10 Ağustos 2015 Pazartesi

Aslan Yeniay'ı (14/8/2015) - Astrolozi


14 Ağustos 2015 saat 17:53'te Aslan burcunda Yeniay doğacak; anın haritasında 12 derece Oğlak burcu yükselmekte ve Yeniay ise haritada 8. ev etsisinde.Yeniay derecesinde 2 sabit yıldız etkisini görüyoruz; Ras Elased Aust (zalim, kalpsiz, cesur, tumturaklı, yıkıcı doğa, yüksek ifade gücü, sert, disiplinli öğretmen ve aktrisler) ile Own Worst Enemy (şanssız derece, kısıtlı özgürlük, kalp halstalıkları, intihara eğilim ve şiddetli yaşam sonu özellikle Güneş ve Ay kavuşumlarında).  Yükselen derecesine herhangi bir sabit yıldız denk gelmese de yöneticisi Satürn'ün bulunduğu derecede önceki Yeniay ve Dolunaylarda kendini yine gösteren Bungula yıldızını görmekteyiz (inatçı, zalim, acımasız öğretmen). Arap astrolojisine göre ise Yeniay derecesinde Cephe durağı var; başarı ve berekete işaret etmekte olsa da bulunduğu 8. ev nedeniyle maalesef riskler içermekte. Haritanın öngördüğü zorlular başarı ile arkada bırakılırsa yolun sonu epey aydınlık diyebiliriz.


Haritada Ateş elementinin Sabit niteliğin önde olması sabit olan fikirlerimizde takıntılarımızın devam edebileceği ve etrafımızdakilere karşı da baskıcı tutum sergileyebileceğimizi göstermekte. Ayrıca Hava elementinin eksikliği ile olaylara mantık açısından pek bakamayacağımıza işaret etmekte. Bunlar tuzaklar tabii.. 8. ev malum krizler evi; derinleri, gizleri sırları araştırmayı seven bir ev. 21 derece Aslan'ın da Merkür yönetiminde olduğunu düşünürsek, iletişim bilgi alış verişleri ve ilişkilerin önem arz edecceğini söyleyebiliriz. Venüs'ün ne kadar geri harekette bile olsa Yeniay'a destek vermesi Yeniay'ın 8. burçta olsa da haritada 7. evi de etkilemesi, ilişkiler açısından olumlu varsayılabilir; önemli beraberlikler, ortaklıklar bu süreçte duyulacaktır. İnsanın hemen aklına koalisyon konuları geliyor tabii. Evet Cephe durağındaki Yeniay'ın birliktelikler adına olumlu etkileri var ama önelemler ve ödevler tam olarak yerine getirilebilirse tabii. 

Önce Asc derecesindeki Pluto ile bazı şeylerin tamamen ölmesi, silinmesi, yok olması ya da bıraklıması gerek ki yenisi üzerine inşa edilebilsin. Bu süreçte planlarına güç ve irade ile sahip çıkan, araştıran, iradesini olumlu kullanabilen, dönüşüme açık olabilen, eski ve gitmesi gerekeni bırakabilen, rahatlıkla yaratıcılığını olumlu yönde kullanabilicek. Doğru adımlar atabilen sahnede başrolde olacaktır. Yeniay'ın terim yöneticisi olan Merkür'n kendi evinde Başak burcunda olması ile planlı, mantıklı, sistemli, titiz çalışmaların sonuçlarını muhakkak vereceğini müjdelemekte; hele ki o Merkür'ün Asc'deki Pluto ile üçgen açısı müthiş bir güce işaret etmekte. Bu süreçte inançlarımız, hayat felsefemiz, ruhsal, psikolojik tatmin isteğimiz bizler için oldukça önem taşıyacak ve bu konular daha derin incelenebilecek. 

İlişkilerimizde tavizler, toleranslar çok daha az olacaktır; yükselen özgürlük ve öne çıkma isteği Mars'ın Aslan seyahati ile daha doludzgün bir cesarete sahip olacaktır; rekabetçi ortamlar kendimizi yarışta hissettirebilir. Jüpiter her ne kadar rahat etmediği Başak burcunda olsa da yöneticisi Merkür'ün kuvvetli duruşu, sağlık alanında olsun, teknolojik alanda olsun bazı yeniliklere, buluşlara imza atabilir. Başak burcunun vurgusu hizmet sektörlerinin de bu dönemde önem kazanacağını, çalışanlarla ilgili gelişmelerin yaşanabileceğini fısıldamakta. Aynı zamanda etrafımızdakilere hizmet ve yardım ederken aslında kendi başarılarımıza imza atabileceğimiz anlamına da gelmekte.

Yeniay sırasında yükselendeki Oğlak ve yöneticisi Satürn ile olan kare, ayrıca yukarıda değindiğim sabit yıldızlar, duyguların geri planda kalarak acımasız davranışlara sebebiyet verebilir. Duygularımız değil de biraz egomuz sahnede olacak gibi. Bu Yeniay'ın handikapı bence abartı ve ego.Bu yükselen enerjiler kişilere aptal cesareti verebilir. Sorumluluklar ve görevler göz ardı edilirse, arzular ve ihtiras abartılı olursa vay halimize. Bu dönemde bazı şeyleri hedefler doğrultusunda gözden çıkarabilmek, feda edebilmek gerekecek, belki seçimler yapmak zorunda kalacağız. Ancak doğru seçimler konusunda artık acaba şu mu ya da bu mu diye vızıldayacak bir zaman değil artık. Kontol ele alınmalı ve dümene geçilmeli. Bireysel olarak kesinlikle değil bence, el ele, diz dize, sağlam ortaklıklarla, takım oyuncuları ile. Evet rekabet gerektirebilir ama haksız rekabet asla.. Zorlanıyor musunuz? İşte o zaman geçmişe bakıp, gerekli dersleri çıkarabilmek, yeni çıkış ve çözüm yolları belirleyebilmek ise mümkün olacaktır.


Uranyen prensiple göz attığımızda ise Yeniay derecesine Eros ve Hera'nın etkisini görüyoruz; her türlü ilişki formunda eşit haklerin, adaletin, güç dengelerindeki eşitliğin önemini vurgulamakta. Ay ve Satürn orta noktası ile Klotho ve Siva'nın bu dereceyi tetiklemesi ise çoğu başlangıcın aslında hiç de göründüğü gibi kolay olmayacağı yönünde. Uğraşmadan elde edemeyeceğiz bu süreçte yani çalışkan olan kazanacak. Yolun sonunda güçlü bir Şans Noktası bulunmakta. Bir çok birliktelik ya da ayrılık haberleri Yeniay'ın etkili olduğu 2 haftalık süreçte duyulabilir. Özevrili davranmanın yanı sıra ilişkilerimize objektif ve adalet duygusu ile yaklaşmak, değerlendirmek belki de kökten değişim yaratmamız gerekecektir. Şunu bilmek gerek ki hızlı zamanlar yaşıyoruz ve artık harekete geçmek zamanı. İleri harekete geçen Satürn sayesinde artık geleceğimizi inşa etmek adına ipleri ele alıyorsak; üzerimize düşeni yapmalı ve yanlış gördüğümüz noktaları belki hayatlarımızdaki ilişkileri yenilemeliyiz. Zeus ve Cupido orta noktasını tetikleyen Yeniay önemli beraberliklere kesinlikle imza atacak; birçok ünlü kişi ile ilgili bu tip haberler de duyacağız. Kısacası ilişkilerimiz, arzularımızı, hedeflerimizi yeniden yapılandırmak adına karar ve cesaretle sahne almak üzereyiz.


Ülkemizin haritasında ise direkt olarak 3. evdeki Neptün üzerinde gerçekleşecek Yeniay önümüzdeki 14 günlük süreçte yöneticilerimizle ilgili olarak gelişen gizli görüşmlerin artık rengini belli edeceğini anlatmakta. Bu noktanın natal Mars ve Asc'yi tetiklemesi, Circe /Uranüs - Hera ilişkisi bana son kez gerçekleşecek görüşmelerden de oldukça şaşırtıcı haberler alabileceğimizi anlatmakta. Transit Merkür'ün Düğümlerimiz ile olan ilişkisi Uranüs'e olan karşıtlığı önemli kararlar almaya, düzenlemeler yapmaya uygun bir zaman olmadığını fısıldamakta. Ancak yine de tr. Chiron'un Venüs ve Jüpiter'imize üçgen açılar yapması geçiçi de olsa bazı beraberlikleri, ortaklıkları, fedakarlıklar, ödün vermeler eşliğinde getirebilir. Bu zamanda kurulacak birliktelikler kesinlikle uzun soluklu olamayacaktır ülkemiz için. Bu esnada Yeniay yükselen derecesini Pluto'muz ile ilişkisi Mnemosyne bağlantısı ile birlikte geçmişte yaptığımız hataların maalesef fatruralarını ödememize neden olacağı ve rekabet içinde olduğumuz ülkelerle yanlış ilişkilere hatta bazı ilişkilerin kalıcı şekilde bozulmasına da neden olabileceği öngörülebilir. Bu üzerimizde baskı oluşturabilecek bir detay olabilir. Bazı geçmiş detaylar bu süreçte ortaya dökülebilir. Gazeteciler, yazarlar, iletişimcilerle ilgili önemli haberler alabiliriz. Gençler, kadınlar, sporcular ve ünlü kişileri ilgilendiren bazı gelişmelere şahit olabiliriz. Denizlerimizle ilgili olarak zorlayıcı gelişmeler yaşanabilir. Transit Mars'ın, Ceres ve Zeus ile ilişkisi, Güneş'imize karesi ise orman yangınlarını da beraberinde getirebilir. Ayrıca bu görünüm patlamalar, bombalar, silahlı çatışmalar açısından da maalesef riskli bir görünüm. Makineler, yangınlar, ateşli aletler, silahlarla ilgili aktiviteleri yaratmak, ve itfaiye, askeri servislerle direkt bağlantılı transitler bunlar. Hele ki tr. Mars'a Vulkanus'un eşlik ettiğini gördüğümüzde bu muazzam bir gücü, savaşları, kontrol edilemez doğa güçlerini ve dışsal koşullar öngörebiliriz. Bu etkileşimin Düğümlerimizle ve Apollon / Hybris ile ilişkisi bizlere sınır bölgelerimizin ve azınlık gruplarla ilgili önemli ölçüsüz risklerle karşı karşıya oluşunu anlatmakta. Özellikle Yeniay'ın gerçekleşeceği gün ve takip eden bir kaç gün bu etki yoğun hissedilebilir. Cupido - Chiron/Zeus orta noktasını tetikleyen Mars ve Yeniay askeri hareketliliğin devamına işaret etmekte.


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder