11 Eylül 2013 Çarşamba

11 Eylül 2013 - Astrolozi




Vee bu sabah Venüs, 7 Ekim'e kadar kalacağı Akrep burcuna giriyor. Venüs ilişkileri temsil ediyor, Akrep ise derinliği ve tutkuları: yani anlayacağınız gibi pek rahat değil Venüs burada. İlişkilerimizdeki denge, haritalarımızda Venüs'ün dokunacağı gezegenler göre, biraz bozulabilir. Denge bozulunca ne olur; gerginlik artar. Olaylara daha ılımlı yaklaşmak bu sorunu ortadan kaldırabilir. Bu transitte başlayan aşk ilişkileri, bir kaç haftalığına, tutkulu şekilde şiddetlenerek, yaşamda diğer ilişkilerden daha fazla iyi-kötü yanları ile iz bırakabilir. Yakın ilişkilerde, daha önce fark edilmeyen, aslında önemli olan faktörler su yüzüne çıkarak gerçekleri gösterebilir ve nasıl davranılması gerektiğini anlatır. İnsanlara ve olaylara bakış açımızı geliştirmek kendi psikolojik dünyamız için faydalı olacaktır. Bu transit bazen de kişinin kendi özel gayreti olmaksızın gelecek bir yardımın işareti olabilir. ihtiyaç varsa, borç almanın veya herhangi bir mali destek aramanın uygun zamanıdır; miras, kredi, sigorta, vergi, burs, prim konuları öne çıkabilir.

Boşlukta ilerleyerek güne başlayan Ay, 09:35'te Yay'a geçecek. Entellektüellik, idealizm, sınırsız merak, yardımseverlik ve iyimserlik bugün öne çıkacak. Enerjik, coşkulu, öğrenmeye açık ve bilgiyi paylaşmayı seven yanımız bizi ele geçirebilir. Keskin zekamız, doğru yargılarda bulunmakta bize destekçi. Ancak, lafını esirgemeyen ve dürüst yanımız, zaman zaman insanları istemeden kırmamıza neden olabilir. Felsefi konular, din, eğitim, yabancı kültürler, medya, internet ve hukuksal konula ilgimizi çekebilir.

Öğle saatlerindeki Ay ve Neptün arasındaki sert açı, hayalleri ve hafızadaki birikimleri ön plana çıkaracaktır. Eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar gerçeklerden önemli hale gelebilir. Bu saatler, birşeye karar vermek, bir iş girişiminde bulunmak ve hayati önemi olan konularda adım atmak için kesinlikle uygun değil. Yanlış yönlendirici bir etkidir; hassasiyetimiz artacağından, basit şeyleri bile problem haline getirebiliriz. Hemen ardından gelen Ay ile Merkür olumlu açısı, bu şaşırtıcı etkiyi, akşama doğru silecektir. Sosyal ilişki tempomuz bu saatlerde artabilir. Tüm iletişim konularında trafiğimiz artabilir. Bu saatler, insanlara sempatik görünme ve görme zamanıdır. Hassasiyet ve hoşluk havasına sokan bu etki, insanlar arasında yumuşaklık ve yakınlaşma sağlar. Geç saatlerde etkin olacak Ay ile Mars arasındaki ışıltılı açı ile kendimize her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabilir, kapasitemizde var olan özellikleri rahatlıkla ortaya koyup uygulayabiliriz. Özellikle yeni bir projeye başlamak, girişimlerde bulunmak için oldukça destekliyiz ancak bu uzun bir çalışma gerektiren bir iş ise, lütfen araştırmalarınızı iyi yapın, zira hızlı başlayan ancak devamını getiremeyenlerden biri olabirsiniz.

Bugün ayrıca Satürn, Kuzey Ay Düğümü ile kolkola giriyor, kuyruğunda Mars ile yaptığı sert açı ile birlikte. Bu hareketler bizi, kalıcı değişimler yapmaya zorlayıcı etkiler verecek; harekete, girişime, atak yapmaya yönlendirecek. Bu girişimler, kadersel üzerine gitmemiz gereken hareketler olacaktır. Evet belki, Satürn bizi sınavdan geçirecek, ancak bu sınav sonucu, kalıcı kadersel başarılara imza atmak mümkün olacak. Hareketlerimiz, girişimlerimiz be dönemde bize büyük hayat tecrübeleri kazandırabilir. Kendimize güvenimiz, sistemli çalışmamız, azmimiz, vazgeçmeyen yanımız, inanın bu aralar kaderimizde oldukça güzel gelişmelere neden olabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder