21 Ocak 2015 Çarşamba

21 Ocak 2015 - Astrolozi


Dün Güneş kavuşumu yaşayan Ay, güne Kova burcunda giriyor. Kova burcu, hayat verici suyunu dünya üzerine boşaltan bir kadın tarafından temsil edilir. Bu, kendi hayatlarımızda bir fark yaratmak için insanlık adına kullanma arzusunu anlatır. Bağımsızlığımıza düşkün olsak da, son derece sosyal dürtüler hissedebiliriz bugün. İdealist ve entellektüel her konu ilgimizi çekebilir. Çevremize fikirlerimizi kabul ettirmekten çok, bizlerle aynı fikirde olanlarla bağ kurmayı tercih edebiliriz. Zihnimiz gün boyu yeni fikir ve kavramlarla oyunlar oynamayı isteyebilir ve bazı durumlarda ortamdan uzaklaşmış da gürünebiliriz.

11:19'da Kuzey Düğüm ile üçgen açı içinde olacak olan Ay, ileriye dönük fikirlerimizi rahatlıkla uygulamaya müsait enerjiler verebilir. Daha iyimser ve özgür fikirlere açık olabiliriz. Yardımlaşma ve idealist görüşler öne çıkacaktır. Ancak girişimler açısından bugünün de geçmesini beklemek daha çok yeni bir Yeni Ay fazında olan Ay açısından uygun olacaktır; daha Ay ışığını gösteremediğinden girişimlerde belirsizlik öne çıkabilir.

11:39'da Ay ve Uranüs arasında ılımlı bir etkileşim gerçekleşiyor; öğle saatlerinde bu etki altında tez canlılık, telaş, garip bir heyecan hissedebiliriz. Kendimizi, çevremizdekileri, bulunduğumuz ortamları canlandırmak, yeni bir hava vermek, sanki her şeyi düzenlemek gibi bir dürtü veya ihtiyaç duyabiliriz. Evimizde, iş ortamımızda, bulunduğumuz her hangi bir mekanda ufak da olsa değişiklik arayışı veya durumları, olayların gidişini değiştirme isteği verebilir.

17:54'te Kova burcunda ilerleyen Merkür retrosu başlıyor; 11 Şubat'a kadar da devam edecek. Merkür'ün temsil ettiği, iletişim, eğitim, sağlık, günlük işler, seyahat, ulaşım, yayıncılık, ticaret gibi konularda Merkür olumlu enerjilerini maalesef biraz geri çekecek; tabii bu haritalarında Merkür'ü geri harekette olanlar için bu söylenemez. Kova burcunun anlatmaya çalıştığı, orijinal, farklı fikirlerde, icatlarda, elektronik, teknoloji, bilim, ilim konularını da bunlara eklemeliyiz. Bu süreç içinde yukarıdaki başlıklarda gecikmeler, aksilikler, iptaller, problemler oluşabilir; mümkün olduğu kadar bu işlerinizi iki kez kontrolden geçirmek, daha detaylı çalışmalar yapmak gerekebilir. Geri giden Merkür söz konusu alanlardaki işlerimizde, bizden daha fazla dikkat isteyecektir. Özellikle elektronik konularda cihaz, araç alımlarınızı ileri atmanız daha uygun olabilir; dosyalarınızı yedekleyin, araçlarınıza gerekli bakımı yaptırın. Girişim yerine, eski işlerin üzerinden tekrar geçmeye veya kontrolden yoksun tüm konularda biraz beklemeye özen gösterin. Merkür'ün retro durumundaki hali, yanlış ve özensiz kararlara neden olabilir. Bu transitin bizden talebi, daha fazla dikkat olacaktır; yüzeyselliği pek affedecek bir görünüm değil.


22:20'de Ay ve Jüpiter karşıtlığı gerçekleşecek; genellikle kendimizi iyi hissettirmenin yanı sıra meydan okuma isteği gibi dürtüler oluşturabilir. Aşırı iyimserlik, hayırseverlik ve yardım etmeye çok istek verebilir. Diğer yandan özgürlük duygusunu besleyebilir; yüklerden, engellerden, sorumluluklardan sıyrılma ihtiyacı fazla olabilir. Mecburi görevler varsa ve bunlardan kaçmak mümkün değilse, bu akşam için bu işler bize zulüm gibi gelebilir.


Astrolozi




1 yorum: