18 Ocak 2015 Pazar

Kova burcunda Yeni Ay - Astrolozi


20 Ocak Salı günü, saat 15:12'de Kova burcunun 0 derecesinde bir Yeni Ay oluşacak; Yükselen'de 7 derece Yengeç burcu bulunmakta.. Yeni Ay, sextil yaptığı klasik yöneticisi Satürn ise 6. evde Yay burcunda ve 9. evdeki Mars Neptün beraberliğine bir karesi var. Mars ve Neptün beraberliği ise Asc'ye üçgen açı yapıyor. Yeni Ay'ın modern yöneticisi Uranüs ise Güney Düğüm ile birleşmiş, malum uzun soluklu Pluto karesi eşliğinde geri giden Jüpiter ile üçgen açı içinde vee bu Jüpiter ise durağan haldeki Merkür kavuşumlu Venüs'e karşıt. Kafanız çorba oldu değil mi?? Neyse netleştirmeye çalışayım sizin için.



İlk önce söylemem gereken şey, Yeni Ay'ın 0 derece Kova'da olması, yepyeni fikirleri, gıpgıcır bakış açıları, denenmemiş yolları sunmakta. Hangi konuda derseniz; dikkatmizi Asc'ye yani Yengeç burcunun işaret ettiği kendimizi duygusal olarak güvende hissettiğimiz, aileden gördüğümüz, evde gibi rahat olduğumuz her konu ile ilgili.. Asc Yöneticisi olan Yeni Ay 8. evde; yani derinlerimizde gizli olan çöplerimiz ile ilgili de diyebiliriz. Öyle alışkanlıklarımız vardır ki taa derinlerimizde, yanlış olduğunu bildiğimiz halde bırakmakta zorlanabiliriz. Belki etrafımıza çok güzel akıllar veririz, vaazlar ile önerilerde bulunuruz o konular hakkında.. Ama içimizde aslında dokunmaktan çekindiğimiz kanayan, şifa bekleyen yanlarımızdır onlar. Bunlar hırsalr, koskançlıklar belki de duygusuzluklarımızdır. Bize zarar verdiklerini çok iyi biliriz. Ama dedim ya işte, bizi sanki sıcak tutuyor gibi de bırakamayız bunları. Daha önce bir sürü krize neden olmuş olabilir bunlar; bitiremediğimiz bir ilişki, değiştiremediğimiz bir iş, üzerini bir türlü kapatamadığımız bir proje.. Mantığımız, tamam yeter der ama, duygularımız otur yerine emreder. Biz halledemediysek daha önce, gökyüzü şimdi artık zamanı geldi diyor ve önümüzü bizi şaşırtabilecek, değişik bakış açılarını sunma yoluna gidiyor. Hayata bakışımız ile ilgili olarak ince ince çalışıp, yeni idealler belirleme zamanı gibi de diyebiliriz; hem de değişen, kaygan zeminde doğru kararlar vermeye çalışarak. Geri giden önmli gezegenler nedeniyle, bir nevi geçmişle hesaplaşma gibi düşünebiliriz; ama hiç denenmemiş bir yolla. Belki süre gelen bir konu üzerinde ama değişen şartlarla da diyebiliriz.

Bu Yeni Ay'da ikili ilişkiler de mercek altında diyebiliriz; malum Yeni Ay yöneticisi 7. evi de yönetmekte.. İlişkiler konusunda bazı güç dengeleri değişebilir. Bugüne kadar ses çıkarmadığımız, varsın düzen bozulmasın dediğimiz bazı konular da değişik bakış açıları geliştirebiliriz. Bağımsızlık, özgürlük ihtiyacı da artacağından şimdiye kadar denenmemiş yollara baş vurabiliriz. Duyguların boyundurluğu altında, kendimizi tutsak hissettiğimiz bazı noktalar artık göze batabilir diyebiliriz. Duyguları kontrol altında tutabilmek bu kez önümüzdeki dönemde mümkün olacağından kılcı çözümler, mantıklı bakış açıları geliştirilebilir. Duygusal güvenlik açısından kişisel güvenlik daha önemli olacaktır. Bu dönemde bazı ortaklık, evlilik ilişkilerinde rota değişimleri, eski konuların tekrar gündeme gelmesi ile görülebilir. Ruhsal olarak hissedebileceğimiz zayıflık, korku, gücümüzden şüphe duyma tarzındaki duygular, 6. evdeki Satürn'ü de zorlayabileceğinden hastalıklar olarak bize fatura kesebilir.

8. evin krediler, borçlar, vergiler, sigortalarla da ilgili olmasından dolayı, bu tarz çıkmazlarımıza yeni bakış açıları sayesinde çözümler bulabiliriz. Yeni Ay haritasında Hava ve Su elementi yoğunlukta, Toprak ve Ateş burçları ise zayıf.. Akılcı, mantıklı etkiler ve sezgileri kullanma yeteneği öne çıkmakta. Sabırsızlık ve aşırı kendimizi öne sürme dürtülerimizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Ancak değişen şartlara ayak uydurma açısından da rahat olabiliriz.

Hayatımızda kriz içeren her konuda akılcı yaklaşımlar, değişik bakış açıları önemli hale gelecek. Ancak hep hayalini kurduğumuz ideallerimiz ile ilgili olarak, eski tecrübelerimizden ders almak kaydı ile yeni ve ilerici, denenmemiş yollara başvurabiliriz. Dengeler çok önemli tabii; karşımızdakilerin fikirlerine de objektif yaklaşımlar, adil ve politik bakış açıları önem kazanacaktır. Mantıksız, önyargılı, modası geçmiş bakış açıları, tembellik ya da endişe dolu güvenlik arayışları maalesef bizi zora sokacak durumlar. 8. ev ölüm ve tabii yeniden doğma ile ilgili; O derece ise en yeni olanı anlatıyor.. Yani yepyeni bir sayfa, yeniden doğmak adına.. Doğru olduğunu bildiğimiz, hep hayalini kurduğumuz radikal değişimler ile.. Özellikle ailevi, milli konuların da önümüzdeki 15 günlük süreçte daha fazla öne çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder