15 Ocak 2015 Perşembe

15 Ocak 2015 - Astrolozi


Güne Ay'ın Akrep burcu hareketi ile giriyoruz.. Oldukça sert hatlı, grisi olmayan, siyah ya da beyaz etkili bir gün olacaktır bugün.. Neyse ki Akrep burcunun irade ve gücü bize destek verebilir; zor şartlar karşısında sağlam durabiliriz. Gün üzerinde Mars ve Pluto etkisi yoğun olduğundan, aşırı ihtiras ya da tutku sorun yaratabilir ancak, yeri geldiğinde harekete geçme açısından bir avantaj tabii..

03:30'da Ay önce Merkür ile ardından 05:18'te Venüs ile kareler yapacak. Bu saatlerde ayakta olanlar için iletişimde ve ilişkilerde sorun yaşabilmek mümkün. Aşırı ısrarcılık, karşımızdakine söz hakkı tanımama, düşüncelerini hiçe sayma, konulara objektif yaklaşamama tarzında durumlar oluşabilir. Hele ki 03:52'de Ay ve Pluto ılımlı açısı yüzünden bazı konuları kafaya iyice takmak pek bir mümkün. 05:09'daki Ay ve Chiron arasındaki üçgen açıyı da hesaba katarsak, derinde şifa bulma amacı ile, yapamadıklarımızı yapmak, söylemediklerimizi söyleme dürtüsü ağır basabilir. Bu duygular eşliğinde karşımızdakilerin damarına basma yönüne gidebiliriz. Diğer bir yandan da bakarsak uzun zamandır kafamızı kurcalayan konularla ilgili olarak iletişime geçebilir, ilişkilerimizde değişime gitmek adına adım atabiliriz. Hangi yönde olacağı tabii haritalarımıza bağlı. Bu yaşananların kadersel etkileri olacağı muhtemel; hele ki Merkür'ün bu enerjiyi 08:31'de Kuzey Düğüm ile yapacağı üçgen açıya taşıması ve ardından 09:49'da Pluto'nun da yine Kuzey Düğüm'le yapacağı kare açıya dikkatimizi çekersek. Sabaha bu etkiler altında uyanmak, iletişim trafiğinin patlamasına neden olacaktır; dedikoduya varabilecek kadar sözlerin, cümlelerin uzaması muhtemel. Pluto ise büyük enerji değişimlerine işaret ediyor; içimizde ya da dışımızda özellikle ilişkiler konusunda bir şeyler ölüyor ve yeniden doğuyor. Önemli bir gün bu açılar açısından, pire adına yorgan yakmamakta fayda var; gerçekten kalpten, derinden değişmesini dilediğimiz konularla yüzleşmek durumunda kalabiliriz.

08:10'da bir iki gündür etkili olan ve çoğumuzun yazıp çizmeye çalıştığı malum Mars ve Satürn arasındaki kare netlik kazanacak. Bu transitte yavaş, dikkatli ve tedbirli ilerlemek çok ama çok önemli; çünkü dikkatsizlik, başarısızlık getirebilir. Kendimizi göstermeye çalışırken içimizden bizi dürtükleyen yetersizlik duygusu rahatsız edici olabilir, yani gerçekte bizde olmayan bir şey için çabaladığımızı hissedebiliriz. Mars'ın arttırtdığı endişe ve kuruntular bizleri yeterli kadar etkili olmaktan da alıkoyabilir. Aslında bu etkiler altında davranışlarımız, bizlerin geçek kapasitelerini belirleyebilmek adına olumlu. Tartışmalarda farklı tutum ve taktikler verebilir; tezlerimizi savunma yönlerimiz oldukça rahatsı edici olabilir. Bugünlerde değer verdiğimiz, saygı duyduğumuz kişilerden cesaret kırıcı tepkiler alabiliriz. Bunlar şüphelerimizi arttırıcı nitelikte olacaktır. Onların bu değerlendirmeleri, kendimiz hakkındaki korkularımızı destekleyebilir. Gerçek gücümüzü görebileceğimiz bir süreç demeliyim.

16:28'te Ay ve Jüpiter arasındaki kare etkileşim nedeniyle de, içinde olduğumuz problemli dönemi küçümsemek, görmemezlikten gelmek mümkün. Aşırı şişebilecek egomuz, "güç bende" versiyonu ile üzerimizdeki havayı balon durumuna getirebilir; kendimizi dev aynasında ve aşırı haklı görmemize neden olabilir. Aşırı iyimserlik, görmemiz gereken önemli noktaları kaçırmamıza neden olabilir. Unutmayın ki, bu etkiler geçince bu problemlerle karşı kaşıya kalacak olan yine bizleriz.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder