17 Eylül 2013 Salı

17 Eylül 2013 - Astrolozi



Photo by Şefkat Değer


Bugün Ay Kova burcunda boşlukta ilerleyerek güne giriyor, taa 16:57'de Balık burcuna geçene kadar. Sabah saatlerinde, dünden gelen Merkür - Uranüs karşıtlığının ve gittikçe birbirine yaklaşan Venüs ile Satürn - Kuzey Ay Düğümü kavuşumunun etkileri hissedilmeyecek gibi değil, hatta gün boyu da hissedilebilinir. O yüzden boşlukta da olsa Kova'daki Ay'ın size dikkafalılık, asilik enerjisi vermesine izin ermeyin. Kova burcunun iki yönetici gezegeni var; biri Uranüs diğeri ise Satürn. Uranüs, çok zeki, toplumsal olaylara duyarlı, ilerici olsa da, bir yanı çok asi. Satürn tarafı ise olgun, iradeli, bildiği yoldan şaşmadan yürür. Satürn'ü sevmeyeniniz çok, biliyorum; ama bizleri biz yapan o sınavların öğretmeni, Satürn'ü ortaya çıkarabilirsek, bizi zıplatacak olayları soğukkanlılıkla karşılayabilir ve çözümlerine de istikrarla ulaşabiliriz. Satürn'e karşı olmayın. Hani dalgalara karşı, onların üzerilerine atlamayı bekleyen çocuklar vardır ya, ben çok severdim bu oyunu; işte hayat da öyle bir şey. O dalgaların üstünden zıplayarak geçmeyi deneyin; siz başardıkça arkadan gelen dalgaya, bir sonrakine daha kuvvetli, daha becerikli hatta daha kahkaha atar olacaksınız. Tecrübe ile sabittir, haberiniz ola.. İşte bugün öyle günlerden biri.. Sabrın ve selametin prim yapacağı bir gün.

Akşam üzeri Ay'ın Balık burcuna geçişi ile, duygusal iniş ve çıkışlar yaşayabilmemiz, kendimizin ve diğer insanların duygularıyla bağ kurma yetimizin öne çıkabilmesi mümkün. Sevinç ve mutsuzluk gözyaşları bizi kolayca ele geçirebilir. İnsanlarla ilgilenmemiz gerektiğini düşünebiliriz, ancak karşılığında da aynı ilgiyi beklediğimiz için bazen kırılgan olabiliriz. İnsanlara çok kolay güvenebiliriz ve bu da bazı aldanmalara yol açabilir. Merhamet duygumuzun gücü bazen bütün dünyanın yükünün omuzlarımızda olduğunu düşündürebilir.

Akşam saatlerinde Ay ile Neptün kolkola girecek. Bu da Balık burcu özelliklerine tavan yaptıracak. Hassasiyet artışı, birileri ile yakın olmak, ruhani ve manevi tatmin arayışı ve bu yönde çalışmalar yapma isteği duyabiliriz. Bu hassas yanımız, suistimale açıktır, aman dikkat edin. Diğer bir taraftan da hayalperest özelliklerimiz baskın olacağından, hayallerimizle kendimizi aldatabilmemiz bile olası; gerçeklerden kaçmayı bu akşam sevebiliriz.. Chiron da Neptün'e yakın konumda olduğundan, kendimize acıma duygularımız öne çıkabilir. Kuşkulara, dalgınlıklara, küçük yanlışlıklara ve sakarlık tipi küçük kazalara neden olabilir. Bu zamanlarda, sanatsal ve manevi çalışmalar oldukça güzel sonuçlar verecektir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder