23 Nisan 2014 Çarşamba

23 Nisan 2014 - Astrolozi


Güne Ay'ın Kova burcundaki hareketi ile giriyoruz; yumurtasını kırmak isteyen civciv misali hayatlarımızda artık değişimin sancılarını iyice hisseder olduk.. Kova zekidir, çılgındır, delidoludur.. Kova düzeni sevmez, özgür ruhludur, çoğu kez anlaşılmazdır, ezberbozandır, idealisttir, entellektüeldir, en önemlisi anarşisttir ve devrimci ruhludur.. Hepimiz, öyle veya böyle, bugüne kadar eyvallah deyip düzen bağımlılığı uğruna kabul ettiğimiz bir çek şeyin artık aslında, hiç de öyle sağlam temellere oturmadığının farkındayız. Kendimizi fakediyoruz, isteklerimizin, yaşam amacımızın farkına varıyoruz; bir nevi uyaıyoruz. Çoğumuzun bugüne kadar devam eden hayat rolleri değişiyor; maskelerimizi bir kenara bırakmak için can atıyoruz. Artık "Ben" kıyafetlerimizi giymeye hazırız..

Ay, 06:18'de Uranüs'e ılımlı bir açı ile bakacak; bu etki özgürlük ve değişim haykırıyor.. Sert açıların enerjisi altında yorulduğumuzdan, ne olursa olsun dediğimiz nokta.. Sabah saatlerinde çabukluk, tez canlılık, telaş, garip bir heyecan hissetmemiz mümkün. Etrafımızda yenilikler yaratmak, her zamankinden daha değişik bir şeyler yapmak için özlem duyabiliriz. Hemen ardından 06:24'te ise Ay ve Mars arasında güzel bir üçgen açı var; her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabileceğimiz, var olan tüm özelliklerimizi rahatlıkla ortaya koyabileceğimiz bir süre. Kararlara start vermek adına yeterli enerji ve ataklık sabah erken saatlerde yeterince etkin. Ancak bu kararlar hakkında yeterli düşündük mü?? Onu da sorgulamak gerek..

10:08'de Mars, Uranüs'ün tam karşısına yerleşiyor; Büyük Kare gümbür gümbür çalışıyor.. Uranüs'ün devrimci karakterini, sabırsızlık, ani tepkisellik, adeta sağa sola yumruklar sallatıcı şekilde harekete geçirebilecek olan Mars sayesinde, anlaşmazlıklar, muhalefen, çatışma yaratıcı bir etki verecektir; devirmek, yıkmak adına düşüncesizce davranışlara yol açabilir. Hararet öylesine fazlaşabilir ki, her an patlamalar olması şaşırtıcı olmayacaktır. Elektirikli, kesici, zarar verici aletlerden, ateşlenebilecek maddelerden ve trafik kazalarından senaryolar yazılabilir. Polisi devreye sokabilecek durumlar yaşanabilir. Bazılarımız için de özgürlüğümüze mani olan gereksiz pürüzlerden temizlenme fırsatı verebilmesi. Azim ve istek ile kendimiz için yepyeni yollar yaratabilir, istemediklerimizden sıyrılma hünerini gösterebiliriz. Ancak ne kadar doğru olur; bilmem, tartışılır..

Bu kadar sert açının arasında bir de Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor; saat 12:16'da.. Dikkatlerimiz 7 Mayıs'a kadar daha maddesel veya manevi değerlere yönelik olacaktır. Genelde hangisi bizler için daha baskınsa ilgi o yöne daha fazla kayabilir. Mal, mülk, para, gelir getirebilecek iş alanları, ilerisi için güvence verecek şeyler üzerinde düşünme, faydalı olanı bulup plan yapma gibi konularda yoğunlaşabiliriz. Daha çok iş ve ticari meseleler gündeme gelebilir. Para konularında hareketlenmeler oluşur; bu alanlarda görüşmeler yapmak, araştırmak, plan ve projeler üzerinde çalışmak, iş seyahatleri önemli hale gelebilir. Düşünceler ve iletişim daha yapıcı ve sakin bir hal alabildiği gibi pratikleşecektir. Daha sağduyulu olmak, artistik zekamızı daha iyi kullanabilmek ve önlemci, dayanıklı düşüncelere sahip olmak kolaylaşacaktır. Koç'ta geçirdiği sürede patavatsızlığa da neden olan Merkür, Boğa'da biraz ağır, inatçı, yavaş düşünür ya da yavaş konuşur hale getirebilir bizi. Çok yönlü fikirler yerine daha sabit fikirli olmak, hayallerden uzaklaşmak bu sürede mümkün olacaktır.

Mars, sert Uranüs karşıtlığının ardından 16:37'de Pluto ile sert bir kare gerçekleştiriyor; sanki en serti en sona saklamış gibi.. Anlaşmazlıklara, güç mücadelelerine, mücadeleye ve tersliklere zemin hazır.. Bu aralar insanlarla çok yakın olmak biraz tehlikeli sanki.. İnsanların içindeki o yanardağ sanki patlamaya hazır bir bomba gibi. Kararlarınızda olgun ve sabırlı davranmanız sonradan telafisi güç durumlara düşmemenizi sağlar. Bu transitin önemli bir getirisi, yolsuzluk, haksız ve kanunsuz olayları açığa çıkarmasıdır. Gizleriniz, sırlarınız varsa bunlarla karşılaşmaya hazır olun; dedik ya maskeler düşmekte.. Belli bir şeye olan bağımlılıklar için ise tüm gücümüzle savaşma ya da erkeklik biz de kalsın diye tamamen vazgeçme dürtüsü verebilir.. Yani ya siyah ya beyaz.. Grinin olmadığı günler..

Bu da yetmez diyen gökyüzünde son olarak 19:11'de Ay ve Satürn arasında sert bir kare daha gerçekleşiyor; bu kadar sert görünümlü etkiler altında ani bir depresyon, duygusal karamsarlıklar, yalnızlık, sevilmeme, ilgi görememe ve olanları hak etmeme hisleri uçuşacak.. Duygular ve düşünceler birbirine geçmiş bir halde.. Önemli ve ciddi görüşmeleri bu saatlere bırakmamakta fayda var; zira ilişkiler adına oldukça soğuk ve olumsuz etkiler mevcut. Pek çok ayrılığa ve olumsuzluklara zemin hazır bu akşam..


Tüm bu olumsuz etkilerin yanında, 23 Nisan çocuklarımız ve hep çocuk kalacaklar için kutlu olsun.. 


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder