27 Nisan 2014 Pazar

Güneş Tutulması (29 Nisan 2014) - Astrolozi



Bulutların arasından bir merdiven uzatılmış bize; huzura, mutluluğa, değişime, özgürlüğe doğru.. Evet gökyüzünün sert etkileri sayesinde, ilk basamağa ayağımızı koyuyoruz ama sonra hoopp geri çekiyoruz.. Aradığımız, hep, içgüdüsel olarak güvenli sularda yüzme hali.. Ayağımız kuma değsin, uzaklaşmayayım ama yüzeyim.. Halbuki, çevremizdeki her şey değişiyor, dönüşüyor; doğa, toprak, su, düşünceler, şartlar herşey ama her şey.. Hiçbiri direnmiyor, gelene "Eyvallah" diyorlar.. Doğa basittir; karmaşık hiç değildir.. Karmaşık ve dolambaçlı olan sadece bizim aklımız.. Direnen bir kişi var; o da "içimizdeki çocuk"..

Güneş Tutuluyor, Salı günü, sabah 9:14'te.. Hem de gel elimi de tut, der gibi harika etkilerle.. Artık merdivenin basamaklarını teker teker çıkabilmek için yardımlar sunuyor bize.. Özgür iradeler bize ait tabii; ama doğayı, gökyüzünü kendimize örnek almamız gerek, harekete geçmemiz için gerekli şartlar hazırlanmış. Bu etkiler altında içindeki sese ayak uyduran kazanır; gezegenler tüyoları vermekte..

Gelelim detaylara.. Güneş Tutulması, Kuzey Ay Düğümü'ne olan uzaklığına bakarsak, parçalı olacak; 8 derece Boğa burcunda Güneş ve Ay birbirine kavuşacak.. Nisan içindeki Ay Tutulmasında tavan yapan enerjileri, yüzleştiklerimizi, artık harmanlama, gerekli dersleri çıkarıp, düzeltme etkileri var bu tutulmada.. Güneş ve Ay bir arada olunca, konu kimliğimize ve duygularımıza dokunmakta.. Güneş Tutulmaları özellikle ulusların yöneticileriyle, krallarla, başkanlarla, babayla, ailenin baştaki erkek temsilcisi ve bütün düzenlerin yöneticileri ile alakalı.. 8 derecede olduğundan, 1. dekan ile ilintili. Tutulma yöneticisi gibi bu dekan da Venüs yönetiminde; Tutulmada Venüs baş rolde. Kadim astrologlara göre bu dekandaki tutulmalar, anlaşmaları ve kontratları bozar, ticarette, iş hayatına zarar verir; ekinleri tüketir. Tabii bu anlamların oldukça kısmi, eksik, hayali ve yöresel oldukları çok açık. Büyük olasılıkla çeşitli Avrupa ülkelerinde bu kurallar yazılırken, tutulmaları izleyen sıkıntılı dönemleri izleyerek yazılmış. Ama genelleme yaparsak, başroldeki Venüs etkisi altında kadınlar, uygar bir toplumun standartlarına göre kötü olaylar yaşayabilirler; bu tabii çok genel bir yorum.. Ama kadınların, aşk, sevgi ve merhamet duygularının, sosyal, ailevi ilişkilerin, evlilik konularının öne çıkması çok normal olacaktır. Özellikle 8 derece Boğa noktasında bulunan Buteyn (Sümer-Arap Astrolojisi'ndeki Ay durakları / 28 sanal noktadan biri), tutulmayı daha da önemli bir hale getirmekte; anlamı, tatva zamanı olmasıdır. Tutulmanın olumlu etkilerinden yararlanma adına ruhani ritüeller yapılabilir. Özellikle kadınlar üzerinde etkisi çok büyük olabilir.  Tutulma anında yapılacak enerji çalışmaları, dualar, zikirler etkinin 32 kat daha fazla olması nedeniyle, ses getirebilir; dişil enerjiyi yükseltir. Özellikle bebek arzu edenlere bu çalışmalar tavsiye edilebilir..

Tutulma haritasında, 01:40 derece ile Yengeç burcu yükseliyor, yöneticisi Ay Güneş ile kavuşuyor; parçalı da olsa kuvvetli etkilere sahip bir tutulma diyebiliriz. 8:51 derecede olan Tutulma, Hamal ve Schedir sabit yıldızları ile kavuşumda.. Hamal biraz,  acımasız bir babayı, biraz şiddeti ve zulümü anlatsa da zor şartların altında şifa verici bir etkiyi de temsil eder. Diğer yıldız Schedir ise, güç uğruna yapılabilecek her türlü entrikaya işaret ediyor. Başrolde Güneş olduğunu düşünürsek, liderlerin, yönetici konumundaki kişilerin bazı bu tür girişimlerinin oldukça görünür hale gelmesi muhtemel.. Bu yıldız yazılı eserleri ve metafizik, astrolojik, okültik çalışmalara da işaret ediyor. Artık bir çoğumuz Tutulma profesörleri olduk zaten.. Merkür, tutlumanın hemen yanı başında olduğundan, yazılı basın ya da iletişim konularının bu yönde artışından söz edebiliriz.  Ayrıca Merkür olayların hızlanmasına, görüşmelerin, haberleşmenin hızlı ve yoğun olmasına etki edecektir.


Tutulma haritanın doğu bölümünde oladuğundan etkilerinin de önümüzdeki 4 ay içinde belirgin hissedilir olması muhtemel; ancak biliyorsunuz ülkemizden izlenemeyecek; Avustralya ve Güney Kutbu etki altında.. Tutulma, Mars ile 150'lik, Pluto ile 120'lik ve Neptün ile 60'lık bir açı yapmakta.. Mars, malum geri harekette ve anlaşmazlıkları, savaşları, kazaları, ateş ve silahtan gelen tehlikeleri bazen hırsızlıkları, çılgınlıkları ve insanların genel duygularındaki patlamaları temsil ediyor.. Herkes için zorlayıcı bir dönem olduğu belli ama enerjisini daha dışa vuramadığı da aşikar; harekete geçmek, o cesareti göstermek adına biraz hazırlanma döneminde gibi.. 150'lik açılar bazı kaza enerjilerini ve ani oluşabilecek problemleri barındırır; dikkatli olmakta fayda var, özellikle trafikte. Pluto olumlu etkileşimi ise kabul edemediklerimizi, gölge yanımızı ve doğru olduğunu bildiğimiz ama direndiklerimiz ile yüzleşme gücünü ifade ediyor. Haritanın 7. evinde yani "ayna"mızı temsil ettiği bölgede olmasi da çok manidar. Pluto'nun en olumlu açısı bile zorlu olabilir; değişim krizlerini büyük ilerlemeleri, kadersel olayları ve büyük yaşamsal gücü temsil etmekte. Tutulma,11. evde gerçekleşmekte; müttefiklerimiz,
aynı görüşte olduğumuz ve beraber harekete geçtiğimiz kişileri temsil ediyor; ayrıca umutlarımızın evi.. Umutlarımızı gerçekleştirebilme, hayata geçirebilme ve birliği sağlama adına ilişkilerimiz yoluyla bir takım yüzleşmeler yaşayabiliriz. Neptün'ün olumlu açısı ise sevgi, şefkat, merhamet ve artık "Tam" olmanın önemini temsil ediyor. Yardımlaşma ve destekleşim bu tutulmada çok önemli olacaktır.

Tutulma yöneticisine döndüğümüzde, Venüs 10. evde ve Balık burcunda; oldukça kuvvetli pozisyonda.. Affedicilik ve yaratıcılık bu dönemin ana başlıkları olabilir. Su grubundaki Venüs, dünyevi konulara ait fiziksel ihtiyaçların artmasına neden olabilir ancak olumlu açıları ile bu ihtiyaçların daha kolay giderilmesine neden olacaktır. Tutulma derecesine 45'lik bir açı yapsa da, Karma'nın yöneticisi Satürn'e harika bir üçgen açı yapıyor. Yanlış anlaşılma etkileri olsa da, kararlarımızın, ideallerimizin, tasarılarımız, kalıcı olması, bizleri dönüştürmesine yardım eder gibi.. Bu alanlardaki sorumluklarımızın altına elimizi sokmayı temsil etmekte. Bu dönemde başlayacak ilişkiler eğitici ve ders verici olacaktır Yaratıcılığımız detaylara inici, teknik, düzen ve disiplin içeren konularda düşünme ve uygulama tarzı ağır basıcı olacaktır. Etki süresi içindeki tüm çalışmalar düşündürürcü, ibret verici ve etkileyici durumlar içerebilir. İdeallerimiz uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımız bir süreç.. Önümüzdeki 4 ay içinde gerçekleşecek evlilikler, tabii genel anlamda, oldukça şanslı gibi.. Bu dönemde, haritalarda yerleşimlere bağlı olarak olumlu sevgi ilişkileri ve kalıcı maddi gelişmeler yaşanabilir.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse, hayatlarımızda yeni sayfalar açmak üzereyiz. Bir hazırlık döneminde olduğumuzu Tutulma etkilerinden anlayabiliyoruz. Merkür ve Jüpiter arasındaki olumlu etki de tüm bildiklerimizi artık uygulamaya geçebileceğimize işaret. Bu dönemde yurt dışı, eğitim, hukuk, felsefe, seyahat, ticaret, iş konularında yeni fırsatlar, yaşamın detayları; bazen de endişeler ve kaygılar bir başlangıç heyecanı ile birleşebilir. Araları açılsa da Jüpiter ve Neptün arasında ki üçgen ise, ilahi olarak korunduğumuzu söylüyor; bir de dikkatinizi çekerim Neprün haritanın Tepe Noktasına (MC'ye) yerleşmiş. Bu dönemdeki içe doğuşlar, rüyalar oldukça etkili olabilir. Yardımlaşmanın önemini, aslında sadece kendimizden sorumlu olmadığımızı anlayacağız. Güneş Tutulmaları biliyorsunuz ki aslında Yeni Ay zamanları; başlandıçları temsil etse de Yeni Aylar üzerinden birkaç gün geçmesini beklemek, önümüzü görmek açısından her zaman önemlidir. Bu Tutulmanın da mesajı bu; artık planlarınızı, programlarınızı, güvenle yapabilirsiniz. Ekim ayındaki Güneş Tutulması'na kadar önümüzde bir süreç var; bu süre de bize sunulanları sindirmeli ve üzerimizdeki gerekli çalışmaları yapalım. Pluto gücü ile derinden, bilinçaltımızda artık hiç işe yaramayan tortuları kazıyıp, yenilerini ekmek için yeterli fırsatlar bize sunulmuş. Yepyeni bir düzene ihtiyacımız var hepimiz..  Her birimiz, yaşadıklarımız nedeniyle buna hazırlanıyoruz. Belki zor dalgalar arasında bugüne kadar savrulduk.. Şimdi kafamızı öne koyup, gerekli olanı yapma zamanı.. Emin olun ele aldığımız düzeltmeler Boğa burcu etkisi ile kalıcı olacaktır. Tutulma haritasında Toprak ve Su grubu yoğun; iki birbirine aşık element..

Gerçekçi, azimli, kararlı, sabırlı, çalışkan, ileri görüş ile akıllıca planlar üret, hedeflerine ulaşmak adına çalış ve gerisini evrenin gücüne, Yaradan'ın ellerine bırak ve değişime açık ol.. (Toprak ve Su bereberliği)..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder