30 Haziran 2013 Pazar

30 Haziran 2013 - Astrolozi






Ay tüm gün Koç burcunda ilerliyor. Sabah erken saatlerde etkisini gösteren Güneş ile karesi, ikili ilişkilerde çıkabilecek stresli gerginliklere işaret. hele ki Ay bu erken saatlerde Algenib ile kavuşumdayken. Kibir, tutku, aşırı çoşku, yanlış kararlar çabuk düşebileceğimiz tuzaklar olacaktır. Öğlene doğru Ay, Uranüs'e kavuşuyor ve Pluto ile Güneş'e çok sert bir kare yapıyor. Kocaman önemli bir T-Kare açı kalıbı.. Odak noktası, Ay ve Uranüs; yani karşıtlığın dışavurumu, farklılık yaratma, özgürleşme karşıtlığından doğan dışavurum ve çekişmeler. Oldukça gerilimli olduğunu söyleyebilirim, hele ki Jüpiter de Güneş'e hala yakın bir pozisyondayken yani 2 kat bonuslu.. Aniden oluşabilecek büyük tepkisel hareketlere neden olabilir.

Çözüm diye soranları işitir gibiyim. Çözüm; Satürn - Neptün ve Jüpiter, hatta Güneş'i de ekleyebiliriz, arasındaki Büyük Su Üçgeni'nde. Bu T-kare açı kalıbının tek çözümü farkındalıktır, neyse o da gökyüzü tarafından altın tepside sunulmuş. Ne kadar bu üçgen, T-karenin odak noktasına bağlı olmasa da, bir çok insanın mantık ötesine taşan algılama ve yol bulma becerilerini arttıracağını düşünüyorum ki bu da, olayları biraz daha sağduyu ile karşılamamızı sağlayacaktır.

Yaşamın gerçek anlamının, sadece isteklerimizi yerine getirmek olmadığını artık anlıyoruz. İşte artık emrimize amade sezgilerimizi kullanmaya başlayarak, problemler, çıkan olaylara çözüm yaratmak ve gerekli inisiyatifi alıp, öne çıkmamızla, öncü grupta oluşan bu T-kareyi bir fırsat haline dönüştürebiliriz. Geçmişte bir türlü çözememiş olduğumuz bir çok konu, artık harekete geçerek çözülebilir. Pluto'nun etkisiyle herşey yerle bir de olur ama yeniden doğmak için ölmek gerekir. Bu şunu açıklıyor, devam etmek için, hareket şarttır, canımız yansa da, bütünlüğümüzü koruyarak yola devamm.. Su üçgenleri, değişimi kabul etmeyi, saplanıp kalmamayı öğütler..

Bu etki tüm gün sürüyor, ne kadar sezgisel ve yüksek empati ile olaylara yaklaşırsak, sağduyulu ve serinkanlı olursak, o kadar kazançlı oluruz. Bu açılar, hava hareketlerinide etkileyeceğinden, önümüzdeki birkaç gün hava durumunda ciddi değişimler olacak; bol sulu ve serin günlerr..

Canım Türkiye'mm, güzel bir Pazar geçirme hayali pek mümkün görünmüyor, yine olay yine hareket.. Öğle saatlerinde transit Ay, Pluto'ya deli gibi fişek gibi bir kare yapıyor, zaten o Pluto'ya karşı yönden transit Pluto'dan da bir karşıtlık söz konusu. Ani güç ve şiddet savaşlarına sahne olacak bir Pazar bizi bekliyor. Bir tarafta 10. ev; devlet, bir tarafta 1. ev; kimliğimiz, diğer tarafta, 7. ev; rakiplerimiz... Bunların arasında enerjiler yoğunken, nasıl denge kurulur ki.. Zaten yukarıda bahsettiğim kocaman bir T-kare de bunlara dokunuyor, Benim sevimsiz 135'likler de görevdeler hala.. Zorlayıcı tüm açı kalıpları mevcut, sanki Astroloji'de negatif açılar dersi gibi..

Bunlardan sıyrılar tek bir açı var.. Transit Neptün Güneş'imize pırıl pırıl bir üçgen yapıyor.. Yine sezgiler, yine empati, yine sağduyu, yine sevgi, yine kardeşlik... İşte bilmecenin şifresi..




Twitter: @Astrolozi




2 yorum: