3 Nisan 2014 Perşembe

Venüs Balık Burcunda - Astrolozi



Evrende iki tür birleştirici güç vardır; biri zorlayıcı dıştan gelen ve karşı konulumu olan güç (Mars, Satürn ve Pluto gibi), diğeri ise zorlanmayan, içten gelen ve güdüsel olan. Bu farklı seviyelerde farklı algılanabilir. Bazıları için bu eketrostatik bir çekimdir, diğerleri için de moleküler bağlayıcı bir enerji; kimileri ise sadece çekim der.. İnsanlar bu güce AŞK der; insanları birbirine bağlayan aşk. Aslında bu romantik aşktan daha farklıdır. İnsanların birbirlerine kendilerini ifade edebilmelerine yarar ve en önemlisi de yaratıcı bir enerjidir.

Venüs hem güzelliği hem de yaratıcılığı ifade eder. Aşkı, uyumu, yaratıcılığı, sanatı, çekimi, güzelliği, zevki, sosyal kabul edilmeyi anlatır. Gerçek sanatçı, potansiyeli gören ve onu gerçekleştirebilendir. Bütün Venüs güçleri spontane çekimlerdir. Venüs Balık burcunda yücelir, en iyi anlaştığı arkadaşının evindedir; Neptün yönetimindeki Balık'ta bütün olumlu özelliklerini ortaya serer. Sevgisi daha evrenselleşir ve çok daha fedakar olur.

Zodyağın merhamet ve karma sembolü Balık Burcu, gökyüzünün Afrodit’i Venüs’ü kendi evinde ağırlayacak; 5 Nisan 2014 geceyarısından, 3 Mayıs 2014 sabah erken saatlere dek sürecek bir seyahat bu..

Balık burcunun temsil ettikleri arasında, uyuşmaya ihtiyaç duyan ve bağımlı olan da olabilir, Yaradan’ın aşk ateşiyle yanan bir pervane de. Derviş ile deli arasında ki fark kadar ince bir farkla Dünya’yı etkisi altına alır. Genel olarak baktığımızda Dünya’nın bir kısmı zevkin peşinde iken bir kısmı uyanmak ve aydınlanmak için çırpınmakta. Neptün’ün temsil ettiği tüm konular popüler. Ancak bu gazlardan oluşan ve tam katılaşmamış olan gezegenin temsil ve etki ettiği enerjilerde tam olarak kendi yapısını yansıtır. Gaz bulutlarının arasından seyrettirir hayatı bize, temsil ettiği konularla ilgili bulanıklık verebilir. Venüs'ün fedakarlığı ve yardım etme arzusu burada kafa karışıklıkarına ve suistimale de bu durumda neden olabilir.


Bu dönemde ruhsal ilişkilere yönelmeniz, fiziksel zevklerden daha çok cinselliği ve uyumu ruhsal tatminlerde arama ihtiyacınız artacaktır. Venüs Balık burcunda iken, ilişkilerde kimliğimizi ön plana koymaktan uzak, ruhumuzu bir başkasına tam olarak açma eğiliminde olduğumuz ve kendi isteklerimizden ziyade karşı tarafın istek ve arzularına değer verdiğimiz bir dönemdir. Tam bir teslimiyet hali ve kabullenişin başladığı zamanlardır. Teslimiyet anlayışı getirir ki, bu da size belki de ilk kez karşınızdaki insanı her şeyi ile “görme” fırsatı sağlamış olur. Gördüğünüz şey kişinin albenisi, kimliği, mesleği veya zevklerinden daha çok, ruhsal kimliği, yani özüdür.

Venüs Balık burcunda iken kaostan ve kaotik durumlardan zevk alabilirsiniz. Her şeyin belirli ve kuralların tam olarak işlediği bir sistem veya ilişki yerine, belirsizlik, düzensizlik ve kendini bilinmeyene bırakma hali görülebilir. Kapalı ve bilinmez olan her şey ilginizi çekebilir. Mantığınızla anlamlandıramadığınız, ancak ruhsal olarak hissettiğiniz şeylere yönelebilirsiniz. Ayrıca bu görünüm, gizli işler ve ilişkilerin ortaya çıkacağı bir dönemdir.

Venüs’ün Balık burcundan geçişi, ilişkilerde geçmişe dönük hayalleri canlandırabilir ki, hayaller peşinden hayal kırıklıklarını da getirecektir. Tutulamayacak sözler vermek, sonunu düşünmeden kendini bir ilişki veya işe vermek bu dönemde görülecek bir diğer konu başlıklarıdır. Finansal olarak bu dönemde para kontrolü yapmak oldukça zordur, ancak ortalama bir organizasyon yeteneğine sahip olan kişi bu dönemde çeşitlilik ve verimliliken yararanabilir. Tek bir alana yönelmek ve o alandan para beklemek yerine, değişik iş kollarından ve sektör çeşitliliğinden faydalanmak için harika bir dönemdir. 


Balık burcu kollektif bilgi ile bağlantılıdır, böylece evrenin sınırsız ve sonsuz okyanusundan bilgi çekebilir. Bu bilgiyi rüyalar kanalı ile yapabileceğiniz gibi, anlamlı rastlantılar yolu ile de anlamlandırabilirsiniz.
Sağlık anlamında şifa bağlantısı çok güçlü bir görünümden söz ettiğimiz için, bu dönemde birçok hastalığın iyileşmesi söz konusu olabilir, ancak şeker hastalığı olanlar ile ayaklarında problem yaşayanların dikkat etmesi gereken bir dönemdir.

Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder