21 Nisan 2014 Pazartesi

21 Nisan 2014 - Astrolozi


Ay, dünden beri Oğlak burcunda ilerlemekte; hayata ciddi bir perspektiften bakarak, ayaklarımızın yere sağlam bastığı, sorumluluklarımızın farkındalığı ile yepyeni bir haftaya giriyoruz. Bugün elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Gökyüzü zorlu da olsa, Oğlak burcunun etkileri ile bu zorlukların altından kalkabilmek pek zor olmayacaktır umarım. Verdiğimiz sözleri tutmak, disiplinli ve azimli çalışma isteği, hafta başına yakışır etkiler olacaktır.

Jüpiter 02:26'da Pluto'nun tam karşısına geçere, Büyük Kare'nin hatlarının keskinleşmesini sağlıyor; azim ve yüksek güç çekişmesi gibi görünse de yardım duygularını da engel tanımaz tarzda aşırı harekete geçirebilen bir transittir. Ama dengeli, güvenilir bir tempo değildir, yani yerine göre çok olumsuz veya olumlu güç kullanımına sebep verebilir. Uygulanması zor idealler peşine düşmek, boş aptalca, realist olmayan girişimlere ilgi duymak zaman zaman huzursuzluk yaratcaktır. Yaşamı normal sürdürmek için gerekli sağlam duruşu sağlamak oldukça zordur. İnsanlar arası ilişkilerde garip, tuhaf gelişmeler yaşanabilir; verilen sözler boş çıkabilir veya uygulamada güçlükler doğar. Güçlü olmayı istemek ama aciz hissetmek mümkündür. Bu tatminsizlik, dinsel, ruhani arayışlara itebilir. Yüksek ama sağlam olmayan istekler yüzünden kanuni, finansal, eğitimsel, mesleki tehlikelerin eşiğine gelmek kolaydır. Dengeler bozulabilir, temeller zarar görerek, görülmemiş sallantılar yaşanabilir.

Evet pek iç açıcı olmadığını biliyorum; ama daha bitmedi.. Ay da geceyarısının ardından Büyük Kare'nin köşelerine dokunmaya başlıyor; derdi onu kışkırtmak olabilir.. 
03:27 Ay, Uranüs'e sert bir kare fırlatıyor; isyancı bir ruh hali bizi sabırsız, aceleci ve daha önemlisi huzursuz edecektir.. 
03:31 Ay, Pluto kavuşumu; derin duyguların ortaya çıkması; çok bunaltıcı olabildiği gibi, kafamızdaki kaygı, kıskançlık, kin, aşırı sahiplenme gibi duyguların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bir iyi tarafı, olaylar karşısında kesin tavır koymak mümkün olacaktır.. 
03:32 Ay, Jüpiter'in tam karşısına oturuyor: içimizdeki meydan okuma dürtüsü kabarabilir, özgürlük hissi yükselebilir ve tüm engellerden, yüklerden sıyrılma ihtiyacı bizi rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Mecburi sorumlulukların bize ağır gelmesi bu saatlerde çok normal..
04:55 Ay ve Mars karesi; kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşünmeden kafa kol girişme zamanları. Kaza ihtimallerinin yüksek olduğu saatler.. Yaşadıklarımızı bir tehdit gibi görebilir ve ufak şeyleri büyük problemler haline getirebiliriz.

Sabaha kadar maalesef Ay'ın açıları çok sert.. Umarım bu saatlerde duygularımızı kontrol edebiliriz.. Zira Ay'ın gün içinde daha olumlu açıları var; ancak genel durum sert olduğundan ne kadar sakin kalmayı başarabiliriz, bilmiyorum..

08:53'te Ay'ın venüs ile olumlu şirin bir etkileşimi var; bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak adına uygun bir sabah neyse ki; bunun yanında tatlı bir rehavet ve tembellik hissedilebilir. Zorlu enerjilerin altında, arkadaşlığın, dostluğun, sevginin sıcaklığını hissetmek güzel olacaktır. 

16:48'de ise Ay ve Satürn arasında bir olumlu açı daha var; bu saatlerde yalnız kalmayı, ciddi konular üzerinde çalışmayı, ciddi ve olgun kişilerle görüşmeler yapmayı isteyebiliriz. Derin düşüncelere dalmak, sakin ve sessiz bir hal takınmak çok mümkün. Görev ve sorumluluklarımızın önemini kavrayabilir, duygusal ihtiyaçlarımızı dengeleyebiliriz. Bir kaç saatliğine de olsa, mantıklı ve doğru düşünebilmeyi deneyebiliriz.

Ay'ın hareketleri yumuşasa da, ağır gezegenler nefes almadan sert Büyük Kare'yi sağlamlaştırmaya uğraşıyorlar. 22:20'de  Uranüs ve Pluto karesi tekrar kesinleşiyor; hayata karışıklık, sert köşeler ve ani büyük değişimler getirebilecek bir transit. Bunlar çok orijinal, alışılmışın dışında kalan, hatta tuhaf ve akıl almaz tarzda olabilir. Toplum baskısı artabilir ve bir şekilde bizleri değişen şartlara adaptasyona zorlar. Belki memnun olmadığımız şeylerden kurtulabilmek adına iyi olabilir ama rahatımızın kaçıracağı gibi, düzeni de ters yüz edebilir. Sosyal ve kişisel skandallar, doğa olayları, politika, devrimler, fanatik çabalar, insanlık için mücadeleler, transitin ana başlıkları. Arkadaşlık ve dostluk ilişkileri yara alabilir Bu noktada çok dikkatli olarak, koruyacağımız iyi, yararlı ve olumlu olan ile, gerekli olmayan, atacağımız, vazgeçmeye hazır olduğumuz herşeyi iyi ayırmalı ve değişim sürecini başlatmalıyız.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder