19 Eylül 2013 Perşembe

19 Eylül 2013 ve Dolunay - Astrolozi



Photo by Şefkat Değer

Bugün Ay Balık burcunda ilerleyerek güne başlıyor. Hassa, fedakar, sanatsal alanda yaratıcı, maddi dünyanın gerçeklerinden uzaklaşmak isteyebileceğimiz, egodan uzaklaşıp, içimize dönebileceğimiz saatler geçirebiliriz. Saat 14:12'de Balık burcunda Dolunay gerçekleşecek. 2 gün boyunca Balık burcunun etkilerini, özelliklerini yazıyorum, tekrar aynı konuları anlatmadan şunu diyebilirim ki; Balık burcunun özelliği olan akışa teslim olmayı becerebilmemiz gerek.. 

Balık burcu aşkın ve doğanın yaratıcılığının göstergesi olmuştur; yani tamamlanmayı, Yaratıcı'ya geri dönüşü, O'na teslim olmayı, egodan tamamen sıyrılarak, hayata karşı bir anlayış ve idrak geliştirmemiz gerektiğini ifade eder. "Balık, varoluşumuzu, hayatın içinde eriten büyük denizlerin, bizi ötelere taşıyan esinlerin burcudur." der Hakan Kırkoğlu.. Burcun sembolüne bakıldığında ters yönlere gitmekte olan iki balık figürü görürüz. Balıklardan biri ruhsallığa, öte dünyaya ve bilinmeyene yönelmekte, diğeri ise yine bu fiziksel dünyaya geri dönmektedir. Gerçekten de Balık nereye, hangi yöne gittiği bir türlü anlaşılamayan, içerisinde büyük bir gizem barındıran bir burçtur. Burçlar kuşağının sonunda yer alması, onun henüz hazırlık aşamasında olduğunu, tam bir kararlılık gösteremediğini anlatır. Sembolde balıkların arasında ince bir kordonun olduğunu görürüz. Balık tüm burçların tecrübelerini edinmiş, yaratıcılığın tüm deneyimlerini kendisinde barındırmaktadır. Çift vücutlu olması, onun duygusal alanda bir ikilem içinde, bir geçiş aşamasında, arayış içinde olduğunu gösterir. Nitekim kararlılığı, bir sonraki burç olan Koç gösterecektir.

Balık burcunun yücelme yöneticisi Jüpiter ile, karşısındaki Güneş'in bulunduğu Başak burcunun yücelme yöneticisi Merkür birbirlerine sert bir kare yani olumsuz bir açı yapıyorlar. Birbirlerini karşılıklı ağırlıyorlar; biri diğerinin, diğeri ise birinin evini ziyaret ediyor ve birbirlerine tersleniyorlar, gibi düşünün. Zaten kendi başına bu ağırlama normal zamanda bile her iki burcun da etkisini yoğunlaştırır, çünkü birbirlerinin evine girmişler. Üstüne bir de dolunay sırasında olması, bu açının etkisini çook daha fazla arttıracaktır. Fikirsel dağınıklıklar ve detaylar arasında dağılan akıl, düşünme, bilgilerini aktarma, bir hedefe odaklanma ve uygulamaya geçmekte zorlanır. Hoşa giden işleri yapmak için uygun bir dönem değil. Yolculukta, eğitim ve öğretimde, iletişimde, medya ve internette, yurtdışı bağlantılı konularda, kültürel, dinsel ve benzeri konularda aksilikler yaşanabilir. Çünkü uçuk kaçık düşüncelerle boşa zaman harcamak riski vardır. Yapamayacağımız sözler vererek bol keseden dolu atmak gibi.. Aşırı iyimser ve dikkatsiz olabiliriz. Çok fazla konuşabiliriz. Burada en önemli nokta, aramızda birşeylere imza atmak zorunda olanlar olabilir; bir kontrat, bir anlaşma, sözleşme, ortaklık, hukuksal bir evrak ya da evlilik gibi.. 10 - 15 gün erteleyebilmek süper olur ama, yok mecburuz diyorsanız, çok çok dikkatli okuyun ve iyice düşünerek imzalayın, tedbirsiz davranmayın. Oldukça hayalperest ve herşeyin iyi olacağına dair gazla güven hissediyor olacağız; bu dikkati bir kenara bırakma anlamına geliyor. Bu dönem daha çok hayaller ve vizyonlar için oldukça iyi. Aceleci sonuçlara varmadan ve uygunsuz bir eyleme geçmeden önce, başkalarını iyice anlamaya çalışın ve çok dikkat ederek girişimlerinize başlayın.

Ayrıca, hafta başı Akrep burcundaki Venüs - Satürn -Kuzey Ay Düğümü kavuşumu ile dolunayın etkileri birbirine karışacak. Söz konusu Akrep ve Balık dolunayı olunca, ölüm temaları, hüzün, dağılmak, kayıp konuları öne çıkacaktır. Sahip olduklarımızla, bağımlılıklarımızla test ediliyoruz; maalesef zorlanacağız, canımızı acıtacak. Elimizden gidenlerin ve yerine gelenlerin yarattığı duygusal anaforhesabını tutmakta kafamızı karıştırabilir. Çözülme derken, anlatmak istediğim, kaybederken aslında birşeyleri kazanabilmek ve diğer yönde, kazanırken de aslında bir şeyleri kaybedebilmemizin mümkün olabileceği; birbirlerinin içinde eriyorlar.. ve bu kadersel yaşamamız gereken gerçekler. Satürn zaten dikmiş parmağını üzerimize sallıyor; haydi diyor "kaybetmeden kazanamazsınız; bağımlılıklarınızdan bir an önce kurtulun.". Gitmesi, kaybedilmesi gereken gider ki, yenilere yer açılsın.. Aslında büyük bir duygusal dönüşüm; Akrep'in yöneticisi Pluto Oğlak'ta ve Balık'ın Yönetici Neptün Balık'ta, birbirlerine ılımlı bir konumdalar; bu dönüşümler duygularımızı olgunlaştırıyor..

Değişken gruptaki bu dolunay, ruh halimizi de sabitleyebilmemizi zorlaştıracaktır; enerjinizi düşürmemeye çalışın. 15 gün boyunca, büyük ölçüde zihinsel aktivite söz konusu; sabır, anlayış, aklı selimlik, ayrıca bir de yaklaşan Venüs ve Mars arasında olacak, ilişkileri zorlayacak sert açının etkilerini hafifletebilir; aksi halde dolunayın bu bahsettiğim tehlikeli yönleri tüm ilişkilerimizde problem yaratabilir.

Ay dolunay saatinden hemen sonra boşluğa giriyor ve 19:57'de Koç burcuna girene kadar da boşlukta kalıyor. Böylece biraz daha dışa dönük bir akşam bizi bekliyor olacak.. Mümkünse netlik istediğiniz girişimlerde bulunmayın..

Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder