8 Temmuz 2014 Salı

8 Temmuz 2014 - Astrolozi



Ay, Akrep burcundaki seyahatine devam ediyor.. Her konunun ardında gizli anlamı çözebilmek adına, derin düşünceler kafamızı yormaya devam ediyor. Gizemli, sır dolu davranışlar, bazı konularımızı sadece kendimize saklamaya çalışmamız; bunun yanında oldukça güçlü ve iradeli bir duruş sergilemek bugün de mümkün. Etrafımızdakilere söz geçirmeye çalışmak, ilişkilerimizde zorlanmalara neden olabilir. Ancak sezglerimizin de gün içinde kuvvetli çalışacağını düşünürsek, önceden önlemimizi alıp olaylara müdahale edebiliriz.

03:27'de Ay ve Güneş arasında harika bir üçgen açı oluşuyor.. Saati nedeniyle belki hissetmekte zorlanacağız ama belki bazılarımızın işine yarar.. Oldukça hoş transitlerden biri Kendimizi fizik ve psikolojik açılardan uyumlu bir harmoni içinde hissedebilir, bu ruh hali içinde samimi, rahat ve olumlu davranabiliriz. Erkek-kadın ve otorite figürleri başta olmak üzere tüm ilişkiler, grup aktiviteleri, iş, eğlence.. kısaca pek çok şey için uygun bir zaman.. 

05:11'de Ay ve Satürn kavuşuyor; bir kaç saatliğine duygularımızı, gizli düşüncelerimizi saklamak ihtiyacında olacağız.. Aslında belki de kendimizde saklamaya çalışacağız. Ortamdan sıyrılma, yalnızlık duygusu hatta depresyona kayma gibi hissedişlerle güne uyanmak, biliyorum pek hoş değil.. Karamsar duyguların yoğunluk kazandığı bir saat aralığı olabilir. Mümkün olduğu kadar enerjinizi yüksek tutmaya ve bu tarz negatif düşünceleri kafanızdan uzaklaştırmaya odaklanın; aksi halde birden ipler kopabilir. Ev hayatı ile ilgili sorunları sabah erken saatlerde abartmak kolay olacak. Bu beklediğimiz destekleri, bir kişiden veya bir şeyden alamamanın oluşturduğu bir duygu olacaktır. Kendi düşüncelerimiz ile gerçekte yaşadıklarımız arasında bir mücadele oluşabilir.

09:46'da depresifliğimiz üzerine bir de Venüs ve Chiron arasında sert bir kare oluşuyor; kendimizi güzelleştirme, güzel şeylerle ilgilenme gibi dürtüler verecektir ancak bu dürtülerin normal çizginin dışına taşma riski de var tabii.. Bu enerji coşkunluk, samimiyet, sıcaklık hissettirebilir ve arzuları dışa vurmaya, başkalarına ifade etmeye bizi zorlar. Ama ilk adımı atmada pasiflik de yaratır. Karşıdan bekleriz.. Yine, aşırı harcamalara da yol açabilir. Sevgili veya yakınlar yüzünden çeşitli kayıplar, tatsızlıklar yaşanabilir.. Çalışma hayatı için de uygun bir etki değil. Ancak sosyal hayata girme, bir sorumluluk taşıyabileceğimiz yolculuk veya mantıklı bir şekilde eğlenmek için uygun olabilir, tabii sabah erken saatlerde böyle imkanı olanlar için. Her halükarda bu etkinin zorlayıcı olması, gelen ilhamların dışa vurumda rahatsızlık vermesi mümkündür.

Bugün, yılın zor günlerinden biri aslında..19:23'te Güneş ve Uranüs karesi kesinleşiyor; belki dünden de hissetmeye başladık olumsuzluklarını ve yarın da devam edecektir. Oldukça rahatsız edici bir transit.. Öfkelenmeye, sinirlenmeye müsait bir ortam yaratabilir. Kendimi öfkelenebilir ve çevremizdeki diğerlerini de sinirlendirebiliriz. Tartışmalar, ayrılıklar, anlaşmazlıklar yaşanabilecek umulmadık bir güne hazırlıklı olmalıyız. Bu enerji bilinçli kullanılmazsa kazalara yol açabilecek hareketler yapmaya sebep olabilir. Yani kazayı yaratan da biz oluruz.  Bu gün için yaptığınız planlarınız, birileri ile randevunuz, birlikte tapmak için verdiğimiz sözümüz varsa, son dakikada huzurumuzu kaçıracak değişiklikler olabilir. Aniden artan özgürlük ihtiyacı adına, kısıtlamalara isyan eder, bağımsız olmak adına her türlü bağdan el çekmek isteyebiliriz. Ancak bir yandan da kendimizde bir şeylerin yolunda gitmediğini hissedenleri için, yeni kişisel tecrübeler yaşamaya, başkalarını değiştirmeye çabalamaya başlama zamanı olabilir. Unutmayalım ki, Venüs'ün de Uranüs ile olumlu açısı devam ediyor.. Yaratıcılığımızı kullanarak yeni olanaklar oluşturmak elimizde..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder