ancak, kesinlikle acele değil, Satürn'ün meyvelerini toplamak istiyorsak, sabır ve sistem çok önemli.. Çıbanı kanatacak olaylarla karşılaşabiliriz ama unutmayın Baş Öğretmen ve Karma'nın efendisi, bol kepçeden not dağıtacak.. Karlı çıkmak için harika bir fırsat..

Ülke açısından da, Dolunay tam yönetimi ifade eden MC ve Uranüs'ün tepesinde.. Dolunay Asc'si ülke Neptün'ün üzerinde, Satürn ise Venüs'ün tepesinde.. Yerimizden hoplatacak bazı gelişmeler önümüzdeki 15 günlük süreçte yine gazete başlıklarını süsleyebilir; özellikle idarecilerle ilgili şok edici haberler.. Haritamızdaki Uranüs hava yollarını, trenleri, bilim adamlarını, bazı sosyal kuruluşları, sağ kanat politikaları ifade etmekte; bu konularda yeni haberlerle sarsılabiliriz; bazı gerçekler belki yolsuzluklar ortaya dökülebilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder