14 Nisan 2014 Pazartesi

15 Nisan 2014 - Astrolozi





Bugün açılardan, burçlardan bahsetmek yerine sizlere Ay tutulmaları ile ilgili olarak genel bilgiler vermek istedim.. 10:42'de gerçekleşecek Ay tutulması ile ilgili yazımı  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/04/terazi-burcunda-ay-tutulmas-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.
25 derece Terazi burcundaki Ay Tutulması, 2014 yılının ilk ay tutulmasıdır. Tutulma, Ay'ın türkiye saati ile 08:58'de Dünya'nın gölgesine girmesi ile başlayacak. Saat 10:06'da başlayacak tam tutulma, 10:42'de tam karşıtlık ve saat 11:24'e kadar sürecek. Ay, 1 saat 28 dakikalık tam tutulma süresince atmosferden kırılarak üzerine düşen güneş ışığı nedeniyle soluk turuncu ya da kırmızı renkte görünecek. Tutulma sırasında ay'ın çok yakınında parlak mavimsi yıldız Spica parlıyor olacak. Dünya'ya en yakın konumuna aynı gün ulaşan mars da çok parlak turuncu bir yıldız görünümünde Ay'a eşlik edecek.

Tutulma türkiye'de gündüz saatlerine denk geldiği için izlenemeyecek. Tutulmayı görmek için Kuzey ve Güney Amerika'da, Pasifik adalarında ya da Avustralya'nın doğusu ile Yeni Zelanda'da olmak gerekiyor. 


Sıradaki ilk Ay Tutulması olan 8 ekim 2014 Tam Ay Tutulması da ülkemizden izlenemeyecek. Türkiye'den görülebilecek ilk tam Ay Tutulması ise 28 eylül 2015 sabahı gerçekleşecek.


Ay tutulmaları, eskilere göre kötü şeylerin habercisiydi ve duygularda mantıksız tepkiler uyandırırdı. Ay, eve, aileye, milli duygulara, beslenmeye ve bireysel olarak duygulara ait şeyleri gösterdiğinden, Güneş tutulmalarına nazaran daha içsel kalan etkileri tetikler. Tabii bunların etkileri sonuçta topluma ve siyasi, politik hayata da yansımakta. Ay tutulması, kişisel yanlarımızın içinde bazı güvensizlikler getirir. Duygusal olarak dengeyi sağlamak zor olduğundan, önemli kararlar vermekten bir süreliğine kaçınmalıyız. Bu dönemde çok aktif ve dışa dönük olmak yerine, içe çekilmek, kendi dinamiklaerimizi gözden geçirmek, yalnızlığı tercih etme eğilimleri gösterebiliriz. Hatta büyük yaşam amaçlarımızın başarılmasının engellendiği, duraksadığı bile görülebilir. En yakınlarımızdan, sevdiklerimizden bile öyle karışık mesajlar alabiliriz ki, cesaretimiz kırılabilir. Bu durumda, her şeyin bir nedeni olduğunu hatırlamak en doğrusudur. Tutulmalar, hayatlarımızda daha iyi şeyler olması ve ilerleyebilmemiz için tasarlanmış olaylar.. Değişim olmadan gelişimden bahsedilemez. 

Yaşamımız boyunca gerçekleşen tutulmaları, doğum haritalarımız üzerinde incelediğimizde, önemli noktaların aldıkları açılar ve gezegenlerin konumları ile karşılaştırırsak, bunların yaşamımızdaki sıkıntılı değişim dönemleri olduğunu ve de bu etkileşimlerde yer alan gezegenlerin doğalarına uygun olarak, sıkıntıların özelliklerinin uyuştuğunu görebiliriz. Artık, dünyasal olaylar ile gezegenler arasında bir bağlantı bulunduğunu mantıksal açıdan tartışabileceğimiz bir noktadayız. Bir çok rastlantı, unutmamak gerekir ki bir kural oluşturur. Bu gibi şeyler de kavranabilir yasalar tarafından yönetilmekte; tutulmalar da Tanrısal Aklın doğal ifadeleri oldukları için, O'nun iyi niyetli kontrolü altında bulunduklarını bilmek gerekir. Asıl işi Gökyüzü yapar, insanlar birer temsildicir.

Tutulmanın doğası gereği bazı şeylerden vazgeçmemiz ya da işlerimizi başka bir şekilde yapmamız, daha fazla bilgi içeren kararlar almamız gerekebilir. Bu bizim geçmişe olan bağımlılığımızda ısrar etmek kadar zor olabilir. Tutlma etkilerinin farkında olmak, yaşanacak olayları kestirebilmek ve olabilecek krizleri en aza indirgemekte yardımcı olacaktır.  Tutulmalar, hayatımızda aslında harekete geçemesek de, hayatımızda yapmak istediklerimiz ile ilgili olarak önümüzü açacak enerjileri verir. Sonlanmalar, bir şeylerin doğmasına izin verecektir..

Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder