5 Eylül 2013 Perşembe

Veee Siyah - Pınar Altanoğlu Salman




Siyah
Siyahın ifade ettikleri: güç, şıklık, gizem, klasik, ağır, pahalı, sihirli, prestijli, parlak, sağlam ve ağırbaşlı. Siyah evrenin rengidir, tüm renkleri içinde barındırır, güneşin ışınları dünya atmosferi ve dünya yüzeyine çarpmasıyla, gökkuşağının renklerine ayrılması sonucu içinde bulundurduğu renkleri gözlerimiz ile duyumsamamızı sağlar. İşte evrenin rengi siyah içinde barındırdığı tüm güzel renk tonlarını bizlere sunar ancak bir mucize ile sunar. Aslında renklerde yaşam gibi bir hayalin parçalarıdır bence ve hayalin aslı siyahta gizlidir. Bu nedenle en mistik renktir siyah.
Siyah renksizliktir, siyah bütünlüktür, siyah gizemdir... Siyah gizemlere açılan kapının rengidir. Bu nedenle bazı kültürlerde gelinler siyah gelinlik giyer, çünkü evlilik de gizemlere açılan bir kapıdır oysa biz matem rengi olarak siyahı kullanırız. Ölümü gizeme açılan bir kapı olarak gördüğümüzden...
Siyah bazen hüznü barındırır ya içinde aslında gizemi barındırması nedeniyle aslında hiç de hüzünlü bir renk değildir, son derece asil ve güçlü bir renktir. Siyah giyenler siyah giymeyenlerde direkt bir saygı ve çekingenlik uyandırır. Bu nedenle 1950 lerde Amerika'da iş hayatına yeni başlayan kadınların neredeyse bir uniformamışcasına siyah giymeleri, erkekler tarafından saygı ve hürmetle karşılanmaları ve biraz da hanımlardan çekinmelerini sağlamak amacıyla bir alışkanlık haline gelmiştir.

Siyah görsel anlamda geçirgenlik sağlayan aynı zamanda konsantrasyonu en üst seviyeye çıkaran bir renktir, bu nedenle standup (tek kişilik komedi vb.) yapan sanatçılar özellikle siyah giyerler ki, izleyenler tamamiyle anlatılanlara konsantre olsunlar diye. Hatırlarsanız bir çoğumuzun çocuklukta ilk okulda giydiğimiz önlükler siyahtı, tahtalar siyahtı, kara tahtada beyaz tebeşirle öğrendik hepimiz okumayı ve yazmayı. Aslında bu çok bilinçle seçilmiş bir kombinasyondu sonra herşey gibi değişti.
Lacivertlere ve mavilere dönüştü, çünkü siyah sonrası konsantrasyonu en fazla sağlayan renkler lacivertler, koyu maviler, kobalt maviler olduğu için. Siyah aynı zamanda gençliği çağrıştırır, gençler siyahı daha çok sever, daha şık ve kendi değimleriyle daha cool bulurlar, bu nedenle gençleşmek isteyen markalar hemen mekanlarında, poşetlerinde baz renk olarak siyahı kullanırlar.


Siyah renk aynı zamanda, gücü, soyluluğu, ağırbaşlılığı, hırsı ve tutkuyu ifade eder. Gücü ve soyluluğu çağrıştırdığı için makam araçlarında en çok kullanılan renktir. Siyah renk, hakim olduğu ortamlara gizem katar. 
Siyah rengi seven insanlar genellikle özgüveni yüksek, azimli ve kararlı kimselerdir. Kendi kararlarını kendileri vermek isterler. Bu özellikleri ile iş hayatında başarılı olabilirler, fakat inatçılık ve aşırı hırs gibi olumsuzlukları dengelemeleri gerekir. Siyah inatçılığa ve hırsa neden olabilir, bu nedenle diğer yumuşak etkileri olan renklerle kombinlenmesi en doğrusudur.


Pınar Altanoğlu Salman


1 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil