26 Temmuz 2014 Cumartesi

27 Temmuz 2014 ve Yeni Ay - Astrolozi




Güne girişin hemen ardından 01:41'te Aslan burcunun 3 derecesinde bir Yeni Ay'ımız gerçekleşecek. Jüpiter kavuşumlu (yani sağ gösteren) ve Mars kareli (yani sol vuran) bir yeni ay..

Yeni Ay haritasında İkizler burcu yükselmekte ve yöneticisi Merkür 3. evde Yengeç burcunda; iletişimi, seyahati, trafiği, yakın çevremizi, ailesel, milli konuları, çeşitli fikir tartışmalarını, yakın çevre ile görüşmeleri, özellikle zihinsel anlamda oldukça aktif olmayı temsil ediyor.. 5 derece İkizler'in haritada yükselmesi nedeniyle Asc, Hyades Sabit Yıldızı ile kavuşum yapmakta; skandal, şiddet, rezalet, itibar kaybetme, sahtekar bir karakter gibi anlamları mevcut. Bazı rezaletlerin, şaibelerin, skandalların ortaya dökülmesi Neptün karesi sayesinde gerçekleşebilir.. Merkür'ün Satürn ve Chiron ile olan büyük su üçgeni bu komularda, sorumluluklarımızı üstlenememizin bislere odukça fayda sağlamasıni, kritik yapabilme yetimizi, kararlarımızda sağlam adım atmaya özen gösterip eski hatalarımıza düşmemiz gerektiğinin altını çizmekte. Bazı konular üzerinde kararlı ilerlemek, avantajları görebilmek, değerlendirmeler yapabilmek bu güzel üçgen açı ile mümkün.. Aynı şekilde Uranüs karesi ise, bazı radikal ve ani kararların üzerimizdeki etkisine işaret ediyor; hele ki Ay Düğümlerine olan kareler arasında, kadersen, zorlanılabilecek yol ayrımlarına gelmiş olabileceğimizi ifade ediyor.. Uranüs, ani kararlarımızda çok dikkatli olmamızı da öğütlemekte tabii aksi halde duvara toslamak da mümkün. Zaten Uranüs Güney Düğüm ile kavuşumda; eski düzenlerin yerine yenilerini getirmek adına aportta; tam karşısındaki Kuzey Düğüm ise Spica ile kavuşumda.. dahiyane, yaratıcı fikirler ile doğamızdaki yeteneklerimizi artık kullanma zamanı geldi diyor.. En önemlisi Merkür de Düğümlere kare açı yapıyor ki; bu birçok kadersel gelişmelerin aniden karşımıza çıkabilmesini ve "ben" "biz" arasında dengeleri bozabileceğimizi ifade etmekte. Evet kararlar alacağız, ilerleme için harekete geçebileceğiz ama bunun yanında da çok çamlar devirebiliriz; dikkatli ve sistemli gitmekte fayda var. Neptün'ün Yeni Ay haitasının yükselen derecesine yaptığı kare de, hilelere yalanlara, suistimalllere, dalgınlıklara açık bir dönemde olduğumuzu anlatıyor bu arada; bakalım ne türlü şaşırtıcı haberlere maruz kalacağız....

Yeni Ay Jüpiter kavuşumu, olaylara büyüteç olma görevini hakkıyla yapacaktır; hem de Mars'ta ateş tadında bir kare alınca.. büyür de büyür.. Jüpiter derecesinde ise Talitha yıldızı mevcut; kendini kontrol eden özelliklerimize ancak kışkırtıldığı zaman çıkabilecek büyük bir öfkeye işaret eder. Bu kavuşum 3. evde yine; haberleşme ve iletişimi arttıracağı, özellikle yazarlar için verimlilik zamanı olduğu gibi, daha önce yazı yazmayanlara bile bir şeyler karalama isteği vereceği kesindir. Sanatçı camiasından bazı acı haberleri daha almaya devam edebiliriz bir süre.. Eğlence yerleri, altın fiyatları ya da şans oyunları ile ilgili bazı haberlerle sarsılabiliriz. Akrabalık komşuluk ilişkilerinde artış, seyahat ve ulaşım trarfiğinde yoğunlaşma veee Mars karesi ile bol trafik kazasına maalesef neden olacaktır. Son derece açık ve aklı başında düşünce tarzı, istenilen konular üzerinde daha özgür konuşmayı mümkün kılabilir.. Ancak bu özgüveni yüksek hareketler, etrafımızdakilerle agresyonu yüksek ilişkilere de sokabilir bizi. Fikirsel tartışmalar, bazı ufak cümleler bir bakarız ki kocaman içi boş balonlara ve problemlere dönüşmüş; malum Jüpiter'in kepçesi boll.. Özellikle yakın çevremiz ile ilişkilerimizde çok dikkatli olmamız gereken, her söze takılıp kalmadan (Jüpiter - Mars karesi), asıl konudan uzaklaşmadan, ağırbaşlılığımızı koruyarak (Merkür - Satürn üçgeni), acele topa girip rüzgarların tersine dönmesine (Yeni Ay - Mars karesi) olmadan geçirebileceğimiz bir 10 günlük süreç var önümüzde.. Sanki tesadüfen Şeker Bayramı'na denk gelmiş gibi açılar.. Umarım sevgiyi de, affediciliği de, merhameti de ve anlayışlılığı da bol kepçeden verebilir bize.. Bizler de Aslan Yeni Ay'ının bu egoları şişiren kavuşumunun tuzaklarına düşmeden, Bayram'ımız keyifle geçirebiliriz.

Not: Venüs ve Pluto karşıtlığı 2. evde çalışmakta; önümüzdeki 10 gün para hesaplarınıza, harcamalarınıza, bütçenizi aşmamaya çok dikkat edin; maddi kayıplar yaşanabilir.. Hiç anlamadan bir de bakarsınız ki, ortada bütçe filan kalmamış; ekonomik olarak şiddetli depremlere hazır olalım..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder