22 Ağustos 2015 Cumartesi

22 Ağustos 2015 - Astrolozi


Ay günün geç saatlerine kadar Akrep burcundaki seyahatini sürdürecek bugün.. Akrep burcu etkisiyle ve de bugünün zorlu açılarının eşliğinde Akrep'in gölge özellikleri üzerimizde etkili olabilir. Ketumluk, laf sokmalar, açıkça değil de gizliden yapılabilecek içten pazarlıklı davranışlar, şüphecilik, etrafımızdakiler üzerinde güç kullanma, kontrol etme isteği ve devamlı bir yanlış anlaşılma hissi öne çıkabilir; aman dikkat. Şüpheler, hırs ve ihtiras eleştiricibir hal almamıza neden olabilir ve ilişkilerimizi zedeleyebilir.

02:13'te Ay ve geri giden Venüs kare açı içinde olacaklar; bu karşımızdakilerin görüşlerini yok farzederek kendi bildiğimiz inandiğımız doğrultusunda ilerleme isteği verir. Bir nevi çıkarcılık da diyebilirz. Sevgiye, ilgiye olan ihtiyacımız artabilir ama diğerlerinin görüşlerini önemsemeyebiliriz. İlişkiler açısından kritik bir transit. Problemimiz olan kişilerle iletişimi en azda tutmak en doğrusu olabilir. Alış verişlerde, arkadaşlıklarda, yemede içmede hata yapmaya meyilli olabiliriz. Özellikle tatlıya düşkünlük, diyabet hastaları için tehlike oluşturabilir; dikkat.

02:40'ta ise yılın en zorlu açılarından biri olan Güneş ve Satürn netlik kazanıyor; 3- 4 gündür etkilerini hissediyor olabilirz, hatta bir o kadar daha etkili olacak. Zorluklar getirir; aslında bunun zor kabul edilişi kişiye bağlıdır. Kendimizle ve diğerleriyle ne kadar barışık ya da değilsek, bu transit o derecede negatif ya da pozitif etki verir. Kendimizi kısıtlanmış, gitmemiz gereken hedefte ya da yapmamız gereken işte ilerleyemiyormuşuz gibi hissedebiliriz. İnsanların özellikle otorite figürlerinin bize engel olduklarını, burunlarını işimize soktuğunu düşünebiliriz. Gerek fiziksel gerek psikolojik enerjimizin düşük olduğu günler. Basit işler bile bu yüzden ağır gelebilir. Aslında altında yatan gerçek, tüm dünyaya bizim negatif bir pencereden bakmamızın altında gizlidir. O yüzden enerjimizi düşürmemeye, pozitif olmaya özen göstermeli, zayıflıklarımıza odaklanmamalıyız. Telafisi için iç gözlem yapılabilir ve nereden işe başlamak gerektiğini bulabiliriz. Sıkıntılı durumlarda çözümsüzlük yerine yeni hedeflere, çözüm yollarına odaklanmak, kalıcı ve uzun vadeli planlar yapmak adına uygun kullanmanızı tavsiye ederim.

04:34'te Ay ve Chiron arasındaki üçgen açı da bu eksikliklerin, mızmızlık ettiğimiz yanlarımızın tesbitine yardım edebilir. Kendi kenimizi iyileştirmek, şifa bulmak adına sabahın erken saatleri çok uygun. Niyetler, dualar adına da çok uygun. Satürn karesini hafifletmek için bu saati bilge yanımızı ortaya çıkararak kullanmak çok işimize yarayabilir.

21:01'de Ay ve Satürn kavuşumu netleşiyor. Güneş ile Satün karesini katmerleyebilir yani iyice aktive edebilir; zira Ay, hemen ardından 22:30'da da Güneş ile kare açı içinde olacak. Negatif duyguların tavan yapabileceği bir gece tabii eğer enerjiniz düşükse. Yalnız kalmak, düşüncelerimizi saklamak, maske takmak zorundaymış gibi hissetmek, ortamdan sıyrılma ve yoğun yalnızlık duygusu hakim olabilir. Duygular ve mantık çatışacak gibi bu akşam. Özellikle erkek ya da otorite figürleri ile ilişkiler sıkabilir. Karamsarlık ilişkilerde sorun yaratabilir. Sert enerjilerin yükseltebileceği tansiyon zaten dışarıdan da görülür olacaktır. Alınganlık her zamankinden fazla olabilir. Küçük problemler eğer dikkat edilmezse büyük sorunlara dönüşebilir. Sakin kalmaya, dinlenmeye, size keyif verecek aktiviteler ile enerjinizi yükseltmeye özen gösterin. 

Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve 23:41'de Yay burcuna geçene kadar da açısız kalacak. Bu etki ile daha dışa dönük, daha iyimser olma, problemleri küçümseme görülebilir. Yay etkisiyle güne damga vuracak Güneş ve Satürn karesinin etkilerini abartmaya da sakın kalkmayın. Hayatın eğlenceli yanlarını farketmek açısından Yay bir çoğumuza yardım edebilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder