15 Temmuz 2014 Salı

Jüpiter Aslan Burcu'na Geçiyor - Astrolozi



Jüpiter, ağır hareket eden gezegenlerin diğerlerine nispeten hızlı olanıdır. Bir evden transitini bir yıl civarında tamamlar. Geri hareketi esnasında genellikle ev değiştirmez. Aynı evde 10 derece kadar oynar. Bir evden ya da burçtan geçerken verdiği fırsatlara benzer durumlar ancak 12 yılda bir karşımıza çıkar..

Jüpiter transitleri büyük nimet olarak bilinir. Himmet kapılarını açar, azim gücünü arttırır. Genellikle tüm transitleri kolay geçer ve fayda verir, bazen üzücü durumlar yaratsa bile, yaşattığı tecrübelerin sonuçları mutlaka anlamlıdır ve yararlıdır. Bu dönemlerde yönlenilen şey adeta kişinin niyeti gibi olur. O yönde büyüme getirir. Erişilebilecek evrenselliği, neyi ne kadar yapabileceğimizi kendimizde tartabilme fırsatı sunar. Hem dünyada hem de ölüm ötesinde yararlı olabilecek kazançları karşımıza çıkarır. Oldukça güçlü olduğu Yengeç burcu geçişi maalesef pek verimli değildi diyenlerimiz çoğunluktadır herhalde; malum kocaman bir bazen Büyük Kare, bazen de T-Kare'nin bir köşesini oluşturdu.. Bizleri zorladı da zorladı.. Ama bir çoğumuz bu zorlanmaların sırasında içlerindeki gerçek gücü keşfettiler ve bambaşka yol ayrımlarına geldiler.. Aslında bir nevi güçlerimizi sınadık ve müşahade ettik. Yani şimdiye kadar dikkatimizi çekmeyen bazı yerlerde spotlar yandı..

Yaşamın hangi alanında genişleme ve iyileşme olacağı 16 Temmuz 2014'de geçeceği Aslan burcunun haritalarımızda bulunduğu ev ile ilgili olacaktır. 11 Ağustos 2015'e kadar Jüpiter bu bölgede çalışacak. Bu dönemde Aslan burcunun bulunduğu o evin temsil ettiği konulara yüzeysel değil geniş ve derin yaklaşmamız gerekecek. Sadece Satürn'ün Akrep geçişi dolayısı ile bir kare alıyor olacak; bu da 2015 başı ile beraber bozulacak bir kare, yani yeni yıla kadar Jüpiter  biraz kısıtlı çalışabilir.
Oldukça memnun edici ve cömerttir Jüpiter. Zihni ve bininci geliştirir. Kimlik zenginliği, kişisel gelişim, büyüme ve genişleme verir. İlgili alanlarda öğrenmeyi ve gelişmeyi sağlar. Rahatsız edici durumları iyileştirici etkileri vardır. Bu transitin en kötü huyu, her şeyi olduğundan büyük göstermesidir, sanki bir mercek gibi.. Abartma, fazlasıyla görkem katma, bire on eklemek gibi etkileri vardır. Önemli olan ne istediğimizi iyi seçmektir; çünkü bu turuncu gezegen bize onu verecektir. Diğer bir yönü de, ahlak, hukuk, din, felsefe, eğitim, inanç, ilim, irfan ve bilgeliktir. Filozofik yetenekler verir. Toplumlar için ise, her şeyi bir arada tutmaya sağlayan görünmez bir bağ gibidir.





Aslan burcunda Jüpiter otoritenin göstergesidir; kendine güvenen asil, gururuna düşkün, mert, sıcakkanlı, enerjiyi uzun süre muhafaza edebilecek, canlı, neşeli, kendine ve yeteneklerine güvenen ve doğru biçimde sergileyen, sahne ve sanat dallarında başarılı, kolay dikkat çeken ve ilham veren özellikler sunuyor. Bunlar artı tarafları idi tabii.. Diğer yandan da abartılı ve şatafata düşkün, züppe, küstah ve sürekli ilgi çekmek adına şaklabanlıklar yapan, zevksiz, kaba, abartılı harcayan, aşırı lüks düşkünü, güzel sözlere kolayca kanabilen ve kendini yerli yersiz satan, yani yüzümüzü buruşturacağımız özellikler konusunda da çalışır olacak.

Bu transitte yaratıcılık gücümüz eskiden olduğundan daha kuvvetli bir şekilde ortaya çıkacaktır. Kendimiz gibi olma cesaretimiz artacağı gibi rahat hareket edebilme ve güvende hissedebileceğiz. Korkusuzca, herhangi bir gerekçe göstermeden ve bencillik de yapmadan kendimizi ifade edebiliriz. Bu sayede ilişkilerimizde iyi fırsatlar yakalayabiliriz. Önceden gizlemeye ihtiyaç duyduğumuz bazı yanlarımızı artık saklamaya ihtiyaç duymayabiliriz; hatta haddinden fazla açılmaktan da tehlike de doğabilir. Bu risk, Jüpiter transitinin başlamasından önceki tutumlarımızla ilgili olabilir. Aşırılık yoksa şimdi bu durumlar sağlıklı bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Aslan geçişi, sanatsal yönden güçlü destekler verecektir; sanatçılar, tiyatro, sinema oldukça önem kazanacak gibi.Ayrıca Aslan burcundaki Jüpiter eğlence mekanlarını da temsil etmektedir; yeni ve yaratıcı fikirler bu sürede uygulanabilir. Piyango oyunları ve altın, borsa ile ilgili tüm detaylar da Aslan burcunun etkisindedir; bu aralar, Milli piyango İdaresi'nin özelleştirme çalışmalarının başlaması da oldukça manidar oldu. jüpiter'in aldığı açılara bağlı olarak, borsa ve altın piyasalarında dikkat çekici hareketlere hepimiz seyirci olacağız; özellikle altının değerinin beklenenden fazla artabilmesi mümkün. 

Yaratıcı bir sahada çalışıyorsanız hem daha üretken olabilir hem kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Farklı ülkelerden insanlarla tanışma fırsatları ve bu sayede yaşamı daha geniş düşünmeye ve yeni şeyler öğrenmeye şanslar oluşturur. 

Çocuklarla ve gençlerle  olan ilişkiler kuvvetlenebilir. Çeşitli vesilerle onlarla gururlanma şansı yakalanabilir. Aaa tabii, çocuk derken bebek de demek istediğimi anlayın lütfen.. Bebek isteyen, özleyen çifltler, Jüpiter'in Aslan burcu geçişi sizi çok ama çook sevindirebilir, haberiniz olsun.. Ayrıca bu dönemde, zaten var olan arkadaşlıklara yeni boyutlar kazandırabilmek de mümkündür. Jüpiter'in Aslan burcu geçişi aşk konusunda oklarını fazla çalıştıracağa benzer..

Jüpiter büyüktür. Enerjileri geniştir, vurguludur. İyi tarafına iyidir, ama gölge yönünde tembelliğe, aşırılıklara, eğlenceye, hayatı hafife almaya, her şeyi olumlu tarafıyla düşünmeye ve bakmaya, abartmaya çok yatkındır. Bu nedenle bir yıldız haritasında Jüpiter’i güçlü olan insanlar, kilo almaya, her şeyi fazla paylaşmaya, abartmaya çok açıktırlar. Bazen nerde duracaklarını bilemezler. Bu etkilerin kişilerin hayatlarında nasıl işlediklerine daha çok yıldız haritalarına bakarak karar veririz.

Jüpiter = "Çok", "Geniş", "Büyük".. Formül bu işte... Kalbinizden ne geçiriyorsanız, size bol kepçeden verecektir.. Eeee, oynamayalım da ne yapalımm???


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder