4 Eylül 2013 Çarşamba

Renkler ve Burçlar (Koç) - Pınar Altanoğlu Salman





Koç Burcu ve Renkleri
Koç burcu insanı öncelikle atılgan, lider, enerjik ve şanslıdır. Kesinlikle hırslı ve başladıkları işi sonuna kadar getirmekte son derece ısrarcıdırlar. Kararlıdırlar ve çalışkandırlar. İş hayatında başarılı olmak için stratejik olarak hareket ederler ve hedeflerine ulaşırlar. Bazen fazla aceleci olmaları, öfkelenmelerine neden olsa da genelde çevreleri tarafından çok sevilen yapılarıyla pek göze batmaz.
Son derece hareketli ve dinamiktirler. Kesin şeylerden, kesin sözlerden ve realiteden hoşlandıkları için hayalci değillerdir ama gerçekleştirmek istedikleri hayalleri hep onlara kuzey yıldızı gibi yön gösterir. Bazen hiç düşünmeden eyleme geçebilirler bu nedenle içgüdülerini dizginlemeleri gerekir. Koç dünyaya savaşçılık, canlılık ve hayatta kalma güdüsü ile silahlanmış olarak gelir. Dürüsttür ve açık sözlüdür, cesaret Koç'un hayat kaynaklarıdır. Dışa dönüktür, insanı ve insanlarla ilgili konuları sever ve insanlarla ilgili her işten heyecan duyar.
Koç burcunda doğan kadınlarda tıpkı erkeler gibi kendilerini üstün gören, enerjik, cesur, kıskanç, cana yakın, cazibeli tiplerdir. Ben bir Koç burcu kadının kızı olarak biliyorum ki son derece özverili ve çocuğu için her şeyi göze alan anne olurlar ve çocuklarının iyi yetişmesi için her türlü desteği verirler ama karşılığında çocuğun tek yapması gereken Koç burcu annenin planı gereği çalışmak ve başarmaktır. Ayrıca çekicilikleri de dillere destandır. Koç burcu kadını hırslıdır ve yükselmeyi kafasına koyduğu içinde çalışmayı kabul eder. Koç burcu kadınları için çalışma hayatı, biraz para getirecek ve kendilerini oyalayacak bir vasıta sayılmaz. Hem bu tipler, cazibelerinden de yaralanarak eninde sonunda istedikleri mevkiye erişirler.


Koç Burcu renklerine baktığımızda her nokta kırmızı dense de, içinde bir çok duyguyu bulunduran bu burcun insanları temelde toprak tonlarını tercih ederler, içlerindeki başarı ateşini dizginleyen bejler, sütlü kahveler, haki yeşiller ve toprak ve kum renkleri bu burcun kendini en rahat hissettiği tonlardır. Alev alev kırmızılar, bordolar, nar çiçeği kırmızıları ise aksesuarlarında ve evlerinde fazlasıyla yer alır.Toprağın rengi kahverengiyi biraz açarsak, kahverengi lezzetin rengidir, şıklığın rengidir ve kalitenin rengidir. Dünyadaki en önemli markalar kahverengiyi bu anlamda özellikle içine girdiğimiz sonbahar aylarında baştaçı eder. Koç insanı kahverenginin yumuşak tonlarını sever, açık kahverengiden kum rengine uzanan tüm tonlar Koçlar'ın rahat hissettikleri tonlardır ama çok lezzetli bir bitter kahve de bir Koç tarafından her zaman çekici bulunacaktır. Kahverengi çikolatanın dolayısıyla hayatta en keyif aldığımız lezzetlerden birinin rengidir ve ciddiyet, dayanıklılık, sadelik ve dostluğun rengidir. Kahverengi sevenler toplum içinde kabul gören insanlardır ve çevrelerindekileri rahatlatırlar. Karşılarındaki kişiye olumlu ve dostane mesajlar verirler. Kahverengi sevenler sakinliği de sever fakat yalnızlıktan hoşlanmazlar



Bu anlamda Koç ve kahverengi birbirini tamamlar ancak Koç burçu daha öncede söz ettiği gibi haki yeşilini yani yeşilin kahve ile karışmış tüm tonlarını da sever. Haki ve kahve gözleri dinlendiren, insana huzur veren ormanların rengidir, Koç burcunun savaşcı ama insancıl iç dünyasını ifade eden yumuşak tonlardır.Ancak unutmayalım ki dürüst bir savaşçı olan Koç burcu insanı diğer bir çok burçta olduğu gibi kırmızıyı kanındaki adrenalini ortaya çıkarmak adına kendine yakın bulur.
Burçlar ve renkleri yazı dizimizin bu son burcunda, umuyorum sizlere renklerin psikolojik anlamları ile bildiğim ve dilim döndüğünce burcların karakteristik özelliklerini birleştirerek aktarmaya çalıştım.
Bir çok burç aynı renkleri farklı ruh durumları içerisinde seviyor, ben bu diziyi yazarken bunu tam anlamıyla etüd ettim. Bazı renkleri üzerimizde kullanmaktan, bazı renkleri aksesuarlarımızda kullanmaktan, bazı renklere de sadece bakmaktan hoşlanıyoruz. Ben tüm bu bakış açılarını harmanlamak istedim. Umarım keyifle okuyacağınız bilgiler aktarabilmişimdir.
Elbette üzerinde duramadığımız renkler kaldı örneğin turuncu ki turuncu budist rahiplerin rengidir..Örnegin siyah ve beyaz ki onlar birer renk değildir ama daha önce de söz verdiğim gibi onları da sizlere aktaracağım. Unutmayın hangi rengi severseniz sevin, enerjinizle evrene verdiğiniz renk en güzel renktir, siz olmasaydınız hiç bir şey aynı olmayacaktı. İyiki varsınız, iyiki varız, iyiki dünyada yaşıyoruz da renkleri duyumsayabiliyoruz... Sevgiyle...



Pınar Altanoğlu Salman

1 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil