20 Ocak 2015 Salı

20 Ocak 2014 - Astrolozi


Ay güne boşlukta ilerlerken giriyor ve 14:59'da Kova burcuna ayak basacak; oldukça yaratıcı, özgür ruhlu ve kendimize özgü, orijinal tavırlar içinde olmaya hazır olalım.. Zamanın bir adım ötesinde düşünebilen, kurulu bir planı takip etmektense, sezgilerimizin sesini dinleyerek, grup aktiviteleri içinde yer almak isteyebiliriz.

Güneş de bugün 11:43'te, 19 Şubat'a kadar kalmak üzere Kova burcuna geçiyor; tüm dikkatlerimiz bağlı olduğumuz bir grup varsa onun fikirlerine, değer yargılarına, tüzük ve kurallarına yönelebilir. Amaçlara, belirlenen hedeflere ulaşmak için hevesimiz artabilir. Hayatımızın nasıl olmasını istediğimiz ile ilgili kararlar alınabilir.Doğamızda olan "farklı" olma eğilimi bu süreçte öne çıkacaktır. Kalıplar pek hoşumuza gitmeyebilir ve sindirilmekten korkabiliriz. Duygular geri plana çekilecektir; duygusal ilişkilerimizde soğukluk görülebilir. Geleceğe dönük, toplum yararına, alışılmadık, farklı fikirler üretebiliriz. Reformist, orijinal, kendimize özel, her türlü entellektüel faaliyet ilgimizi çekebilir. Dünyevi günlük işler ile uğraşmakta zorlanabiliriz. Teknoloji, bilim, uzay; ve bu konularla ilgili her başlık merakımızı cezbedecektir. Olumlu olarak, idealist, arkadaş canlısı, ilkeli, kararlı ve orijinal fikirleri olan, işbirliği içinde sinerji yaratabilen, teknik konularda becerikli ve paylaşımcı olmanın yanı sıra; olumsuz olarak kendisini gösteremeyen, ütopik ve gerçeklerden uzak, kendi kişisel konularımızı ihmal eden, cesaret ve sıcaklıktan yoksun, sert davranışlar içinde olabiliriz.

Ayrıca bugün 02:08'de Mars ve Neptün arasındaki kavuşum netlik kazanacak; bir kaç gündür etkili ve bu etki önümüzdeki günlerde de kendisini gösterecektir; aslında gün içindeki Yeni Ay'ı da hesaba katarsak, 15 günlük bir süreden de bahsedebiliriz. Tuhaf, garibimsi duygulara yol veren önemli bir transit; bu hissediş çabuk etkilenip sinirlenmeye yol açabilir. Ancak neden ve neye kızdığımızı anlayabilmek o kadar çabuk olmayacaktır. Her şey bizi rahatsız edebilir; zira bu agresyon içten gelen bir duygudur. Bu etki altında kendimizi yeteneksiz, güçsüz, beceriksiz hissetmemiz, bu nedenle hevesimizin kırılması veya güvensizlik duygusuna kapılabiliriz. Kendimizi iyi analiz etmeden ne yapmak istediğimizden iyice emin olmadan harekete geçmemeye veya kararlar almamaya özen göstermemek en doğrusu olacaktır. Enerji yönünden kendimizi oldukça güçsüz hissetmemiz de normal olacaktır. Kendimizi aşırı zorlamak, psikolojik ğproblemlere hatta hastalıklara neden olabilir. Ancak sanatsal yaratıcılık, manevi ritüeller, çalışmalar konusunda bize gereken enerjiyi verecektir. Bazılarımızda uykusuzluk, bazılarımızda ise rüyalarda artış görülebilir.

15:13'te Kova burcunda bir Yeni Ay gerçekleşecek; bu konu ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/01/kova-burcunda-yeni-ay-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz. Yeni Ay'ın hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim..


Astrolozi

1 yorum: