4 Ocak 2015 Pazar

Yengeç Burcunda Dolunay - Astrolozi


5 Ocak 2015.. Yeni Yıl'ın ilk Dolunay'ı saat 06:52'de.. Yengeç burcunun 14. derecesinde.. Dolunay haritasında  3 derece Oğlak burcu yükselmekte; yöneticisi Satürn 11. ev sınırlarında, ama 12. burçta.. Satürn'ün 1. evdeki ancak 2. burçta bulunan Merkür ve Venüs beraberliğine ılımlı, destekleyici açıları var.  Asc derecesinde Polis sabit yıldızı yüksek tutukuları, kesin görüşleri, hırsı ve kariyer arzusunu temsil etmekte. Satürn derecesinde ise Korne-phoros yıldızı var; amacın sabitliği, karakter güçlülüğü ve gayrete işaret ediyor. İleriye dönük hedeflerimizde sorumluluklarımızın farkında oluşumuz ve bu idrakle önümüze bakmamızın zamanının geldiğine işaret. Satürn bu haritada soğuk yüzünü göstermek yerine, icraate geçme yolunda destek verecek görünüyor. Zira az sonra inceleyeceğimiz Dolunay derecesinde ise gökyüzünün en şanslı gezegenlerinden biri olan Sirius bulunuyor; Satürn sınavlarını bile hafifletecek bir görünüm, dokunduğu yerde güzellikler yaratacak kadar yetenekli. Yaşamlarımızda duygusal olarak güvende hissedebilmek adına artık sorumluluklarımızı bilerek uygulamaya geçmek en uygunu olacaktır.

Dolunay'ın 7. evde oluşundan yola çıkarak, özellikle ikili ilişkiler konusunda bazı deneyimleri önümüzdeki 15 gün içinde yaşayacağımızı anlıyoruz. Dolunay'ın Ay Düğümleri ile Pluto-Uranüs karesi eşliğinde kocaman bir Büyük Kare içinde olduğunu söylemeliyim. Pek kolay değil, zorlayıcı etkiler devrede olacaktır; bizleri harekete zorlayan, damarımıza basan gelişmeler. Bunların sonucunda bizim alacağımız tavır oldukça önemli. Değer verdiğimiz kişiler, yanında olmaya alışık olduğuklarımız, kendimizi rahat hissetiğimiz ve süregelen ilişkilerde hepimizi aslında bir çok konu rahatsız ediyor olabilir. Ancak süren bir düzen vardır ve bizim bir yanımız bu düzenin sürmesi için, uğraş verir. Bizlere uymayan konularda bile bazen sözümüzü esirgemek durumunda hissedebiliriz. Amaç, içinde bulunduğumuz duygusal güvenlik balonumuzun patlamamasıdır. Diğer bir taraftan da düşünürsek bazen farkında olmadan, çevremizdekileri kendi düşüncelerimize çekmek, onların da bizimkileri kabul etmesini sağlamak adına ısrarcı olabiliyoruz. Şimdi gökyüzü bu konuya ışığını yöneltiyor; belki de bir fırsat tanıyor. 


Kalıplaşmış ilişki normalarını yerinden oynatacak etkiler görüyoruz yukarıdaki Dolunay haritasında. Öncü grubun akslardaki yerleşimi, olayların seyrinin de hızlı olacağına işaret etmekte. Hava grubu ise baskın; duygular yerine akıl ile ilerlememiz gereken bir süreç. Önümüzdeki günlerde bir çok ilişki sarsıntılar yaşayabilir; bu evlilik olabilir, ortaklık olabilir ya da rakiplerimiz olabilir. Ancak bazı düzenlerin değişeceğini anlatıyor. Chiron'un da Dolunay derecesine üçgen açısı ile etrafımıza verdiğimiz ancak hayatlarımızda uygulamakta eksik kaldığımız öğütler de, gökyüzü tarafından gözümüze sokulacağına işaret. Önemli derecelerde bulunan Sabit Yıldızların anlamlarına baktığımızda ise gayretin, kararlılığın öneminin vurgulandığını görüyoruz. Ay Düğümleri'nin ve önemli etkileri olan gezegenlerin başrolde olmaları yaşadıklarımızın kadersel niteliklerini anlatmakta. Şimdi, damarımıza basacak konularda, halen eski düzeni koruma amaçlı, şikayetlerimize rağmen yaşamaya devam mı edeceğiz; yoksa sesimizi çıkarıp doğru bulduğumuz düzeni uygulamaya mı geçeceğiz, ya da etrafımızdakilere halen eziyet etmeye devam mı edeceğiz. Bunun kararlarını hepimiz kendimiz vereceğiz. Düzeltmek isteyenlere gökyüzü bir destekleyici bir fırsat tanıyor. Hangi kapıyı açacağımız ise tabii bize ait. Kişilerin ve kendimizin özgürlüğüne, yaşama haklarımıza, davranış biçimlerimize gerekli saygıyı göstermeli ve yeni düzenlerimizi, tabii rahatımız bozulsa da kurmalıyız. Karşımıza çıkabilecek fısatları, bugüne kadar baktığımız pencereden değil de daha geniş bir perspektiften algılamaya çalışalım. Unutmayalım ki değişiyoruz, büyüyoruz.. İlişkilerimiz de şimdi sıra. Dolunay derecesinin Neptün'e ılımlı bir açısı var; sevgi, saygı, anlayış baş rolde olmalı. Asc yöneticisi Satürn'ün ise Neptün'e yaklaşan karesi var; hayalkırıklıkları, bahaneler, terslikler, düşüş ve yükselişler bir arada. Maalesef beklediğimiz işler hiç de yolunda gitmeyebilir Neticeye ulaşmak adına bedel ödeyeceğimiz bir 15 gün var önümüzde. Basit başlayan işler birden karmaşık bir hale gelebilir. Bilinçaltımızdan gelen ve hayal dünyamızdan yükselen sesler kargaşaya düşmemize neden olabilir. Yukarı da da bahsettiğim gibi artık aklı kullanma vakti.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder