10 Haziran 2013 Pazartesi

10 Haziran 2013 - Astrolozi







Ay tüm gün yengeç burcunda ilerlemeye devam ediyor, duygusal güvenlik ihtiyacı ön safhada. Sabah erken saatlerde birkaç gündür etkisini sürdüren büyük su üçgeninde Venüs, yerini Ay'a bırakıyor. Derinden hissettiğimiz, beraber hareket etme güdümüz, bize engelleri  atlatabilme gücü veriyor. Öğleye doğru Ay, Venüs ile içiçe yengeçte ve Merkür de hemen yanı başlarında. Ailevi ve milli konularda ilişkiler müthiş. Bu konularla ilgili düşünceler önce sözlere sonra yazılara dökülüyor. Mars ve Neptün arasındaki sert açı da hala etkili. Yükselen duygularımızı kontrol edemezsek, fırsat bekleyenlere kurban gidebiliriz. Düşünmeden konuşmamaız gereken zamanlar, yanlış anlaşılabilir, amaçlarımızı farklı yönlere çekilmiş bulabiliriz ki akşam saatlerinde Ay, Venüs ve Merkür tarafından sıkıştırılacak, bir yandan duyduklarımız, diğer yandan değer verdiğimiz konular, offff kararsızlıklar, ikilemler. O kadar doluyuz ki, daha fazla duymak, daha fazla öğrenme isteği tavan yaptı. Sanki duydukça coşuyoruz. Ama dikkat, önce akıl filtresi.. sonra coşku.

Öğleden sonra,Pluto ve Uranüs karesine karşı taraftan, Ay'dan müdahale var, yanındaki Merkür ve  Venüs ile beraber. Ani ve sert hareketler, müdahaleler, güç savaşlarına, süre giden düzene karşı baş kaldırma isteğimizi tetikleyebilir, tatsızlıklar yaşanabilir. Enerjiler oldukça yüksek ve sert, ortalık patlamaya hazır pimi çekilmiş el bombası gibi. İşte bu yüzden amaçlardan şaşmamalı, kendimiz için doğru bildiklerimizden sapmamalıyız, kendimizi, yaydığımız kuvvetli enerjiyi kullandırtmamalıyız. Vatan, millet, Sakarya diye kendimizi kaybederken, hiç onaylamadığımız fikirlere kendimizi kafa sallarken bulabilmemiz olası. Akşam saatlerinde ise ani ve hoş olmayan haberlere canımız sıkılabilir.. 

Zor bir hafta var önümüzde, bunu hep birlikte can cana yaşıyoruz. Uyanma, ancak onu isteyen ve arayanlar için mümkün, çünkü onlar uyanma amacına ulaşana kadar bıkıp usanmadan ve uzun bir süre boyunca kendileriyle mücadele etmeye ve kendi üzerlerinde çalışmaya hazırdır, demiş  G.I. Gurdjieff. Bir yola çıktıysak, bu itici gücü içimizde hissettik demektir. Kim durabilir ki inançlı bir insanın karşısında.. 



Twitter: @Astrolozi

3 yorum:

  1. Bugun zor bir gun uyanik olmakta yarar var demekki.sagduyu ve empati cozum olurmu ?

    YanıtlaSil
  2. Her işte olduğu gibi mutlaka olur, ani çıkışlara hazırlıksız yakalanmayın, düşünmeden sözlerimizi sarfedeceğimiz günler değil, sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil