3 Ocak 2015 Cumartesi

3 Ocak 2015 - Astrolozi


Yeni yılın ilk hafta sonu.. Hava buz gibi; ama olsun.. Her havanın ayrı bir keyfi var.. Anlardaki mutluluğu yakalayabilmek ise maalesef önemli bir ayrıntı.

Yılın en sert günlerinden biri var önümüzde. 10:40'ta Güneş ve Uranüs karesi kesinleşiyor; aslında dünden bir iki gündür çoğumuz etkilerini hissediyor olabiliriz. Ancak esas etkisi bugün yaşanacaktır. Hepimizin hayatlarında değişim, dönüşüm yaratan Uranüs ve Pluto arasındaki kare için, Güneş "strart" düğmesine basıyor. Yarın gece yarısının hemen ardından da Pluto ile kavuşacak olan Güneş, rahatsız edici bir transite neden oluyor. Öfkelenmeye, sinirlenmeye müsait ortamlar kendiliğinden oluşabilir. Tartışmalar, ayrılıklar, anlaşmazlıklar yaşayabileceğimiz bir güne hazır olun. Bu enerji bilinçli kullanılmazsa, kazalara yol açabilecek hareketler yapmamıza neden olabilir; yani kazaları yaratan biz olabiliriz. Bugün için planlarınız, birileri ile randevunuz, birlikte yapmak için verdiğiniz sözler son dakika huzurunuzu kaçıracak değişikliklere uğrayabilir. Aniden artan özgürlük ihtiyacı, kısıtlamalara isyan etmemize, bağımsızlık adına her türlü ayak bağından kurtulmaya istek uyandırır Yeni kişisel tecrübeler yaşamak, başkalarını değiştirmeye çabalamak adına da belki fırsatlar yaratılabilir. Dikkatli olmak ve hazırlıksız başlangıçlar yapmamak önemle önerilir.

11:13'te Ay ve Jüpiter arasındaki ılımlı görünüm, öğleye doğru arkadaşlarla birlikte olmak ve duygusal bağları kuvvetlendirmek adına uygun bir açı. Malum Ay halen İkizler burcunda; iletişim, sohbetler yeni bilgiler aklımızı başımızdan alabilir. Grup aktiviteler, yardımlaşma, destek verme ve alma adına yapılacak çalışmalar, ikna gerektiren işlerde örneğin halkla ilişkiler, pazarlama dallarında olumlu etkiler verebilir.

13:54'te Ay ve Mars arasındaki üçgen açı sayesinde her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duymak, kapasitemizde var olan özellikleri ortaya çıkarabilmek mümkün olabilir. Harekete geçme adına bir telaş hissedilebilir. Ancak az önce bahsettiğim gibi Uranüs ve Pluto arasındaki, Güneş'in oldukça kuvvetli aktifleştirdiği açı nedeniyle de, düşünmeden yapılacak her hareket sonradan bize acı verebilir. Mars'ın vereceği enerjiyi dengeli kullanmanız bugün oldukça önemli.

16:48'te Venüs, 27 Ocak'a kadar kalmak üzere Kova burcuna geçiyor. Grup aktiviteleri, arkadaşlarla yapılacak çeşitli yaratıcı faaliyetler adına çok uygun bir dönem. Sadece arkadaşlarla sınırlı kalmayıp, bir kişiye veya bir konuya da dönük olabilir. Çoğunlukla yardım amaçlı partiler vermek, eğlenceli toplantılar, kermes, müzayede gibi çalışmalar düzenlemek, grup gezileri yapmak gibi. İş görüşmeleri, örgüt toplantıları da bu tranitin favorlileri arasında. Düşüncelerde ve fiillerde müşfiklik, şefkat ve temelde sevgi esas olabilir. Herkesle uyum kolaylaşabilir. Kibarlık ve nezaket verecektir. Uzlaşma ve haksızlığa uğrama konusunda kaybı olanı koruma ağır basabilir. Grup yolu ile kendimize kimlik ve özgüveni bulmak adına uygun kullanılabilir. Diğer zamanlarda fikir ayrılığından bitebilen sevgiler veya arkadaşlıklar bu etki altında onarılabilir. Arkadaşlıklar sevgiye dönebilir veya sevgiler arkadaşlık, dostluk olarak devam edebilir. Olumlu olarak arkadaş canlısı, dürüst, ilkeli, değişikliklerden ve entellektüel zevklerden hoşlanan, gruplardan kazançlı, özgürlüğüne önem veren, diplomatik davranışların yanı sıra olumsuz olarak; soğuk ve aşırı bağımsız, ilişkilerde kopartıcı ve inatçı, katı, duyarsız, bağlanamayan özelliklere neden olabilir.

Bahsettiğim gibi oldukça sert bir gece var önümüzde. Belki bir çoğumuzun hayatında iz bırakabilecek gecelerden biri haline gelebilir. Sakin ve dengede kalmanın önemi bir kez daha test edilebilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder