10 Temmuz 2014 Perşembe

Oğlak Burcu'nda Dolunay - Astrolozi


12 Temmuz 2014, saat 14:25'te, 20 derece de bir dolunay gerçekleşecek.. Pek büyütülecek korkulacak bir görünüm değil; her ay en azından bir kez mutlaka yaşıyoruz. Dolunay'lar, bazı olayları, durumları bizlere ışıkları sayesinde daha net göstermeleri açısından önemli dönemler.. Farkındalık, olgunluk gibi kavramları temsil ederler ayrıca. Yeni girişimler yapmadan, yeni adımlar atmadan, yeni kararlar almadan önce yani Yeni Ay'lardan önce, şartları olgunlukla ele alıp, detayları net ve objektif görmeye çalışmak adına bizlere ışıklarını gönderirler.. Bulundukları burçlar ve açıları; insanlar için hangi noktalara dikkat edilmesi, nerelerde tuzaklar olabileceği, zor etkiler altında nerelerden destekler bulunabileceği gibi konuları anlatmaya çalışır.. Bilmek ve önlem almak her zaman iyidir.. Bilgi.. her zaman önemlidir. Kullanalım ya da kullanmayalım, o oradadır..

Dolunay hartiasında 2 derece ile Akrep burcu yükselmelte; yöneticisi Mars 12. evde, dolunaydan ve Jüpiter'den kare, Venüs'ten ise üçgen açı alıyor ve ayrıca Ceres, Vesta ve en büyük şans yıldızı Spica ile kavuşumda.. Önümüzdeki 2 haftalık dönemde oldukça güçlü ve iradeli olabileceğimiz etkiler mevut; sanki hepimiz zor şartların adamı olacağız gibi kontrollümüzü kolay kolay kaybetmeyeceğiz. Ancak Mars'ın durumu biraz zayıf; inançlarda, değerlerde bazı karışıklıklar, fikir çarpışmaları kafa karışıklıklarına sebep olabilir. Kendimize duyduğumuz güven ve de yapıcı adım atma konusunda yolumuz belirsizleşebilir. Bazı gizlerin, sırların ortaya dökülmesi, daha önce bilgimiz olmayan durumlardan haberdar olmak, planlarımızı bozabilir. Bu belirsizlikler de biz de karamsarlık oluşturabilir. Önemli asteroidlerin burada 12. evde Mars ile duruşları, öfke patlamalarına, depresyona, uyuşukluğa, utanca, sinirli libido üretmeye, şiddet içeren eylemlere neden olabilir. Gizli kapılar ardından dönen bazı durumlardan iletişim yoluyla haber alabilir (ASC Merkür üçgeni), Oğlak burcunun sevmediği hazırlıksız yakalanmak ve planların bozulması nedeni ile kendimizi özgüveni düşmüş ve küskün bir çocuk gibi hissedebiliriz. Oğlak burcu ayrıca otorite figürleri, devlet yöneticileri, amirler ve patronlarla da ilgilidir. Bu kişilerden bazı haberler alabiliriz. ASC, Princeps sabit yıldızına çok yakın; konuları arasında araştırma zekası, dikkat ve derin zeka, başarıya kenetlenmek gibi anlamlar var. Zannediyorum her birimiz gördüğümüzün ardına fazlaca endeksleneceğiz önümüzdeki dönem..

Dolunay'ın 3. ve 9 ev aksında Pluto kavuşumu, Ay Düğümleri, Uranüs ve Mars karesi, Jüpiter karşıtlığı var..Yani Büyük Kare ile fazlaca haşır ve neşir.. Dolunay derecesi Dheneb yıldızına çok yakın; kriz durumlarını yönetme kabiliyeti ve liberallik, yardımseverlik gibi anlamlar taşımakta. Siyah kuğu gibidir aslında bu yıldız. Şan, şöhret ve bilgiyi paylaşırsanız, egonuzu kontrol edebilirseniz, Dheneb'in etkileri olumlu olacaktır; aksi halde kısa süreli yüksek bir başarı verir ama sonucu hüsran olabilir. Dheneb Aslan'ın Boynuzu'ndaki yıldızlar kümesinden.. Tam karşısında da Castor var tabii doğal olarak; boş konuşmalar, bazen yalancılık, ikiyüzlülük yani sahtekarlık etkileri var. Bazı sahtekarlıkların ortaya dökülmesi, güvendiğimiz dağlara kar yağdırabilir. Bu durumlarla ilgili kadersel değişimler, etkiler yaşayabilir, kendimizi depresif hissedebiliriz. Castor, önemli bir yazma yeteneğine işaret eder, olayların pozitif ve neşeli yanlarını anlatır..biraz alaycıdır.. Bu tarz haberlere, medya dalgalanmalarına, alaycı kutuplaşmalara bu dönemde şahit olabiliriz. Ancak bazı beklenmedik durumlar karşısında bazı şaşırtıcı durumların da oluşmasına neden olabilir bu kutuplaşmalar. Özellikle komşular ve yakın çevremiz, ülkemizin çalışan kesimi, silahlı güçler ve sivil hizmetler, kanunlarımız, yabancı ülkeler, dini liderler ve düşünürler ile hapishaneler, gizli kuruluşlar, gizli düşmanlarımız, karşıt güçlerimiz başrolde olacak gibi.. Trafik kazalarına, anarşik çatışmalara karşı dikkatli olmak lazım; beklenmedik olaylar listemizde maalesef bunlar da var.Oğlak burcu Toprak grubu.. Dolunay'ın sert açıları var, umarım bazı yeryüzü hareketleri, kazalar, kargaşalar canımızı yakmaz.. Önümüzdeki 2 haftalık dönemde 3. ev Dolunay'ı ile kararlarımızı, seçimlerimizi derinlice yargılayacağız gibi..

Haritanın en güzel açısı Güneş - Satrün ve Chiron arasındaki harika Büyük Su üçgeni.. Ne mi diyor?? Özümüz diyor.. tüm cevaplar orada diyor.. Bakış açınızı değişirerek büyük değişimler yaratabilirsiniz. Chiron, gerekli yardımı etrafınızdan bulabileceğinizi de müjdelemekte. İnançlarımız, Bütün'e olan inancımız, sevgimiz, şefkat ve merhamet duygularımız sayesinde çıkış yolunu bulmak, durumlar her ne kadar zor olursa olsun, doğru istikamete yönelmek, bu özelliğimizi, içimizdeki pusulayı çalıştırabilmek ve yaralarımıza merhem olabilmek.. inanın sadece böyle mümkün.. Kararlılık, sabır ile duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamak için, yaratıcılığımızı, yeteneklerimizi, ışığımızı kullanmalı ve pes etmemeliyiz.. Şartlar ne olursa olsun, her şey bizler için.. Bu Bütünlük'e inanın ve tümünü sevgiyle kucaklayın.

Dolunay etkilerini http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/07/6-temmuz-12-temmuz-2014-haftas-ve.html adresindeki haftalık yorumlarımızda burçlara göre incelemiştik.


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder