5 Temmuz 2014 Cumartesi

5 Temmuz 2014 - Astrolozi



Hafta sonuna Ay'ın Terazi burcundaki hareketi ile giriyoruz.. İlişkiler, sosyalleşme tam da hafta sonuna göre.. Uyum, denge, düzen, gün içindeki ana başlıklar olacaktır. Karışıklıklardan uzak durmaya çalışabilir, bizleri zorlayan durumlardan huzursuz olabiliriz. Olayları muhakeme etmek, çevremizdekilere adil davranmaya çalışmak, özellikle ikili ilişkiler bugün öne çıkabilir.

Dün bahsetmiştim. Ay Terazi burcuna yani öncü bir burca geçince, bir süredir bizleri zorlayan Büyük Kare'yi tetikliyor. Ve bu kez Güneş de Yengeç burcuna ziyarette; o da öncü bir burç.. Değişim süreci devam ediyor. Çoğumuzun hayatlarında eski düzen gitti, yerine yepyeni düzenler geldi. Bu değişim devam ediyor. Bu gökyüzü görünümü bazı toplumsal olayları da etkilediğinden, sağduyulu ve serinkanlı davranmaya özen göstermeliyiz. Değişime direnç göstermek bizi yormaktan başka bir işe yaramayacaktır; olması gereken mutlaka en sonunda olur. Bizlerin daha esnek bir şekilde değişen şartlara ayak uydurmayı öğrenmemiz gerek..

Merkür, güne geçişin hemen ardından, 00:05'te Ay Düğümleri ile çok olumlu açılar yapacak; kadersel olarak önemli kararlar, görüşmeler, seyahatler belki imzalar bugünlerde ayaklarımıza takılabilir. Bu olumlu görünümler sayesinde, zorlayıcı şartlar arasında hiç olmazsa nefes alabiliyoruz. Bazı ufak tesadüfler, kadersel gelişmelere neden olabilir.. Bu sabah belki değişik rastlantılar yaşayabilirsiniz..

12:46'da Ay, Pluto'ya sert bir kare yaparak, Büyük Kare'ye dokunmaya başlıyor; duygular sert bir biçimde start alabilir. Eğer duygusallığınız ile başınız dertte ise, ani çıkışlar, duygusal patlamalar oluşabilir. Duygusal güç mücadeleleri girmek, istemediğimiz şeyler yapmak zorunda bırakılıyormuş gibi hissetmek mümkün. Karşımızdakileri yok yere sinirlendirmek ve tepkiyle karşılaşmak olası. Olumlu olarak kullanmak istersek, duygularımızda analiz yapmak, gerçekten ne istediğimize karar vermek ve güçlü bir şekilde amaçlarımıza sarılmak mümkün..

15:48'te Ay ve Güneş arasındaki sert kare açı etkisi ile kadın - erkek ve otorite figürleri başta olmak üzere tüm ikili ilişkilerimiz açısından kritik bir akşam üzeri geçirebiliriz. Davranışlarımız gerginleşebilir; alınganlık her zamankinden daha fazla olabilir. Kendimizi hasta veya mutsuz hissedebiliriz. Bazı küçük problemlere dikkat etmezsek, aniden krizlere dönüşebilir. Kendimizi haklı görmek ve hakkımızın yendiğini düşünmek bizi huzursuz edecektir. Özellikle Büyük Kare de aktifken ısrarcı hareketlerden uzak duralım.

16:52'de Ay ve Venüs arasındaki üçgen açı, gün içindeki durumu kurtarır mı bilemem ama koruyuculuk, annelik gibi hislerimizde artışa neden olabilir. Evimizi, bahçemizi, çevremizdekileri korumak, kollamak, güzelleştirmek adına uğraş verebiliriz. Duyguların akışkan olduğu hatta belki bazı çirkinlikleri örterek pembe bir dünya yaratabileceği bir zaman diyebiliriz. Dostluk ve eğlence adına olumlu kullanılabilir.

20:46'da Ay, Büyük Kare'nin diğer köşesi Uranüs'e karşıtlık yapacak; oldukça dikkatli olmak gerek.. Duygular çok hassas, beklenmedik şekilde değişiveren, akıl-duygu çekişmesi içinde uçuk hareketlere yol verebilecek bir etki.. Özellikle duygusal olarak bu akşama denk gelen bir konuda haksız hüküm vermek mümkün olabilir. Konuşmalarımıza duygular çabucak karışabilir hatta bir bakarız ki tartışmaya dönüşüvermiş.. Tüm bunların temelinde sanki biri bize içimizden sürekli tutuklu olduğumuzu fısıldamakta ve biz de buna yenilmemek adına isyankar bir tutum takınırız.. 

Anlayacağımız o dur ki, gece saatlerinde hava daha da sertleşebilir.. Ay, bir kaç saat sonra Mars ile de kavuşacak ve Büyük Kare etrafındaki turunu tamamlayacak.. Sakin ve serinkanlı kalmak, oluşabilecek ufak tefen kazaların da önüne geçebilmemizde bize yardımcı olacaktır..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder