19 Ocak 2015 Pazartesi

19 Ocak 2015 - Astrolozi


Yeni haftaya Ay, Oğlak burcunda ilerleyerek giriyor; melankolik, eleştirici ve biraz da soğuk ancak bir o kadar sabırlı, her şeyin kitabına uygun olarak yapılmasını isteyen etkiler altında olacağız. Otokontrol mekanizmamız devrede olacağından, dışarıdan asık suratlı, ciddi ya da soğuk görünebiliriz. Hırslı olmak, paradan çok statü ve prestijimizle ilgilenmek olası. Sorumluluklarımızın farkında olacağımızdan kendi kendimize gün içinde yetmemiz de mümkün. 

Ay'ın bu öncü burca geçmesi ile 11:24'te önce Uranüs ile karesi ardından 12:51'de Pluto ile kavuşumu netlik kazanacak; arada ise 11:44'te Kuzey Düğüm ile bir karesi daha oluşacak. Oldukça gergin, huzursuz bir yapıya işaret eden bu açılar otokontrol sınırlarımızı zorlayabilir. Amaçlarımız doğrultusunda zorlandığımızı düşünebilir, süregelen düzenimizi değiştirme adına güçlü bir dürtü hissedebiliriz. Yeni ve farklı olan, aklımızı başımızdan alabilir ancak açılar nedeniyle risk çok yüksek olduğundan dikkatli olmalıyız. Acele karar vermek, spontane hareketler maalesef pek tavsiye edilmez. İstenmedik sonuçlar çıkabilir. 14:03'te Ay ve Chiron arasındaki ılımlı etkileşim ise daha doğru görüşlere neden olacaktır. En azından tamir ve bakım gerektiren yanlarımızı net olarak kavrayabiliriz. Belki de etrafımızdakilere bunca zamandır verdiğimiz öğütlerin şimdi tarafımızdan farkedilme vakti gelmiştir. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız bitirecek; ilk açısı ise Güneş ile Kova burcunda kavuşumu yani Yeni Ay olacak. O yüzden Chiron etkisi ile biraz öz eleştiri yapabilmek, iç tesbitler konusunda kafa yormak önümüzdeki dönem açısından doğru olabilir.

15:44'te tüm gün ve yarın etkili olacak Venüs ile Jüpiter arasındaki karşıtlık netlik kazanıyor; genelde Jüpiter'in diğer transitlerinde olduğu gibi memnun edici yanları olması yanı sıra kendimize değer verme / verilme, sevme / sevilme adına tatlı bir huzursuzluk yaratacaktır. Duygular ve hassasiyet nedeniyle çelişkiler yaşatır; özgürlük ve bağlılık çekişmesi diyebiliriz kısaca. Her ne şekilde olursa olsun bu dönemde aşık olmak, sevmek, etrafımızda birilerinin olması ve bizimle ilgilenmesi arzularımızın ilk sırasında yer alabilir. Güzelliklere teşvik edici, her şeyin bolca tadını çıkarmaya hatta abartmaya meyilli bu transitin, değerli kaynaklarımızı, para/mal gibi değerlerimizi çar çur etmesine dikkat etmenizi tavsiye ederim. Kilo sorunu, diyabet hastalarında riskler, aşırı alış veriş dürtüsü, rüküş giyimler ya da dekorasyonlarda abartı rahatlıkla görülebilir.
 Jüpiter'in geri harekette oluşu iyicil etkileri azaltabilir, geçmişten gelen bazı ilişki problemleri de uyanabilir. 


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder