16 Eylül 2013 Pazartesi

16 Eylül 2013 - Astrolozi




Photo by Be Di
Haftanın ilk gününe Ay, Kova burcunda ilerleyerek başlıyor. Kova'nın yönetici gezegeni Uranüs bizi zaman zaman tuhaf etkileyerek olmayacak işlere hatta çılgınlıklara zorlayabilir. Ancak ikincil yöneticisi Satürn'ün verdiği sebat ve irade sayesinde bu durumlara engel olabiliriz. Diğer insanların kaçırdığı noktaları yakalayan, olaylara farklı açılardan bakan olağandışı bir zihin ile birdenbire gelebilecek içgörü ve esinlerin şimşeklerini çaktırabiliriz. Bilim ve teknolojinin ilgimizi çekeceği, teknolojik aletlere meraklı olabileceğimiz, yenilikçi ve ilgi çekici derecede eksantrik ve mücadeleci olabiliriz. Toplumsal olayların, grupların, klüplerin ve fikirlerin öne çıkacağı şekilde haftaya giriş yapacağız.

Sabah erken saatlerde Ay bir de Uranüs ile olumlu bir görünüm yapacağından, Kova burcunun etkileri daha da öne çıkabilir. Değişiklik ve yeni şeyler öğrenme, araştırma arzusu, topumu iyileştirme, hayır kurumları, insanlık adına yapılan her türlü reform hareketi isteği bizi ele geçirebilir. İşlerimizi çabukluk, tez canlılık, telaş içinde halletmeye çalışabiliriz. Bulunduğumuz mekanlarda değişimler yapmak isteyebiliriz. Ufak şaşırtıcı rastlantılar yaşamak da oldukça mümkün. Hemen ardından Ay ve Merkür arasında harika bir açı sırada; bu duygular ile mantık arasındaki dengeye işaret ediyor. İletişim trafiği artabilir. Gerek kendimizin gerekse başkalarının duygularına karşı daha açık olmaya kolaylık verecektir. Toplumsal olaylar kolaylıkla gündeme gelebilir. Öğleye doğru, Ay Mars ile karşıt pozisyona gelecek, hava biraz gerginleşebilir. Kolaylıkla sinirlenme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar vererek işlerin karışması, düzgün giden dalgaların aniden ters dönmesine yol açabilir. Fiziksel efor harcamak, topraklanma için, çıplak ayakla dolaşmak, duş almak, bu güçlü etkiyi yumuşatmak için denenebilir. Bu etkinin yarattığı negatif enerji, ufak kazalara da neden olabilir.

Ay, 11:19'da boşluğa girecek; pek hafta başına uygun görünmese de, netlik istediğimiz girişimlerimizin sonuçsuz kalabileceği bir gün olacak bu Pazartesi. Günboyu, Merkür - Uranüs karşıtlığı devam ediyor. Özellikle ikili ilişkilerde rahatsızlık verici, tahrik ederek sinirlerde gerginlik yaratabilecek, umulmadıkları umulur yapabilecek bir enerji verecektir. İletişim yoluyla sürpriz, şaşırtıcı, beklenmeyen gelişmeler yaşayabiliriz. Hiç bir konuda kararlar almaya, düzenlemeler yapmaya elverişli bir etki değildir; çünkü bir anda kararlarınızı değiştirmek zorunda bırakıcı gelişmeler bizi ikilemler içinde bırakabilir. Telaş da vereceğinden, ufak kazalara bu açı nedeniyle de dikkat etmek gerek. Bir iyi yanı var ki; arkadaşlarımız ile birlikte yapılacak bilimsel çalışmalar, astroloji, doğa üstü sayılan konular için kafaları hareketlendirici ve yeni renkler üretici olabilir. 

Satürn de Kuzey Ay Düğümü derecesine erişiyor bugün. Oldukça sert etkilerden sinirlerimiz gergin olduğu gibi, engellenmiş hissetmek, geçmişten alışık olduğumuz durumların değişmesine direnme hissi duymak mümkün. Devamlı kendimizi suçlamak yerine, değişimlere, yeni şartlara ayak uydurabilmek için kendi üzerimizde ince ince çalışmak oldukça verimli kadersel sonuçlar doğurabilir. Bir köşeden, bu açılara dokunan Lilith'in yani o "kötü" yanımızın bizi fişteklemesine, "ohh yapamadın ki, beceriksiz" iğnelemelerine lütfen kulak asmayın.. Geriye değil, ileriye odaklanmanın vakti geldi de geçiyor..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder