6 Nisan 2014 Pazar

Merkür Koç Burcuna Geçiyor - Astrolozi



Merkür.. En hızlı ve Güneş'e en yakın gezegen.. Tanrıların habercisi.. Ölümlüler ile Tanrılar arasındaki ulak.. Bilinç ve bilinçdışı arasındaki bağ..

Mitolojide Hermes olarak adlandırılır; doğumundan itibaren son derece hareketli, kurnaz ve zeki olarak anlatılır. Latince'de Mercurius, cıva anlamına gelmekte; yani "cıva gibi olmak" deyimi dilimizde hareketli olmak ve yerinde duramamak ile ilgilidir. Merkür, rasyonel olanı yani aklı temsil eder; ama unutmamak gerekir ki akıl ruha yani Güneş'e hizmet etmelidir..

Merkür'ün diğer bir önemli özelliği, her iki cinsiyete de dönüşebilmesidir; bu haliyle Hermafrodit (Hermes - Afrodit) olarak anılır. Evet, zekayı temsil eder ama bu Jüpiter'deki gibi bir ilkeye, yasaya ya da sosyal normlara bağlı değildir. Merkür'ün temsil ettiği zeka, becerikli olmaktan, kolay kavramaya gidebileceği gibi, tam tersi kötü kullanıma da yol açabilir. Merkür çok hızlıdır ve bu hızını yerinde duramadan, hazırcevap veya ahlaksız olabilecek şekilde de kullanabilir. Doğar doğmaz hırsızlığa başlayan Merkür daha sonra zekasıyla Güneş Tanrısı Apollon ve Zeus'un takdirini kazanmış. Merkür çaldığı ineği geri verirken, kaplumbağa kabuğundan kendi yaptığı liri de Apollon'ya vermiş. Lir daha sonra görüyoruz ki, Apollon'un Müzik Tanrısı olarak anılmasına da neden olmuş.

Merkür astrolojide, rasyonel aklı, haberleşmeyi, hareketi, kıvraklığı, dili ve konuşmayı, eğitimi, bilgiyi analiz etmeyi, depolamayı, organize etmeyi, taşımacılığı ve ticareti anlatır. Güçlü bir Merkür, kişiyi güzel konuşan, kolay kavrayan, nüktedan, kıvrak ve bilgi sahibi yapar.

Merkür sonunda hiç de rahat etmediği Balık brucunun evinden kurtuluyor; orada kafası karışıktı, uyuşuktu, bilgiler birbirine karışmıştı, konsantre olamıyordu. 7 Nisan'da Koç burcuna giriyor ve 23 Nisan 2014'e kadar da bu hareketine devam ediyor. Merkür hızlı, Koç hızlı; Merkür'ün hani o ayakkabılarındaki kanatlar varya, zannediyorum burada onu resmen uçuşa zorlayacak.. Koç burcunda da çok rahat ettiği söylenemez ama en azından doğasında bulunan çabukluk, bu konumda daha bir vurgulanacak hale gelecektir..

Bu geçiş dönemi fikir ve düşüncelerin, rahatıkla ifade edilebileceği bir zaman aralığıdır. Her zamankinden daha tarafsız, daha objektif ve daha anlamlı bir şekilde dile getirebilir ve kendi kendimizi eleştirir hale gelebiliriz. Zeka ve mantık daha aktiftir. Yaratıcılık veya beceri ile ilgili önemli projeler hazırlanabilir ve uygulamaya geçilebilir. Haritalarımızda ters etkiler varsa, sinirli ve gergin olmak, düşüncesizce yapılan hareketler sonucu bazı problemler yaşamak, mantıklı olmakta zorlanma hali görülebilir. şayet böyle zayıf bir merkür sözkonusu ise, o zaman bu dönemde ciddi konulardan uzak durmak, hafif ve ilgi çekici daha cazip şeylere yönelme daha faydalı olabilir; hatta daha az hareketli olan Boğa burcunu geçişini beklemek isabetli olacaktır.

Hareketlilik, dışarı açılma ihtiyacımız artar. El ebcerisi isteyen işler rahatlıkla yapılabilir. Muzurluk ve espri yapma dürtüsü ve zekice bir havaya bürünebiliriz. Olayları daha çabuk kavrama hızlanacağından, şaka ve espri yapmak kolaylaşır. Kendimiz ile ilgili olarak konuşmak, hatalarımızdan ya da başarılarımızdan hiç bize batmaz..Unutmayın ki bu geçici bir durum yani kendimize bu role fazla kaptırmamakta fayda var. Merkür nötr olduğu için, etki aldığı tüm gezegenlerden fazlaca etkilenir. Yumuşak gezegenlerden aldığı açılarla ılımlı ve poziif, sert etkilerden alacağı açılarla huzursuz ve kavgacı olabilir.



Kısaca Merkür'ün Koç burcu geçişini özetlemek istersek;
* Çabuk ve keskin düşünen,
* Çabuk konuşan,
* Güçlü fikirler,
* Çabuk karar alan,
* Çabuk harekete geçebilen,
* Tartışmalarda rekabetçi,
* Sözlerinde dobra ve dürüst..

Ancak bunun yanında da;
* Düşünmeden konuşan,
* İddiacı,
*Başkalarının fikirlerini görmekten uzak,
* Sabırsız,
* Kavgacı,
* Patavatsız

Olabilmek 23 Nisan'a kadar oldukça kolay olacaktır..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder