30 Ocak 2015 Cuma

30 Ocak 2015 - Astrolozi


Ay, güne İkizler burcunda giriyor; iletişime, bilgiye, değişik her türlü bilgiye açık olabileceğimiz, farklı bkış açıları deneyimleyeceğimiz bir gün.. 02:12'de Ay ve Mars arasındaki sert kare, gece yarısının hemen ardından kolay sinirlenebileceğimiz etkilere işaret etmekte. Düşüncesizce konuşmak, söylenmemesi gerekenleri çabucak içimizden atmayı istemek ilişkilerimizde sorun yaratabilir. İletişim cihazlarımızla da ilgili olarak sorunlar yaşayabiliriz. Ancak uzun zamandır üzerinde düşünmüş olduğumuz detayları, konuları aktive etmek açısından da iteleyici bir güç oluşabilir.

04:43'te Ay ve Chiron arasındaki diğer bir kare ise bu saatte ayakta olanlar için, derinlerimizdeki eksikliklerimize, kendimizde gördüğümüz sorunlu noktaların daha da gözümüze batabileceği ve bundan yakınabileceğimiz erken bir sabaha işaret etmekte; uykumuzu kaçırıp, kukuman kuşları gibi yatak içinde oturarak bazı konuları kafaya takabiliriz.

Dünden beri etkisini yoğun hissettiğimiz Venüs ve Satürn arasındaki kare ise 10:22'de kesinlik kazanıyor; önemli bir enerji olup, güçlüklere yol açabilecek kapasitede. Özellikle sosyal arkadaşlık ve aşk ilişkileri alanlarında soğutucu, ayırıcı, uzaklaştırıcı etkileri görülebilir. Aşk ile ilgili korkuları olanlar veya bir şeylerden saklanmaya çalışanlar için yüzleşme zamanları de diyebiliriz. İlişkilerimizde kendimizi bazı şeyleri yapmaya mecbur bırakılmış gibi hissetmemiz rahatsızlık yaratabilir; karşımızdakilerin davranışları bize batabilir. İlişkilerimize karşı, sanki kontrolü kaybetmişiz gibi güvensizlik duyabiliriz. İçimizdeki karamsarlığı, güvensizliği ya da korkuları karşımızdakilerle paylaşma ve rahatlama açısından işimize yarayabilir. Diyete başlamak, yeme içme konusunda kendimizi sınırlandırmak, alışveriş dürtümüze karşı tasarruf kararı almak adına da uygun olabilir. Ancak dikkatli olunması gereken nokta genelde tüm ilişki türlerinde soğuma türü duyguların yoğunlaşması olacaktır.

11:24'te Ay ve Jüpiter arasında ılımlı bir görünüm gerçekleşiyor; çevremizdekilerin rahatı ve mutluluğu ile ilgilenmek, yardım etmek, ikna gerektiren konularda başarıl olabilmek, grup aktiviteleri, halkla ilişkiler, eğitim alanları ile uğraşma açısından olumlu. Sorunları ve problemleri daha iyimser açıdan ele almak da mümkün. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlayacak. Günün ikinci yarısı, elde biriken işleri derlemek, detaylar üzerinde yoğunlaşmak açısından bize yarar sağlayabilir.

15:39'da yine dünden beri etkili olan ve bugün de tüm gün enerjisini hissedeceğimiz Mars ve Pluto arasındaki olumlu etkileşim netlik kazanıyor; hayatlarımızın gerçek amaçlarını farkedip bu yönde hareket etme açısından olumlu. Belki bazı tasarılarımızda değişiklik yoluna gidebiliriz. Üstlendiğimiz işler bu etki altında bize hiç zor gelmeyecektir. Yenileyici, iyileştirici ve zor durumda olanlarımıza yardım edici bir enerji. Kayıpların bulunmasına ve gizliliklerin ortaya çıkarılmasında rol oynayabilir. Tersliklerle mücadele, karşıt güçlere karşı durabilme, aleyhte olanlara karşı gelebiliriz; tüm bunları taşıyabilecek enerjiyi bize verecektir. Kendimzi ispat etmek zorunluymuş gibi düşünebilir ve çok çalışabiliriz. Tabii bu gücün ardından tükenme tehlikesi de mevcut.

15:45'te geri giden Merkür, Güneş'in kalbine yerleşecek; bu transit etkileri birkaç kısımda incelenebilir. Biri, kişiliğimizin ortaya konulması. İlişkilerimizde kendi görüş ve düşüncelerimizi aktarmak amacı ağır basabilir ve konuşmayı başlatan biz olabiliriz. Ancak gezegenin retro olmasından dolayı, acelecilik sorun yaratabilir ve sözler yerini bulamayabilir. Emin olduğunuz konularla ilgili olarak bu tavsiye edilebilir. İletişim kurmak istediğimiz kişilerle ilgili olarak ifadelerimizi net kullanmak eğer ki gezegen düz seyrinde olsaydı mümkün olabilirdi. Ticaret türü işlerle ilgilenmek, bazı eksik detayların tesbiti, eski pazarlama, eğitim, ulaşım ya da yayıncılıkla ilgili işlerimizde harekete geçebiliriz. Nostaljik konulu tüm başlıklarda planlar yapmak, kararlar almak adına da kullanılabilir. Önemli haberler alabiliriz; gün genelinde ilişkiler sınavdan geçeceği için bence kelimeleri iyi tartmakta fayda var..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder