9 Nisan 2014 Çarşamba

Terazi Burcunda Ay Tutulması - Astrolozi


Bu fotoğraf bana Terazi burcunu anımsattı.. O, her türlü işbirliği ve her türlü insan ilişkilerini temsil eden bir burç. Bize en yakın olanların, bildiğimiz açık düşmanlarımızın, eşimizin, ortağımızın ve bizimle ilişkisi olan herkesin bağlantılı olduğu 7. evin yöneticisi Terazi burcu.. Farketmeden çekildiğimiz, aslında bizleri dengeleyen kişilere işaret eder. İsteğimiz, bu kişilerle paylaşımlarımızda güven bulabilmektir. Bu yolda kendimize göre bir denge ve politika geliştiririz; egomuzu korumak amacıyla üzerimize geçirdiğimiz rollere uygun olarak adalet modeli ediniriz. Belki de farkında bile olmadan bu modellerle kendimizi güven limanına bağlar, rahat etmeye çalışırız. Söz konusu modeller belki diğerlerine uymuyordur, bu ilişkilerimizde problem olarak bize geri döner.. Zira aslında Terazi, işte sorunlu veya mükemmel tüm ilişkilerimiz ve sevgiye bakış açımızdır. İçimizdeki terazi bozuksa, ilişkilerimiz de sorunludur, huzur bulunmaz.. Kısacası, Terazi "ayna"mızdır.. 15 Nisan 2014 saat 10:42'de Terazi burcunun 25 derecesindeki Ay tutulması, işte içimizdeki terazinin kefelerini, yaklaşık 2.5 - 3 ay süreyle sallayacak gibi görünüyor.. Haritalarımıza bağlı olarak Terazi burcunun yerleşmiş olduğu ev konularına göre kefeler, ortalığı hallaç pamuğu gibi dağıtabilir; ama unutmamak gerek amaç burada aslında içimizdeki dengesizliklerle bizleri yüzleştirmektir. Maskeler takkelerle beraber düşüyor, kel görünüyor..
Tutulma haritasında, Asc'de Yengeç burcunun yükseldiğini görüyoruz; ailevi ve milli duyguların ağır basacağı bir döneme işaret, kendimizi duygusal olarak güvende hissetme ihtiyacımız artacaktır. Yöneticisi Ay, Güneş ile karşıt ve 5. evde Terazi burcunda, tutulma sürecinde.. Harita yöneticisi başrolde kısacası, tutulma etkilerini daha da güçlendirici bir etki bu. Ancak bir dipnot eklemek istiyorum; tutulmalar izlenebildikleri ya da gerçekleştikleri burç tarafından yönetilen bölgelerde etkili olmaktadırlar. Bu durumda önceden söylemek gerekirse, Amerika ve Kuzey Avrupa bölgeleri için daha önemli olacaktır. Kişisel olarak haritalarımıza bağlı olarak hepimiz etki almaktayız ancak toplumsal olarak bu bölgelerin öne çıkacağını düşünüyorum. 

Tutulma 25 derece Terazi'de demiştik; 5. evde gerçekleşiyor; 25 derece Hava grubunda 3. dekanat yani İkizler etkisinde, değişken. Değişken burçlar insan ilişkileri ve ticaret ile ilgili, ekonomik etkiler barındırıyor. Etkileri arasında özellikle Amerika'da veya Kuzey Avrupa bölgelerinde eknomonik kriz ya da halk hareketlerine ve hava grubu nedeniyle de uçak kazalarına işaret edebilir. Ayrıca Terazi'nin 3. dekanatı, tanınmış, ünlü kişilerin ölümü ile de ilişkilendirilmekte. Terazi burcunun yöneticisi Venüs'ün 9. evde Neptün ile bir kucaklaşması var. Asc derecesine ve Jüpiter'e üçgen ve Pluto'na da sextil açılar yapıyor; hem de yücelmekte olduğu Balık burcunda.. Tutulma derecesinde Alhena sabit yıldızı bulunuyor; izlenen bir amaca ve bu amaca doru gururla yürümeye işaret ediyor. Kişi bu yürüyüşü sırasında, yaralansa ya da zarar görse de amaçların kazancı her zaman büyük olacaktır.. İşte burada, haritanın diğer zorlayan etkilerine girmeden, bu büyük resme dikkat etmenizi öneririm. Zaten çoğu yerde de okumuşsunuzdur, Tutulma derecesinde de Arcturus sabit yıldızı bulunmakta; bu yıldız kişinin bir yön bulucu, yol açıcı, sadece kendisi için değil başkalarının da yararlanabileceği bir yaşam biçimini açıklar. Yeni bir fikirle öne çıkmak ve yol açmak enerjisi vardır. İşte bu güçler bizlere yepyeni versiyonların, biçimlerin habercisi.. Evet "An" içinde at gözlükleriyle bakıldığında acı, sıkıntı verici, baskılayıcı etkiler verebilir; ancak geniş perspektifle algıladığımızda, belki de iyi ki yaşanmış diyeceğimiz tecrübeler bunlar.

Haritada görülen özellikle en önemli diye bildiğimiz köşe evlerdeki Jüpiter, Mars, Pluto ve Uranüs'ün oluşturduğu Büyük Kare, bizleri dört bir köşesine acımasızca çekebilir; ama unutmayalım ki öncü gruplardaki bu görünüm, en çabuk sonuca ulaştıracak formasyondur. İnisiyatif kullanılır ve hayatın dizginleri ele alınırsa, çabuk çıkış yolu bulunur. Haritanın bahşettiği değişime direnmemek ve gelişen durumlara göre ayak uydurup çareler üretmek en doğru kararlar olacaktır. Terazi burcunun etkisi ile karşımıza çıkan insanlar bizleri değişime, farklı tepki vermeye itekleyecektir. Bunlara tepki vermek yerine, yani "Ben" maskesi ile değil "Biz" olarak olaylara objektif kalabilmeyi başarmalı ve bu yönde kararlar almalıyız; mücadele, stres, agresyon yerine, olayların nedenlerini hesaba katmalı ve onarmaya yönelmeliyiz. Düşünmeden, acele verilecek her karar hata içerecektir. Bunun önüne geçmek ve aslında kaderin bize hangi sahneleri hazırladığını da görebilmek adına düşünerek, olgun, sağlam adımlar atmak gerek..

Ay ve Güneş karşıtlı, başta erkek - kadın ya da otorite figürleri ile olan tüm ilişkilerimiz üzerinde etki barındırmakta; bu dönemde bu alanlarda kadersel temalar yaşamamız muhtemel. Ay tutulması aslında bir dolunay biliyorsunuz; yani Ay Güneş'in tüm ışığını üzerimize göndermekte. Bu da demek oluyor ki, bazı problemler Yeni Ay'dan bu yana iyice gelişti, büyüdü ve tutulma etkisi ile de tam görünür hale gelecektir.. Bireysel olarak, amaçtan sapmadan, yolumuzda ilerlemenin meyvelerini de ilerideki tarihlerde bulabileceğiz. Bu yolda Terazi Tutulması bir başlangıç olacaktır; tutulma yöneticisi Venüs'ün Neptün kavuşumu, Asc ve Jüpiter'e olan olumlu açıları ve Alhena beni çok umutlandırıyor; sadece sevgi ve idrak bu yolda bizi destekleyici unsurlar..

Toplumsal olarak da yorumlamak gerekirse; haritada değişken grubun öne çıkacağını ve şartların değişeceğini görüyoruz. 2012'de başlayan sert Uranüs ve Pluto karesi, gerginliğin sürdüğünü gösteriyor. Otorite figürleri ile güç savaşına devam.. Uranüs ve Merkür kavuşumu ile iletişimin tavan yapacağını, şaşırtacak çizgi dışı haberlere, sözlere, bilgilere hazır olamamız gerektiğine işaret. Olaylara parmağını basan Jüpiter, gelişmelere büyüteç etkisi yapıyor; zaten 1. evde de oldukça güçlü bir konumda; ailevi ve milli olarak durumlar abartı ile ilerleyebilir. Büyük Kare'nin en alt köşesinde ki Mars ise malum geri harekette; bir türlü öfkesini boşaltamıyor, şiştikçe şişiyor. Bazı gelişen durumlarda öfke ve agresyon kontrolü zor görünüyor; zira Mars yerinde hiç rahat değil ve en çirkin yüzünü her an ortaya çıkarabilir..

Tekrar ve tekrar ifade etmek istiyorum ki, söz konusu Büyük Kare daha çok toplumsal olaylarda daha etkili olacaktır. Özellikle Tutulmanın derecesini bir kenara not edip, buzdolabının üzerine asarsak, bu dereceyi tetikleyecek, bu dereceye ulaşacak bir gezegen hareketinde, tutulma etkileri aktifleşecektir. Serinkanlı ve olgun davranışlar her daim prim yapar; inancınızı ve amaçlarınızı sakın göz ardı etmeyin.. Hep birlikte güzel günlere uyanmak dileği ile..

Not: Özellikle etki alacaklar, Öncü grubun (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) son haftasında doğmuş ve bu burçların son 10 derecelerinde önemli gezegenleri olanlardır..


Astrolozi







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder