7 Nisan 2014 Pazartesi

7 Nisan 2014 - Astrolozi


Etkilerini Pazar günü akşam saatlerinden itibaren belki de hissetmeye başladığımız oldukça sert etkiler altında haftanın ilk gününe merhaba diyoruz.. Ay, Yengeç burcunda; aslında yumuşaklığı, koruyuculuğu ve sert bir kabuğun altında saklı olan hassasiyeti sembolize ediyor. Ortamlardan ve başkalarının ruh hallerinden etkilenmek oldukça kolaylaşır; ama bizlere meydan okunduğunda da oldukça huysuzlaşabiliriz. Bugün, bu özellikleri ile beraber, gökyüzündeki Jüpiter / Pluto / Uranüs arasındaki sert T-Kareyi tetikleme görevi üstlenmekte.. Artık T- Kare ne demek, insanları nasıl zorlar, Uranüs insanları nasıl şaşırtır, Pluto dönüştürür konularında hepimiz profesör olduk zannediyorum..

Evet akşam saatlerinden itibaren etkili ama gerçek dokunuşlarını önce Ay 00:32'de Jüpiter kavuşumu ile başlatıyor, ardından 02:02'de Uranüs karesi ve 03:41'de de Pluto karşıtlığı ile T-Karenin tüm köşelerinin damarına basıyor. Öncü gruptaki bu görünüm, bizleri hızlı gelişen, strese ve zora sokan, duygusal iniş ve çıkışlara neden olabilecek gelişmelerle karşı karşıya bırakacaktır. Bir süredir girdiğimiz değişim rüzgarlarının bir raundu gibi düşünmek gerek; elimizden geleni yapıp, oturup beklemek ve olana ve elde kalana razı olmamız gereken zamanlar.. Canımız yanabilir, sinirlerimiz ayaklanabilir, hayallerimiz alt üst olabilir; ama unutmamk gerekir ki; her ne geliyorsa O'ndan, hayrımızadır. Direnmemek, soğukkanlı ve olgun davranışlar, düşünerek harekete geçme, unutmayalım ki her zaman prim yapacaktır.

11:30'da sanki koca T-Kare yetmemiş gibi bir de üzerine Ay, Güneş ile sert bir kareye girecek; otorite figürleri, kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere tüm ikili ilişkilerde stresli saatlerle zor bir Pazartesi'nin devamına işaret etmekte.. Bu etkilerin yükselttiği duygusal tansiyon önce dış görünüşte fark edilebilen sert bir enerji verecektir sonra da insanlarla olan ilişkilerdeki davranışlar gerginleşebilir. Alınganlık, kıskançlık, hırs ve kin ibresi yükselebilir. Bazı küçük problemler dikkat edilmez ise, özellikle akşam saatlerine kadar büyük krislere dönüşebilir. İşin zor tarafı, bizlerin kendimizi haklı göreceğimiz ve bunda inat edeceğimiz enerjiler devrede olacaktır; hakkımız yeniliyordur ve bunları hak etmemişizdir.. İşte tam bu noktada olaylara objektif kalabilmek, her taraftan durumları değerlendirebilmek bizlere yarar sağlayabilir.

15:33.. Ay - Mars karesi.. Artık yazacak, ifade edebilecek hal kalmadı bende desem, abartmam.. Adeta kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşünmeden kafa kol girişme saatleri.. Bugün sanki gerçek biz gitmiş, ortaya her an saldırmaya hazır bir panter çıkmış gibi hissedeceğiz. Tüm bu açıların neden olduğu gergin ve yoğun enerjiler, bazı kazalara, rahatsızlıklara, ateşli hastalıklara, enfeksiyonlara neden de olabilir.. Bu enerjileri dengelemek adına, doğa yürüyüşleri, spor, sık sık duş almak hepimize iyi gelecektir.

Merkür 18:34'te Koç burcuna geçiyor, geniş anlamda onun da bu T-kareye dokunduğunu kabul edebiliriz. Gezegenin, yeni geçişi ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/04/merkur-koc-burcuna-geciyor-astrolozi.html adresinde bulmanız mümkün..

21:14'te Ay, Satürn'e günün ilk olumlu açısını yapacak; zannediyorum ki, akşam saatlerinde rahat nefes alabileceğiz biraz. En azından duygularımızı gün içine nazaran daha kolay kontrol edebileceğiz ve hayata daha akılcı, ölçülü bir yaklaşım sergileyebilmek daha kolay olacak. Zorluklara rahat göğüs gerebilmek, sabır ve tahammül gösterebilmek gücümüz yerine gelebilir. Bu saatlerde otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde daha yapıcı etkiler mevcut; fikir ve destek alma yönünde kullanılabilir. Ancak geçmişe yönelik düşünceler, geçmiş tecrübelerden faydalanmak ve şimdiki sorularımıza yanıt bulmak açısından da bizlere nostalji yaratabilir. Bu hareketinin ardından Ay boşluğa giriyor ve günü açısız sonlandırıyor..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder