27 Nisan 2014 Pazar

27 Nisan 2014 - Astrolozi


Hayat, birbinbir türlü rengi barındırmakta içinde; belki hepsi bizim favori rengimiz değil. Bazılarını seviyor, bazılarını ise kara listeye alıyoruz. Unutmamak gerek ki, hepsi sadece birlikte iken bir bütünü temsil ediyor. Biri varken, diğeri anlamını yitiriyor.. Güzel olmasa çirkininin farkında bile olmayacağız. Aynen tecrübelerimiz gibi; hepsi bir arada güzel.. Bir başarı nasıl başarı olabilir ki, başarısızlık seçeneği yoksa, ya da tam tersi.. Hayatlarımızda, her detay bizi biz yapıyor; aynı mutluluk ya da mutsuzluk gibi.. Hepsini kucaklamalı ve sevgi ile onurlandırmalıyız..

Ay güne, Koç burcunda ilerleyerek giriyor; hareketli enerjik, belki biraz sinirli ve taktikten yoksun davranışlar sergilememiz mümkün. Bugün aniden bir şeye karar verebilir , sonucunu düşünmeyebiliriz bile. Sabırsız hareketler, yanlış kararlar vermemize neden olabilir. İçimizde yükselen enerjiyi, fiziksel efor gerektiren uğraşlar ile atmaya çalışmak, gün içinde sert açıların tehlikesinden bizi koruyabilir.

10:27'de Ay, Mars'ın tam karşısına yerleşecek; yani bizim meşhur Büyük Kare, yine hızlı Ay sayesinde tetikleniyor bugün. Uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekilmiş hissedebilir ve kısa sürede nur topu gibi problem sahibi olabiliriz. Kolaylıkla sinirlenebilme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar, işlerin karışmasına, ufak olayların bile büyük sorunlar oluşturmasına neden olabilir. Çevremize karşı toleransımız bugün diğer zamanlara göre daha az olacaktır.. Malum; dikkat..

12:26'da Ay'ın Pluto'ya fırlatacağı sert kare ile durum daha da ciddileşebilir. Eğer duygusallığımız ile başımız dertte ise, bizim için iyi olmayacak ani çıkışlar yapmamız, güç mücadelesine girmemiz, istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuz gibi hissetmemiz oldukça mümkün. Kin, hırs, fanatizm, kıskançlık türü negatif tüm duygularımız kabarabilir. Etrafımzıd olan herşey bizi yok yere sinirlendirebilir.. Malum; dikkat..

13:01'de Ay, Uranüs ile kafa kafaya veriyor; işte tam deli fişek gibi, diğer açıların da etkisi ile düşüncesizce, sabırsız bir anda harekete geçirebilecek bir enerji.. Ruh halimiz, biz bile ne olduğunu anlayamadan değişebilir. Maalesef bu saatlerde bir konu üzerinde konsantre olmak, neredeyse imkansız olacaktır. Acele yüzünden daha sonra pişman ola bileceğimiz her şeyi yapabiliriz. Ancak, uzun zamandır üzerinde her detayı düşünülmüş girişimler için ise, harika bir başlangıç da olabilir. Bu detayı iyi değerlendirmekte fayda var. Bu zamanda yapılacak en uygun şey, problemlere yeni çözüm yolları ile yaklaşmak ve çabukçabuk yeni bakış açıları üretmektir.. Malum; dikkat..Ay bu etkileşimin ardından bşluğa girmekte..

14:01'de Ay, Jüpiter'e sert bir kare daha atıyor; aşırı iyi niyetin ya da vurdum duymazlığın, görülmesi gereken şeyleri görmemize mani olacağı enerjiler etkili maalesef.. Hoşumuza gitmeyen, gözümüze problem olarak görünen her şeyi sanki yokmuş gibi algılayabiliriz. Maalesef üstüne üstülük yüksek bir kibi ve ego eşliğinde de buna ısrar edebiliriz; sanki karşımızda bir dev aynası durmaktadır. Malum; dikkat..

Tüm bu sert açıların arasında, aslında bir kaç gün etkili, ancak 13:33'de kesinleşecek olan Güneş ve Neptün arasındaki olumlu etkileşim sayesinde çevremizdeki olaylara ve insanlara olan hassasiyetimiz artacağı gibi, yardım etmek de duygularımızı tatmin ve kendimizi ispatlama yönünde bize iyi gelebilir. Hayırseverlik işlerini arttırabileceği gibi, kendimizi günlük işlerden biraz olsun geri çekip oturup düşünebilme, tefekkür kolaylığı, meditasyon, dua, niyet tarzı ruhani çalışmalar yapma açısından olumlu etkiler barındırır. Manevi ve dinsel olaylar bu sürede daha fazla ilgimizi çekecektir.. Sanatçılar açısından oldukça olumlu etkileri mevcut. Yoğun duygusal enerji hissedilebilir..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder