6 Ağustos 2015 Perşembe

Jüpiter'in Başak Sehayati (11 Ağustos 2015 - 9 Eylül 2016) - Astrolozi


Jüpiter, şansı açılmayı, iyiliği, seyahati, tatilleri ve bereketi simgeler. O, verir, verir ve verir.. Her zaman destekçi ve neşeli olan Jüpiter, gerekli zamanlarda erzak ve destek takviyesi yapar. Evrenin sunduğu yardımı, iyilikle kabul edişimizi simgeler. Yeni kapılar ve fırsatlar açan Jüpiter, müthiş hediyeler ve iyi şansla karşılayabileceğimiz yaşam alanlarını gösterir. Jüpiter'in bulunduğu ev toplanmak için bekleyen meyvelerle dolu bir bahçe gibi sınırsız kaynakla kutsanmış, diğer bir deyişle ne olduğumuzu tam anlamıyla ortaya çıkarıp verebileceğimiz yaşam alanını vurgular.


Ağır hareket eden gezegenlerin en hızlısıdır. Bir evden, bir burçtan seyahati bir yıl civarında tamamlanır. O konumdan geçerken verdiği fırsatlara benzer durumlar ancak 12 yılda bir karşımıza çıkar. Transitleri büyük nimet olarak bilinir. Himmet kapılarını açar, azim gücümüzü arttırır. Genellikle tüm transitleri kolay geçer ve fayda getirir; bazen üzücü durumlar yaratsa bile yaşattığı tecrübelerin neticesi mutlaka anlamlı ve yararlıdır. Bu dönemde yönlenilen şey adeta bizlerin niyeti gibi olur. O yönede büyüme verir. Erişilebilecek evrenselliği, neyi ne kadar yapabileceğimizi tartma fırsatıdır. Hem dünyada hem ölüm ötesinde yararlı olabilecek kazançlar sunar.

Yaşamın hangi alanında genişleme ve iyileşme olacağı transit geçtiği evle ilgilidir. 11 Ağustos 2015 günü başlayacak olan Başak burcu transiti 9 Eylül 2016'ya kadar devam edecek. Haritalarımızda Başak burcu etkisindeki ev konularında bizlere enerjisini gönderecek. Bu dönemde o evin temsil ettiği konulara yüzeysel değil, geniş ve derin yaklaşmak gerek. Oldukça memnun edici ve cömerttir. Zihni ve bilinci genişletir. Kimlik zenginliği, kişisel gelişim, büyüme ve genişleme verir. İlgili alanda öğrenmeyi ve gelişmeyi sağlar. Rahatsız edici durumları iyileştirme gücü vardır.


Bu transitin en kötü yanı, her şeyi olduğundan büyük yapmasıdır. Abartma, fazlasıyla görkem katma, bire on ekleme gibi etkiler vardır. Ama önemli olan ne istediğimizi bilmektir; çünkü onu verecektir.. Diğer yandan ahlak, hukuk, adalet, din, felsefe, eğitim, öğrenim, inanç, ilim, irfan ve bilgeliği temsil eder. Filozofik yetenekleri vardır. Toplumlar için, her şeyi bir arada tutan bir bağ gibidir. Oluşlara iyi tarafından bakabilme kolaylığı vermesiyle ünlüdür.

Başak burcunda Jüpiter zarardadır, en iyi özelliklerini göstermekte zorlanabilir; ancak Jüpiter'in koruyucu ve genişletici etkileri ne olursa olsun yine de işleyecektir.  Bir görevi en iyi şekilde yerine getirmeye, bir işi yapmaya ve kendi kişisel gelişimimize katkıda bulunmaya uygun bir süreç olacaktır. Bu performansa fırsat verebilecek şekilde sağlık da gerek fiziksel güç, enerji, canlılık ve istek olarak iyi olabilir. Sağlık problemleri ile ilgili olarak iyileştirici önlemler kolaylıkla alınabilir. Kilo almamaya, karaciğer ve pankreası yormamaya dikkat etmekte yine de fayda var.

Başak burcunun talepleri görevler, sorumluluklar, iyi hizmet, detaylara titizlikle yaklaşmak gibi şeylerdir. Jüpiter'in özgürlük ve maceraperestlik gibi yönleri ile uyumsuzluk yaşanacaktır. Bu açılardan davranışlarda çatışma yaratması mümkün. Hem iyi çalışma, hem de özgür olmayı dengelemeyi bilmek gerekecek.

Bu transit bizlere yaptığımız çalışmalardan, hizmetlerden haz duymamızı sağlayacak. Yaşama bir amaç ve düzen getirecektir. Yeni bir iş veya çalışma şartlarının iyileşmesi, kazanımlarda, yürütülen projelerde artış, iyi çalışmaların takdir görmesi mümkün. İşlerimizi kolayca, titizlikle yapabilmek mutluluk verici olabilir. Aslında tüm bunlar, ego ihtiyaçlarımızın bir yönden tatmin olduğunun farkına varılmasına neden olacak. Bu da bizlere çeşitli faydalar sağlayabilir. 

Teknik konularda, mekanikte, mühendislik alanlarında, organizasyonel işlerde, hukuksal konularda, pazarlama ve halkla ilişkiler konusunda, dosyalamada yetenek vermesinin yanı sıra düzenli ve analitik düşünce açısından yardım edecektir. İyi bir hizmetkar olabiliriz. İşlerimizi pratik ve yapıcı, iyimser bir hava içinde keyif alarak halledebiliriz. Haritalarımızda eğer olumsuz etkiler alıyorsa ki 2015 sonbahar aylarında ve 2016 ilkbahar aylarında Satürn'den de kare açı alacak; aşırı muhafazakar ve çekingen davranışlara neden olacaktır. Bu da fırsatları göremediği için değerlendiremeyen, huzursuz, sağlık konusunda takıntılı, aşırı eleştirel, köle ruhlu, fırsatları tepen, sürekli yetersizlik hissi içinde, dar bir bakış açısına sahip olarak dayanıksız bir bünyeye ve kendimizi yaptığımız işe adamamıza, kurban etmemize fırsat yaratır.

Jüpiter'in Başak seyahati bazılarımız için tutumlu olabilme anlamına gelecektir; damlaya damlaya göl olur mantığı ile para biriktirmeye fırsat verebilir. Ayrıntılara önem verme sayesinde başarı çok uzakta olmayacaktır; iyi hesap kafası ile en küçük detayı bile dikkatle ele almak bu başarının sırları arasında. Bulunduğu evin konularına göre yanlız ilerlemekten çok grup çalışmaları daha avantajlı sayılabilir. Yardım almak önem kazanabilir; ayrıca yeteneklerimizden de yararlananlar fazlalaşabilir. Aslında bir nevi başkasına yardım ederken aslında kend başarımızı ispatlayabiliriz.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder