1 Eylül 2013 Pazar

Renkler ve Burçlar (Oğlak) - Astrolozi





Oğlak Burcu ve Renkleri
Bence Zodyak’ın en inatcı burcu Oğlak'tır, ama bu onların son derece tatlı ve iyi yürekli olmadıkları anlamına gelmez. Tertipli, mantıklı, aşırılıktan uzak, işine bağlı, zaman zaman otoriter ama azimli ve her daim ciddidir Oğlak. Programlı hareket etmeyi sever, doğuştan serinkanlı ve ağırdır onlar. Gerçekçidirler ve hırslıdırlar aslında. Tutarlı ve dürüst mizaçları nedeniyle çalışkan, zarif, sadık arkadaşlardır. Bazen biraz az romantiklikle suçlansalar da aslında son derece hassas yapılarıyla sizin için bir çok konfor imkanı sunarlar. Bazen biraz içe kapanık görünürler ve ilgi beklerler, siz onlara yeterli ilgiyi gösterdiğinizde ise gerçek kişilikleri ortaya çıkar ve tüm şekerliklerini ortaya koyarlar.



Önce biraz çekingen ve tereddütlü tavırları, size güvendikten sonra kaybolur ve en iyi arkadaşlarınızdan biri oluverirler. Genelde ne iyiliği ne kötülüğü unutmazlar ve hafızaları çok kuvvetlidir. Yıllar öncesi bir anınızı hemen hatırlar ve hatırlatırlar. Bazen ortada stresli bir durum olmasa da oğlaklar kendilerine kuruntu ve stres yapabilirler. Oğlaklar'ın en belirgin özelliklerinden biri kolay karar verememesi ve iki tercih arasında kalmalarıdır. Oğlak burcunun madeni çelik, titanyum ve platindir, dolayısıyla renkleri arasında özellikle siyah metalik, kahverengi ve tüm renklerin koyu tonlarıdır.

Ben Oğlaklar'la bağlantılı olarak öncelikle siyah metalik rengi seçtim. Biz ona Hematit diyoruz.

Demirin başlıca kaynaklarından biri olan Hematit, doğada yarı değerli taşların içerisinde dikkat çekici bir yere sahiptir. Üzerinde hematit taşıyan insanlara enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek veren bir yarı değerli taştır. Bu nedenlerden dolayı Oğlak burcu insanının üzerinde bir hematit taştan kolye veya yüzük taşıması, teninde hematit kullanması doğasına iyi gelebilir. Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir. Hematit eski çağlarda tılsım olarak kullanılan taşların başında gelirdi. Gözün en rahat algıladığı renklerden biri olan hematit siyah, aynı zamanda alçak gönüllülüğü ifade eder; uzlaştırıcı ve denge unsuru olan bir renktir. Çoğu zaman ciddiyet ve durağanlığı da çağrıştırabilir.


Metalik siyahın tüm tonları ve özellikle koyu griler asalet simgesi renklerdir bu nedenle devletin üst makamlarında, prens ve prenseslerin kostümlerinde, asil gözükmek isteyenlerin resmi davetlerde ve balolarda özellikle tercih ettiği renktir hematit...
Bu rengin verdiği enerji ile daha doğrusu rengin hareketli enerjileri dengelemedeki ustalığı nedeni ile hematit gri tercih edenler genellikle olaylardan uzak durmayı tercih eder, kuralcı, tutucu ve ağır olma eğilimi gösterebilirler. Oğlaklar doğaları gereği ağır görünen insanlardır, içlerinde küçük bir çocuğun ruhunu taşısalar bile...
Aslında çok aktif bir gün geçirecekseniz, kendinizi dengelemek için kullanabileceğiniz ana tonlardan biri koyu metalik gri - siyah olabilir, canlı renklerde kullanacağınız aksesuarlar ile siyahı rahatlıkla canladırabilir ve hareketlilik sağlayabilirsiniz. Feng shui içerisinde çocukların şanslarını kuvvetlendiren renklerin başında metalik siyahlar gelir. Ev dekorasyonunda metalik gri tonlarını banyolarda, mutfaklarda rahatlıkla kullanabiliriz, marjinal tasarımları seviyorsak duvarlarımızın bazılarını metalik tonlarda boyayabilir ve renkli mobilyalarla sıradışı dekorasyon detayları yakalayabiliriz.

Hematit profesyonel hayatta bayanlar kadar erkeklerinde tercih ettiği bir renktir ve erkeğe ciddiyet, asalet, sorumluluk ve güç katan bir renktir.Oğlak erkekleri bu tonu kullanmayı unutmayın.
Bu rengin en güzeli ise doğanın denge ve uzlaştırıcı unsuru olarak aramıza kattığı metalik gri – siyah kediler ve köpeklerdir, onlar aynen taşıdıkları rengin özelliği gibi sadık, uzlaştırıcı, dingin ve asildirler. Renginiz ne olursa olsun unutmayın en güzel renk enerjinizle dünyaya kattığınız renktir.

Pınar Altanoğlu Salman


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder