18 Nisan 2014 Cuma

18 Nisan 2014 - Astrolozi


Bu sabah bize, ufak bir çocuktan saf sevginin sembolü gibi, hesapsızca, beklentisiz hediye edilen beyaz bir buket çicek niteliğinde.. Bir süredir yaşadığımız sert etkili günler arasında, sanki içimizi ısıtacak hesapsız gelen bir hediye..

Güne girişinin hemen ardından Ay 00:43'te Yay burcuna geçiyor; entellektüel kapaitemizi, idealizmi, sınırsız merakı ve yardımseverliği sembolize etmekte.. Enerjik, coşkulu, öğrenmeye açık ve paylaşmayı sever enerjiler altındayız. İyimserlik yanımız ağır basacağından, çok çabuk sonuca varmak isteyebilir, keski zekamız ile yargılarda bulunmakta zorluk çekmeyebiliriz. Bugünkü mutluluğumuz için özgürlük baş şartımız olacaktır. Asla kötü niyet beslemeden, birini aşırı dürüstlükten kırabiliriz ancak incittiğimizde de kendimizi çok mutsuz hissedebiliriz. Felsefi konular, eğitim, din, yabancı kültürler, gün içinde ilgimizi çekebilecek konular olacaktır. Dışadönük, eğlenceli, cana yakın hallerimiz de gözlerden kaçmayacak ve etrafımızdakileri cezbetmeye yarayacaktır.

Gün boyu hissedilecek ancak 04:19'da kesinleşecek Venüs ve Jüpiter arasındaki muhteşem üçgen ve 12:26'daki Venüs ve Pluto uyumlu açıları işte aynen yukardaki fotoğraf gibi içimizi ısıtabilir. En kötü durumları bile iyi görebilme yetisi olarak adlandırırsak bu etkileri, inanın doğru olur. Hoşluk, hafiflik, memnuniyet verici enerjiler bunlar.. Yürekli ama insaflı, hoşgörülü, girgin ama rahatsıaz edici değil, şirin ama şımarık olmayan bir hava verecektir. İnsanlarla birlikte olmak için büyük bir istek yaratır. Mutsuzluk verici ciddi sorunlar, dengesiz, uyum bozucu sözler bu günün enerjisi ile bağdaşmayacaktır. Sevmek ve sevilmek, her zamankinden daha hoş gelebilir. Beklenmedik, maddi bir gelir imkanı kapınızı çalabilir. Ama tabii unutmamak gerek ki, çeşitli güzellikler uğruna harcamalarımız da artabilir. Frapanlık, süs ve çok renklilik yaşayabileceğimiz bir gün.. Bir eksisi; bütün bu güzellikler ve iyimserlik seline kapılıp fazlacak yemek, içmek ve sonrası kilolarla uğraşmak olabilir. Pluto etkisiyle hislerde derinleşme, memnuniyet, haz duyma, isteme üst seviyelerde olacağı için güzel ve başarılı olarak, bir yerlere gelebilmek için de bir fırsat sayılabilir. Kendimize özgü yeteneklerimizi rahatlıkla kullanabileceğimiz bir zamandır. Sanatsal, yaratıcı ve artistik alanlarda çeşitli aktiviteler yapılabilir, en azından kapasitemizi test etmiş olabiliriz.

Bu yoğun güzelliklerle ve iyimserlikle dolu enerjiler, tabii pembe gözlüklerle dolaşmamıza neden olacaktır. 12:42'deki Ay ve Neptün arasındaki sert açıya dikkat etmek gerek.. Hayalleri ve hafızadaki birikimleri ön plana çıkarıp, yalan bir hayal dünyası içine düşürebilir. Önemli kararlar almak, önemli konularda adım atmak için, öğle saatlerini seçmemenizde fayda var. Çevreye ve insanlara karşı hassasiyetimiz de yoğun olacağından, doğru değerlendirmelerden uzaklaşabilir, suistimal edilebiliriz. Ufak şeyleri problem haline getirmekten uzak durmakta ve yediğimize içtiğimize dikkat etmeliyiz. Alkol ya da aşırı yemek içmek, öğle saatlerinde bizi rahatsız edebilir..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder