19 Nisan 2014 Cumartesi

19 Nisan 2014 - Astrolozi


Ay'ın Yay burcundaki hareketi ile haftasonuna giriyoruz. İyimserlik, özgürlük, entellektüellik dürtüleri görevde. Gezmek, görmek, yeni bir şeyleri bilgi dağarcığımıza eklemek, çevremizde olan olaylara ilgilenmek, kendimizle uğraşmaktan daha kolay gelecektir. İlgi ibremiz bugün dış dünyaya dönük. Felsefi ve dini konular da her zamankinden daha fazla ilgimizi çekebilir. Bildiklerimizi aktarmak, çevremizdekilere yardım etme isteği, bazı problemlerimizin önüne geçebilir. Her şeyi toz pembe görmek biraz da işin kolayına kaçmamıza neden olabilir.

00:00'da Ay, Uranüs ile harika bir üçgen açı yapacak; alışılmışın dışında planlar yapmak, düşünce kalıplarımızın ötesine geçebilmek bize keyif verecektir. Haftasonu ya da önümüzdeki günler için farklı programlar üzerinde düşünebilir; bazı çözümsüz durumlarımıza birden bire çakan şimşekler gibi çözümler üretebiliriz. Her yeni denenmemiş fikir, program bize heyecan verecektir. Kabuğunu kırmak isteyen biri gibi hissedebilir, ani davranışla sergileyebiliriz.

01:19'da Ay'ın Venüs ile sert bir karesi gerçekleşecek; "sert" kelimesi sizi korkutmasın. Venüs kareleri diğer gezegenlerin kareleri gibi ters etkili olmaz. Bu saatlerde ayakta olanlar için özellikle yeme ve içme dürtüsüne dikkat etmelerini öneririm. Bu açının olumsuz etkisi, çevremizdekilerle beraber olma istedğini arttırıcı etkisidir. Evet, belki ne olumsuzluk var bunda diye düşünebilirsiniz; ancak o kişilerin fikirlerine önem vermeden ısrarcı bir tavır takınmaya da neden olabilir. Bu ısrar, kırıcı, bunaltıcı bir etki verecektir; buna dikkat.. Çevremizdekilere, sadece iyimserliğimizden aşırı ilgi göstermekten, yapmacık davranışlardan ve baskı uygulamaktan uzak durmak gerek bu saatlerde. Farklı bir duygusallıkla, geçmişteki olaylar ve kişiler de bu saatlerde beynimizi meşgul edebilir.

02:58'de Ay ve Mars arasında olumlu bir etkileşim gerçekleşecek; maalesef gerçekleştiği saat itibarı ile hissetmekte zorlanabiliriz. Etki alabilenler için; beraber olduğumuz kişilere duygularımızı net ve içten bir şekilde ifade edebilme şansı bulabiliriz. Bazı problemli arkadaşlıklarımızda epey işimize yarayacaktır. Özgüven ve cesaretin artacağı bu zaman aralığı görüşlerimizi etkili bir şekilde savunabilmemize olanak tanıyabilir. Dile getirmeye çekindiğimiz bazı konuları konuşabilmek adına değerlendirilebilir. Ne yaptığımız, erede olduğumuz, amaçlarımızın ne olduğu hakkında gayet bilinçli olabiliriz. 

Ay ve merkür arasında, 14:48'de Harika bir üçgen daha gerçekleşecek.. Cumartesi günü için günlük iletişim trafiğini arttırıcı bir etkiye sahip. Duygularla mantık arasındaki harika bir uyuma işaret eden bu saatlerde, önemli görüşmelerimizi yapabiliriz. Bildiklerimizi aktarabilmek, duygularımızı dile getirebilmek, kendimizi anlayabilmek ve ilgi görmeye ihttiyaç duymak, önem arzedecektir. İletişimin yoğunlaşacağı bilgi alış-verişlerinin yoğun olacağı bir öğleden sonra var önümüzde..

Dünden etkisi devam eden Venüs ve Jüpiter üçgen açısının da tatlı etkilerinin sürdüğünü söylemem gerek.. Aşk, sevgi, yardımlaşma, merhamet ve şefkat duygularında coşku hissedebiliriz. Maddi olarak da destekleyici etkileri olmakla beraber, bazı haritalarda, yemek,içmek dürtüsü, alışveriş coşkusu verebilir; bu konularda abartılardan kaçmakta fayda var..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder