4 Ocak 2015 Pazar

4 Ocak 2015 - Astrolozi


Oldukça sert bir hafta sonu yaşamaktayız; dengede kalarak sakinliğimizi korumanın önemi oldukça fazla.. Dünkü Güneş ve Uranüs karesinin ardından, güne geçişin hemen ardından 01:34'te Güneş ve Pluto kavuşumu gerçekleşiyor. Gayet güçlü, hareketli, heyecanlı yapan bir transit. Güç mücadelesi yapmaya, gücünü kanıtlamaya itebilir ve bu bizlere çok ama çok önemli görünebilir. Bir iyi tarafı, kişiliğimizi ilgilendiren tecrübeler kazandırması olacaktır. İlgilendiğimiz her ne ise, o konu ile tam olarak bütünleşebilir ve güçlü sonuçlar alabiliriz. Pluto her şeyin temelindeki güç ile ilgilidir. Bu nedenle meydana getirdiği değişiklikler çok köklü olabilir. Günlük hayatta bize hükmetmeye çalışan ve yaptığımız işlere karışan kişilerle karşılaşabilir ve bundan rahatsız olabiliriz. Büyüme, gelişme, ölüm, yükselme, gerileme, yeniden doğma ve yeniden yapılanma gibi neticeler doğurabilir. Gün boyu ve yarın bu açının etkilerini hissetmemiz mümkün.

Güne boşlukta giren Ay, 03:07'de Yengeç burcuna geçiş yapacak; aile, ev ve milli konular öne çıkabilir gün içinde. Duygusal ve anaç yanımız daha fazla çalışabilir, sezgilerimiz artabilir. Ancak Yengeç bir öncü burç olduğundan Güneş'in yanı sıra Ay'da Uranüs - Pluto arasındaki kareyi tetikleyici bir rol üstlenecektir. Bu sert hatları daha da keskinleştirebilir. Ruh halimiz denizler gibi dalgalı bir hal alabilir; çevremizdekileri en az kendimiz kadar koruyucu bir hal takınabiliriz.

13:32'de Ay ve Neptün arasında güzel bir üçgen açı gerçekleşecek; hayallere daldırabilir, düşler kurdurabilir. Yalnız kalarak ruhsal çalışmalar yapabilir, niyetler, duala edebiliriz. Öncelikle sanatsal konularla ilgilenmek, yaratıcılığımızı üst seviyede kullanabilmek adına da çok uygun. Çevremizdekilere karşı her zamankinden daha hassas olabiliriz.

16:15'te gün boyu etkli olabilecek diğer bir açı ise Venüs ve Satürn arasındaki ılımlı görünüm. Sosyal konumlara, ikili ilişkilere, arkadaşlıklara akılcı pratiklik kazandırıcı bir transit. Başkaları ile aramızdaki bağlantının anlamını anlamaya, karşılılıklı ihtiyaçları görebilme ve her iki tarafın menfaatlerine zarar vermeden devamını sağlamaya yol açabilir. Meslek, iş, çalışma imkanlarını düzenleyici, abartmadan akıllı fırsatlar verici etkileri var. Ciddiyetle ele alarak pürüzleri, gereksiz yükleri terbiye edebilir. Romantik ilişkilerde duruma göre sağlamlaşma ya da sonlanmalar görülebilir; ama ders verici olacağı kesin. Bu dönemde ciddi bir ilişkinin başlaması da etkileri arasında sayılabilir.

16:30'daki Güneş ve Chiron arasındaki olumlu etkileşim ile kişiliğimizdeki eksiklikleri görebilmek, hatalarımızı, defolarımızı tesbit edebilmemiz mümkün olabilir. Bu açı da gün boyu etkili. Etrafımızdakilere yardım ettiğimiz akıl verdiğimiz konularda, aslında kendimizde olan yanlışları görme açısından oldukça önemli bir transit. İş, bu açının ardından kontrolü ele alıp, değişime karar vermekte. Belki bundan sonra ele alacağımız ilk proje "kendimiz" olmalı. Bazı yüzleşmeler yaşamamız bu transit etkisiyle oldukça muhtemel.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder