13 Eylül 2013 Cuma

13 Eylül 2013 - Astrolozi




Photo by ŞefkatDeğer
Güne Ay'ın, Yay burcunda boşlukta ilerlemesi ile giriyoruz. Saat 12:55'e kadar da bu hareket açısız devam edeceğinden, betlik beklediğimiz işler sonuçsuz kalabilir.. Ardından Ay, Oğlak burcuna geçecek. Ayaklarımızın yere sağlam basacağı, hedefe ulaşma azmimizin tavan yapacağı, irade, gerçeklik, kararlılık ve olgunluk içeren yanımızın daha öne çokacağı bir gün geçireceğiz. Sağlıklı düşünebileceğimiz, sorumlu, işkolik olmaya meyilli, çok çalışkan olabileceğimizi bir Cuma günü..

Öğleden sonra Ay, önce Venüs ile olumlu bir görünüme girecek. Bu, yakın arkadaşlıklar ve bundan öte, çok özel ilişkiler, aşk, meşk sevdasına düşürebilen bir transit. Bu tür duygular zenginleşebilir ve yaşamın en önemli değeri olarak, kısa süre için de olsa hissedilebilir. Bu sevgi dalgası, başka şeylere de yayılabilir. Sevilen illa bir kişi değil, özel bir eşya, hayvan, mekan, iş veya nesnel olmayan şeyler de olabilir. Güzele olan ilgimiz artar; bu durumda alışverişe de dikkat etmek gerekir. Tüm ilişkiler için olumlu etkiler verecektir. Hemen ardından Ay ile Neptün arasındaki olumlu açı, duygusal hassasiyetimizi arttıracağı gibi; başkaları ile ilgilenmekte öyle ileri götürebilir ki bizi, negatif enerjileri toplayıp kendimizi bir anda yorgun hissettirebilir. Manevi, ruhani ve sanatsal çalışmalar için oldukça uygun saatlerdir. Kendimizden önce başkasını düşünebilir ve adeta yardım etmek için yarışa kalkışabiliriz.

Gece geç saatlerde, bu güzel enerjilerin ardından Ay, Merkür ile bir kareye hazırlanıyor. Evet sert bir açı ama daha da önemlisi, Merkür daha riskli ve zor yerlere dokunuyor.. Merkür, gökyüzünün hızlı ulağı, Pluto'na kare ve Uranüs'e de bir karşıtlık yapmaya hazırlanıyor. Eşittir; bir T-karemiz olduuu.. Aslında bu açı yarın sabah daha etkili ama bu geceden de bunu hissedenler olacaktır. Bizim yaramaz Ay da, Pluto ile kavuşuma hazırlandığından, uyuyan T-kareyi uyandıracaktır.. Ne mi yaparr?? İletişimde sert çıkışlar, dengeli giden ilişkilerde aniden terazinin bozulması, gerginlik, stres, zorlanmalar çıkabilir. Hoşumuza gidebilecek veya gitmeyecek tuhaflıklarla dolu saatler yaşamaya hazır olalım. Bizi şaşırtan mesajlar, telefonlar, ziyaretler olabilir, veya yakın akrabalarla, komşularla şaşırtıcı, olaylar yaşayabiliriz. Zorlayıcı, mecbur bırakıcı etkileri vardır. Hiçbir konuda karar almaya elverişli bir etki değildir; çünkü bir anda kararlarımızı değiştirmek zorunda bırakıcı gelişmeler bizde ikilemler yaratabilir. Herşeyin altında birşey arama, şüphe, kuşku ve endişenin getireceği didiklemeler, gerginlik verici olabilir..

Ancak gökyüzü der ki.. "Bir ihtimal daha varr.." Ay ile Pluto kavuşumu ile Satürn arasında olumlu bir açı oluşuyor bu arada.. Durum ne kadar vahim olsa da, otokontrolümüz devrede olacaktır; yani iradeli ve dikkatli olmak oldukça mümkün. Plutı ve Satürn arasındaki açıyı aslında ayrı bir başlık konusu yapmak gerek ama kısaca özetlemek gerekirse; içimizdeki kuvveti test edici, dayanma kapasitemizi güçlendirici ve biçimlendirici, gelen zorluklarla beraber dayanma güç ve iradesi de vereceğinden sonucu anlamlı ve derin manalar kazandırıcı bir transittir. Eskiye oranla daha verimli ve dayanıklı olabileceğimiz, kendimizden emin bir şekilde başarıya doğru ilerleyebilmemiz mümkündür.. Ancak ileride bunu devam ettiremezsek, etki geçince yine eski balkabağı haline dönmemiz de olasıdır.

Gökyüzündeki enerjiler der ki.. Çınn Çınn.. Haydi sınav başlıyorrr....


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder