3 Eylül 2013 Salı

Renkler ve Burçlar (Balık) - Pınar Altanoğlu Salman






Balık Burcu ve Renkleri

Dün gece sevgili Zizim ile konuşurken insan kendi burcunu yazarken nasıl zorlanıyor diye hayıflandım ama sonra çevremdeki onca Balık’ı düşününce aslında ne kadar çok ortak ve ne kadar çok farklı yönleri oldüğunu fark ettim. Balık iki farklı yöne giden iki balık ile temsil edildiği için benim ilk yorumum öncelikle Balık kadını ve Balık erkeği arasında çok büyük farklar olduğudur. Balık kadını bazen aşırı sorumluluk sahibiyken, Balık erkeği kafası karışıkken mantıklı kararlar almada zorlanarak hata yapma riskini yükseltebilmektedir. Balık kadını aşırı merhametli ve iyi yürekli olduğu için genelde insanlara hayır demesini bilmediği için, her zaman verici tarafken ve karşılıksız hizmet etme içgüdüsüyle hareket ederken, Balık erkeği tüm sempatikliğini ve sezgilerini kullanarak alıcı bir şekilde aşırı talepkar olabilir ve insanları gönüllü olarak kendisine hizmet ettirme yolunu seçebilir.

Balıklar'ın genelde tümü özellikle sanat konularında yeteneklidir, idealist yapılarıyla büyüleyici işler çıkarabilirler. Insanlara karşı aşırı anlayışlı olmaları nedeniyle kendilerinden önce başkalarının mutluluğunu düşünür, bu nedenle bazen kendilerini dipsiz kuyulara batmış gibi hissedebilirler. Balık kadınına ‘’karşılıksız vermenin sadece Allah’a mahsus olduğunu hatırlatmak gerekir..’’

Romantiklikte sınır tanımayan bu burcun insanları bazen umutsuz hayaller içinde kıvranabilir, bu durumda yapmaları gereken, başlarını deniz kızları gibi sudan çıkartıp, gerçeklerle yüzleşmeleridir. Gerçekler ne denli acımasız olsa da, bazen değişmek ve farklı bir açıyla önünüze bakmak hepimize iyi gelecek ve yaratıcı yeni fikirler verecektir.

Balık kadını dürüsttür ve kimseyi kırmamak adına kendi kırılmayı tercih eder, Balık erkeği bu anlamda yine dürüsttür ama kendi kırılmaması için çevresine açıklıkla ne yapmaları gerektiğini dikte edebilir. Balık'sanız ve Balık'lığı abartırsanız aşırı fedakar, sorumluluk sahibi, merhametli ve duygulu yapınız nedeniyle yine Balık'a özgü çekici, baştan çıkarıcı, gizemli ve büyüleyici yanlarınızı gizlemiş olursunuz ki bu da beylerin sizi tercih ederken tereddüt etmesine neden olur sevgili denizkızları aman dikkat diyorum...
Balık renklerine geldiğimizde öncelikle deniz kızlarının kuyruklarındaki gümüş gri (ki ben bu rengi diğer bir su grubu olan Yengeç için anlattım hatırlarsınız), deniz mavi (ki mavi hemen bir çok burcun ana rengidir sadece tonları fark eder ama mavinin anlamlarını Boğa’da ve Kova’da paylaştım hatırlarsınız) Balık renklerinde aslında büyük bir sürpriz var ve beyaz var grimsi bir beyaz veya inci beyazı ama beyaz ve siyahı tüm renkler bittikten sonra paylaşmak istiyorum.. eee o zaman Balık’ın ana rengine geliyoruz ki bu çok rahatlıkla tahmin edilebileceği gibi tüm Balıklar'ın içinde en mutlu olduğu ortamın rengi turkuazdır (turkuaz=mavi-yeşil-beyaz karışımı harikulade bir renk)... Turkuaz TÜRK kelimesinden türemiş bir sözcüktür, ‘’Turquas’’, ’’Turqois’’, ‘’Turcuaiz’’ diye geçer bir çok dilde. Hepsi aslında Türk rengini ifade eder. Birçok Türk devletinin bayrağında bu renk bulunur. Fransızcada Türklerle ilgili demektir.




Turkuaz rengin psikolojik olarak canlandırıcı ve serinletici özellikleri bulunmaktadır, tıpkı dört tarafı denizlerle çevrili ülkemizin en güzel koylarındaki turkuaz renkli denizin canlandırıcı, serinletici, hayat veren özelliği gibi...Fizyolojik olarak ağrı kesicidir. Üzerinizde bir turkuaz taşımanız, nazara karşı korunmanızı ve ağrılarınızın azalmasını sağlar... Turkuaz, dikkatlerin kişi üstünde toplanmasını da yardımcı olan dikkat çeken bir renktir. Ama enerji anlamında kırmızı gibi nazar çekmez tam tersine nazar keser. Kırmızı turkuazın karşıtı olan renktir ve kırmızı – turkuaz kombinler inanılmaz çekicidir.


Turkuaz rengi psikolojik olarak Balık burcu insanının temel özelliklerinden olan duygu ve düşüncede saflığı, iletişime açık olmayı temsil eder. Genç ve dinamik kalmak isteyenlerin rengi olan turkuaz, sezgileri güçlü, kendine güvenen, ilişkilerinde açıklığa önem veren insanların yoğun olarak tercih ettikleri bir renktir. İşte burada görüldüğü gibi Balık – turkuaz bağlantısı kaçınılmazdır.
Zihinsel yorgunluğu gidermek için, sakin ve rahatlatıcı özelliğinden dolayı, turkuaz rengin bolca kullanıldığı yatak odaları, bekleme odaları ve oturma odaları uzmanlar tarafından önerilir. Turkuaz rengi, aynı zamanda açık fikirli insanların, yardımsever ve gururlu yapısını ifade eder, en üst düzeydeki değişim ve dönüşümün sembolüdür. Turkuaz bir çok enerji çalışmasında kullanılan bir renktir ve balıkların spritüel, medyumik yapılarını da bu renk ile ortaya koymaları aslında tesadüf değildir.


 
Açıklamakta fayda var, sezgilerinin güçlü olması, zaman zaman durugörü ve içlerine doğma diye adlandırdıkları yapıları, Balıklar'ın ve turkuaz severlerin, ayrıca insanlar üzerinde istikrar sağlayan ve dikkat çeken özellikleriyle, kendilerini çevreye kolayca ifade edebilmelerine olanak tanır. Bu renk geçmişten ders çıkarabilen ve gündelik, sıradan olaylara yeni bir bakışla bakabilen insanlar tarafından da benimsenir. Sevgili Balıklar, umarım sizi ve içinde huzurla yaşadığınız turkuaz ortamı doğru ifade edebilmişimdir ama siz yine de unutmayın renginiz ne olursa olsun, en güzel renk içinizdeki enerjinin evrene kattığı renktir.


Pınar Altanoğlu Salman


1 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil