3 Nisan 2014 Perşembe

3 Nisan 2014 - Astrolozi


Güne Ay'ın Boğa burcunda ilerlemesi ile giriyoruz.. İstikrar, denge ve sabır günün ilk yarısında etkili olabilecek özelliklerimiz. Keyif, lükse düşkünlük, yeme-içme ve alışveriş için hissedilecek dürtüler de bizi etkileri altına alabilir. Evet, belki kolay kolay sinirlenmeyebiliriz ancak, kışkırtıldığımızda ise öfkemiz korkunç olabilir. Gece yarısının hemen ardından 00:09'da Ay ve Merkür arasında ılımlı bir etkileşim gerçekleşecek. Gece saatlerindeki bu etki boyunca sosyal ilişki temposu yoğunlaşacaktır; telefon, mail, e-postalarda ve anlamlı konuşmalardan tutun da dedikodu türü lafazanlıklar yapmak kolaylaşabilir. Umarım güzel şeyler paylaşabiliriz; zira biliyorsunuz gökyüzü açıları oldukça riskli..

00:53'te Ay, Satürn'ün karşısına yerleşiyor; bu saatlerde otorite figürleri ile olan ilişkilerde üzerimizde baskı ve engellenmişlik hissetmek mümkün. Kendimizi yalnız, sevilmiyor, istenmiyor, kısıtlanıyor gibi hissedebileceğimiz enerjiler yoğunlaşacaktır. Bu saatlerde önemli şeyler yapmak pek uygun değil; görüşlerimiz, düşüncelerimiz karamsar olacağından iş bitirici karalar açısından yanlış adımlara neden olabilir.

Sabah saatlerinde Merkür ve Satürn arasında, güzel bir üçgen açı gerçekleşecek; gece hissedilen karamsarlığı dağıtıcı özellikler taşımakta.. Fikirlerde doğruluk, kritik yapabilme, yanlış yapmamaya özen gösterme, pratik düşünebilme, isabetli kararlar ve işlerliği olan yollar bulma açısından gün boyu güzel enerjiler verecektir. Bir konu üzerinde yoğunlaşabilme, önemle durabilme, avantajları görebilme, görmekle de kalmayıp değerlendirebilme ve uygulama kolaylığı sağlayabilir. Merkür'ün Balık burcuna geçmesinden beri hepimizde bir konsantrasyon problemi oluştu. Bu açı bizlere iyi gelecektir. Zeka ve akıl kapasitemizi zorlayabiliriz. Yol gösterici, nasihat verici faydalı yardımlar görebilir ya da başkalarına bu yolda yardım edebiliriz. Yazı yazma, konuşabilme, öğretebilme, başkaları üzerinde etkin ve saygın bir etki bırakabilme enerjimiz yoğunlaşacaktır. Tasarım işleri, disiplinli ve ciddiyet isteyen düşünsel konularla ilgilenmek için çok uygun bir gün..

09:43'te Ay, Venüs ile sert bir kare yaptıktan sonra boşluğa girecek.. Bu kare diğer kareler gibi çok olumsuz etkiler barındırmamakta; sosyal ilişkileri arttıracağı gibi, yapmacık davranışları, yoğun ve güçlü isteklerimiz için çevremizdekileri zorlayıcı etkiler verebilir. Yeme - içme ve alışveriş isteği bilinçsizce yoğunlaşabilir. İstemediğimiz ilişkilerden kurtularak, rahatlamak isteyebiliriz. Farklı bir durgusallık da verebilir; geçmişteki ilişkiler veya olaylar hatırlanabilir.

Evet, kocaman bir T-Kare'nin göbeğindeyiz; bir kaç gündür süren bir etki bu.. Güneş önce Jüpiter'e kare yaptı, sonra dün Uranüs ile kavuştu.. Şimdi diğer köşeye ulaştı ve Pluto ile sert bir kare oluşturacak; maalesef bu Venüs karesine benzemiyor. Bizlerle zıt kutuplarda olan ve bizlere baskı yapan tüm güçleri üzerimize çekebiliriz. Buna göre hayatlarımızda radikal değişimler yapmak zorunda da kalabiliriz. Bu durumlara direnmek yerine, eski davranış ve düşünce biçimlerimizi bırakmak daha olumlu ve yaratıcı değişiklikler yapmamız uygun olacaktır. Aksi halde hayatlarımız çok daha zor bir hale gelebilir. Bu günlerde, araçların çalışmaması, olayların yürümemesi, bazı mekanik problemlerle karşılaşmamız hatta uç noktalarda kazalar yaşamamız olası. Bu transitlerin vermek istediği mesaj; hayatlarımızda düzgün gitmeyen şeyleri göstermek ve bizi onları onarmaya yönlendirmektir, eskisini atıp yepyeni sıfırdan bir düzen ile.. Sağduyu ve sakinlik, akılcı hareketler bizlere bu yolda yarar sağlayacaktır.

14:47'de Ay, İkizler burcuna geçiyor; 2 gündür üzerimize çöken tembellikten kurtulabilir ve değişik yerlerde, değişik kişilerle hatta değişik fikirler arasında gidip gelmek isteyen, meraklı ve bol iletişim düşkünü bir hale dönüşebiliriz. Maymun iştahlı olabilir ve olayların derinine inmeden, bilgiler arasında gidip gelmemiz mümkün.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder