26 Haziran 2013 Çarşamba

Nedir bu Astroloji - Astrolozi







"Astroloji, ya da Türkçe çevirisiyle Yıldız Bilimi, neredeyse insan ve dinler kadar eski bir geçmişe dayanmaktadır. Gerçekten de Astroloji ve dinler arasında özellikle İslam ve Astroloji arasında pek fark edilmeyen ilginç bağlar vardır. İnsan, kendi hizmetine verilmiş yıldızlar ve gezegenleri, onların manyetik alanlarının etkilerini yüzyıllardır gözlemlemiş ve sonunda Astroloji'yi de sanat gibi putlaştırma yoluna gitmiştir. Oysa Yüce Yaradan, Kur'an'da yıldız ve gezegenlerin belli amaç doğrultusunda insanın hizmetine verildiğini vurgular. Hiçbir şeyi laf olsun, küp dolsun diye amaçsız yaratmamış olan Yaratıcımız, yıldız ve  burçların etkilerinden olumlu yönde tapmadan, abartıp falcılık yapmadan yararlanmamız için bu güzel bilimi vermiştir.


Astroloji, gökyüzünde gezegen ve bu gezegenlerin hareketlerinin incelenmesiyle Astronomi bilimine ışık tutmuştur. Astroloji gerçekten de bir bilimdir, çünkü onca gezegen hareketleri, açılar, burçlar ve hareketleri yeryüzünde başımıza gelen olayların hep ipuçlarını vermiştir, sonunda binlerce yılın birikimleri geçmişten gelerek Babil, Mısır, Yahudi, Yunan, Roma, İslam medeniyetlerinden ve astrologlarından süzülerek bugünkü Modern Astroloji'yi oluşturmuşlardır.



Ülkemizde, Astroloji, üfürükçülük veya kahve falıyla karıştırılarak "fal" kategorisine sokulmuş, bunun sonucunda da bilimsel düşünen ve aklın mantığın yolundan gitmek isteyen binlerce insan Astroloji'yi fal diye red etmişlerdir. Oysa, Astroloji'ye fal denemez, çağların tecrübesinin bir yansımasıdır. Oysa, kahve, kemik veya fasulye vs. falları bir birikim gerektirmeden sırf bakanın ruh haline göre yorumladığı olgulardır.


Astroloji'de 12 burç vardır, tıpkı 12 Hitit, Yunan, Roma tanrıları gibi, tıpkı 12 Hristiyan havarisi ya da 12 Ehli Beyt imam gibi ya da yılın 12 ayı gibi.


Astroloji, tarihte yıldız hareketleri ve gökyüzünde zodyakta bulunan burçlarla gezegenlerin ilişkilerini, açılarını inceleyen ve dünyadaki insanlar üzerindeki etkilerini araştıran bir bilimdir. Mezopotamya topraklarında başlayan Astroloji'nin serüveni sırasıyla Yunan, Mısır, Roma ve Arap, Çin ve Hint medeniyetinde araştırmak için kendine yer bulmuş ve birçok kişinin ilgisini çekmiştir. Herşeyde olduğu gibi Astroloji de istismara uğramış, falcılık ve büyücülüğün de ilgisini çekmiştir."




Alıntı

Twitter: @Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder