29 Nisan 2014 Salı

29 Nisan 2014 - Astrolozi



Bugün, sabah 09:14'te Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek; bu konu ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/04/gunes-tutulmas-29-nisan-2014-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz. Önemli bir derece.. Tam bu dakikada, biraz durup içimize dönmek ve nefes aldığımız için şükretmek, Dünya ve Toprak Ana'mıza sevgi enerjileri göndermek, üzerimizde iyileştirici etkiler bırakabilir.

Tutulmalarda işaret edilen olayların yalnızca aracılık kanalıyla, yani aracı olan insanların işbirliği ile oluştuğunu kabul etmek durumundayız. İnsan bilincinin evriminin olumlu biçimde gerçekleşebilmesi için, özgür irade şarttır. İnsan, yaşamının amacına köstek olabilir; ancak onu hiç bir şekilde engelleyemez. Köstek işlevi sadece yereldir; asla evrensel olamaz. Bir insan, kendi iradesini, kendi bireysel gücü kadar kullanabilir ve bunu yaparken evrensel yasa dediğimiz önceden saptanmış düzene uygun veya ona karşıt da davranabilir. Tabii bunun sonucunda acı çeker veya doyuma ulaşır. Böylece dünyada, iyiyi ve kötüyü deneyimler, ruhun daha yüce amaçlarına hizmet eden deneyimleri yaşarız.  Tutulmalar da genel olarak bazı şeylerin sinyalini verdiklerine göre, aracılar sayesinde yani özelde de bu sinyali verirler. Kolektif sonuçlara, bireylerin işbirliği ile ulaşılabilir; malum bir bütün kendi içinde birimleri barındırmakta.. 

Güneş'in veya Ay'ın yansıttığı ışığın önünün kesilmesi, yani tutulmanın bize karanlığı getirmesi ve karanlığın kötü, korkunç ve zararlı şeyleri çağrıştırması nedeniyle, tutulmaların eski zamanlarda çeşitli sıkıntı veya terslik getireceği düşünülürdü.. Doğanın bu yapısından anlıyoruz ki Güneş ve Ay tutulmalarının birbirlerine üstünlükleri söz konusu değil; Güneş evrensel olarak erkeği, Ay ise dişiyi temsil etmekte.. Her ikisi de bizim dünyasal bütünlüğümüzü ve refahımızı sağlayıcı, kendilerine özgü, fonksiyonları ile gerekliler. İkisinin biraraya gelmeleri veya kavuşmaları, genel üretim ve oluşum dönemlerini, karşı karşıya gelmeleri de oluşturduklarını ortaya çıkartma ve doğurma dönemini, ve tutulmaları da ortak sıkıntılı, sancılı dönemleri anlatır. Çünkü birbirlerine gereklidirler ve her ikisi de kendi alanlarının hakimidirler.

Bugün açılardan bahsetmek yerine, tutulmaların gerekli olduğunu anlatmak istedim.. Tüm evrensel sistem kavranabilir yasalar tarafından yönetilmekte. Tüm olanlar Tanrısal Aklın doğal ifadeleri; o yüzden iyi niyetli bir kontrol altında her şey. Boğa burcundaki tutulma, bence, artık bunu algılamamız gerektiğini ve planlarımızı bu sistem üzerinde yapmamızın daha doğru olacağına işaret. Bizim planlarımızdan çook daha büyük bir Plan var; her birimiz onun detaylarını yaşıyoruz. Yapılması gerekeni yaptıktan sonra, kendimizi o Plan'ın sevgi dolu ellerine bırakmayı artık öğrenmeliyiz.. 23:13'te Ay'ın Chiron ile bir olumlu bir etkileşimi var; işte yukarıda bahsettiğim gerçekleri ve eksiklerimizi farketmenin ve bunlarla yüzleşmenin önemini vurguluyor; bu gerçek bir şifadır.. Bireysel egolardan, hırslardan, inatlardan kurtulup, hepimizin bir BÜTÜN'ün ufacık ve eşsiz parçaları olduğumuzu görmek zorundayız..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder